Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Gott Nytt År!!



Med dessa vackra bilder från minst sagt begåvade stylisten Sally Conran vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. Hoppas att er kväll blir sprudlande och glad med mycket bubbel i glasen. Ser fram emot ett nytt gott inrednings- och bloggår 2010. Vi får väl se hur lång tid det tar att lära sig att skriva rätt årtal den här gången. ;-)

Att döma av bilderna här nedanför drömmer jag redan om sommaren 2010 - och det ligger nog något i det. Om inte annat blir jag plågsamt påmind varje gång solen lyser och 3-åringen frågar om det är sommar nu. "Inte riktigt än, älskling..." :-) Ha nu en härlig kväll och en bra start på nya året! Ses igen 2010. :-)

GOTT NYTT ÅR!


Bilder Sally Conran


Julklappar & Ett gott slut


Stekgryta och redskapskrus Le Creuset (Bild: Bagaren och kocken) - Springkläder från Nike - Slickepott och slev från Rice - Sängkläder och täcken från Hemtex - Plånbok från Tiger

Här kommer ett livtecken från oss. Nu är vi hemma från julens turné och årets julklappsskörd är upppackad och i vissa fall även provlekt. Här ovanför ser ni ett urval av årets klappar. Att döma av innehållet blir 2010 det ett matlagande och sportigt år. Vi får väl se om det stämmer. ;-)

Dessvärre finns det inte mycket tid för bloggen nu. Inläggen och kommentarerna lär dessvärre bli sporadiska under ytterligare någon vecka framöver. Nästa vecka går nämligen flyttlasset till vårt evakueringsboende där vi ska bo under tiden vårt hus byggs om. Behöver kanske inte säga att det är en del att stå i. Vi kommer tillbaka när vi är på plats i vårt "nya hus" - kanske innan. Ha ett riktigt gott slut på det här året och en ännu bättre början på nästa! :-)


God Jul


Oj, vad den här hösten har gått fort. Vips - så har det blivit jul. Granen kom in tidigt i år och har redan stått grön och grann i stugan i över en vecka. Vet inte om mamma eller 3-åringen är mest entusiastisk. Än så länge är det i alla fall mamma som väljer pynt. ;-) Årets finaste är trästjärnorna som inhandlades på Illums Bolighus.

Nu tar vi jullov från arbete och dagis. På julafton packar vi in oss i bilen och åker på julfirarturné hos nära och kära i Skåne. Från oss alla till er alla... Ha en riktigt God Jul!


Jul i vitt & silver


Nu växer julstämningen för varje dag som går. Julens blommor tillsammans med levande ljus är oslagbara stämningsspridare. Borta på soffbordet samsas några av julens klassiska blommor om utrymmet planterade i glaskrukor och silverskålar. Några ljuslyktor från Sia håller dem sällskap och sprider ljus. I fönstret hänger de vita ekollonen som köptes vid besöket på Illums Bolighus tillsammans med julgranskulor i glas och silver. Nu är det nära. :-)






Fredagsmys - Runt julbordet


Idag blir det ett lite annorlunda fredagmys. Julen är minst sagt nära och många gör säkert sin sista arbetsdag idag inför en välförtjänt julledighet. Själv går jag dock till "kolgruvan" ett par dagar nästa vecka också. Med julen inpå knuten tillbringas dagens fredagsmys runt julbordet med tillhörande mat, dryck och feststämning. Bilderna visar tre ytterst gångbara stilar - en klassisk i vitt och silver, en rödvit mer traditionell med broderier och röda hjärtan och till sist den naturinspirerade stilen som syns överallt det här året. Var trivs ni bäst? Slå er ner vid valfritt bord - eller mingla runt mellan borden hela kvällen. Det ska jag göra! :-) Trevlig helg - och ha en riktigt skön semester till alla som tar jullov idag! 




Bilder: House to Home

 

 

 


Gladsaker - December


1. Glaskupa från Trendkompagniet, Wasabi Home - 2. Renljusstake, House Doctor (Bild: Bo Bedre) - 3. Zinkskylt La Cuisine, Wasabi Home - 4. Glasvaser, Wasabi Home - 5. Bambukorg, Wasabi Home - 6. Kruka i returgummi från Dacarr, Wasabi Home - 7. Ekbricka, ByNord  - 8. Julstjärnor i skinn, ByNord - 9. Lampa 6631 Luxus av Christian Dell från Kaiser (Bild: Bo Bedre) - 10. Virkade kuddar, Wasabi Home - 11. Kudde med lövtryck, ByNord - 12. Krokar Hang On av Thomas Alken, PP Möbler - 13. Vedkorg i returgummi från Dacarr, Wasabi Home - 14. Bricka Mother & Child av Alexander Girard, Vitra - 15. Tray Table, Hay (Bild: Bo Bedre)

Nu är det hög tid för decembers lista på gladsaker. Den här gången har jag något omedvetet dragits till prylar med lite mer naturnära karaktär. Föga förvånande med det rådande "naturliga" stilidealet. Många av sakerna kommer från en nyöppnad svensk webbshop vid namn Wasabi Home som har ett bra urval av produkter för både hem och trädgård. Att de dessutom värnar om eko-design, fair trade och närproducerat ger extra plus i kanten.

Bland övriga produkter förtjänar den kitschiga ljusstaks-renen från House Doctor och grymt sköna retro-lampan Luxus ett särskilt omnämnande. Även bordet Tray Table från Hay gör mig lite extra glad liksom den sköna hängaren Hang On med knoppar i olika träslag. Till sist vill jag uttrycka lite beundran för danska ByNord som verkligen lyckas göra saker som ligger rätt i tiden. Speciella - utan att bli konstiga. Vill ha! :-)


Vår röda stjärna





Vi hade glädjen att få en röd julstjärna från Seagrens. Tanken var att den skulle sprida mysbelysning i sovrummet, vilket dock persiennerna satte stopp för. Istället lyser den nu upp vår läshörna i allrummet där vi spenderar mycket tid på kvällarna. Det var inte helt lätt att matcha denna färgprakt - men till slut föll valet på Blossas Clementin-flaska och några IKEA-ljuslyktor. Orange, cerise och rött är vanligtvis inte färger jag kombinerar, men vår nya stjärna kräver allt lite nytt mod. En riktig glädjespridare.:-)


Fototriss - Glitter









Bilderna från förra helgens Tivolibesök passar perfekt för veckans fototrisstema - glitter. Trädets hängande ljusklädda grenar som glittrar vackert i vattnet och det glittrande skimret från slänggungans alla lampor skapar magisk julstämning. Mera glitter hittar ni här.

Fredagsmys - Minnen från Köpenhamn




På dagens fredagsmys kör vi en repris på vår helg i Köpenhamn. Första anhalten är Kunstindustrimuséet där vi besöker en utställning som visar posterns framtåg från 1800-talets slut till idag. Kan låta lite torrt, men det är tvärtom såväl färsprakande, nostalgiskt som tankeväckande och intressant. Muséet har också en samling klassiska 1900-talsmöbler - många av dem hade jag gärna tagit med hem. Efter lite kultur är det dags att tillfredsställa köplustarna på stan. Vi tar en välbehövlig glöggpaus och tittar på alla julrusande danskar. Kvällen tillbringas på ett fantastiskt juligt Tivoli. Antalet lampor och vackra dekorationer i denna nöjespark är minst sagt överdådigt. Trevlig helg! :-)

PS. Hotell Alexandra blev så glada över vårt förra fredagsmys att de erbjuder alla som läst den artikeln specialpris i januari och februari. Skriv till [email protected] DS.




















Dekoratörens jul och doftande ljus


Bilder: Boligmagasinet

Här kommer ännu ett exempel på jul där naturens element används för att slå an den rätta julstämningen. Renfällar, kottar och granar tillsammans med få väl valda metallic-skimrande detaljer skapar tillsammans en vacker helhet. Levande ljus i granen är SÅ vackert. En gammal tradition att hålla vid liv.

Kom även på att jag helt glömt annonsera min glädje och tacksamhet över det ytterst väldoftande och snygga ljuset jag vann i tävlingen hos favoriten Proforma. Ljuset sprider både ljus och behagliga dofter omkring sig i vintermörkret. Tack! :-)


Bild: Mik Mak


Kanadensisk jul


Ordna en jul i dämpad färgskala...


Nu fullständigt haglar jultipsen över oss. I år dras mina ögon extra mycket till de lite mer otraditionella, "o-röda" alternativen. Riktigt trevlig inspiration hittas hos Canadian Family - vilket ni ser flera exempel på här. De visar hur man kan skapa en modern jul i såväl dämpad som färgglad skala. Själv har jag svårt att välja. Jag är riktigt förtjust i idén att använda tidningspapper och material från naturen samtidigt som knalliga färger i kombination med vitt gör mig glad. Vad föredrar du?


... eller fira julen med rikligt med färg. 


En alternativ julkänsla hos Canadian Family.


Jul på Illums Bolighus



Nu är vi hemkomna från en härlig helg i Köpenhamn. Underbart med en helg på tu man hand - med god mat och mycket vackert att inspireras av. På första plats kommer utan tvekan Illums Bolighus julstyling. Här lyste den klassiskt röd/gröna julen med sin frånvaro. Istället hade man satsat fullt ut på den rådande naturtrenden. All dekor gick i trä, vitt och brunt med inslag av brons och silver. Mängder av kottar, söta smådjur, vedträn, snöflingor och andra naturnära prylar användes som dekoration. Här kommer ett axplock av olika sköna miljöer från denna dröminredningsbutik. Mycket av det känns faktiskt rätt enkelt att ordna på egen hand. Jag gillar den naturtrogna julen stenskarpt. :-)


Åtråvärda miljöer i massor finns i denna lyxiga butik. Överst en ny variant av lapptäcksfondvägg med olika träskivor fästa i ett enkelt mönster. Muutos snygga lampor Mhy passar perfekt in i den moderna julen.


Iden att använda vedträn som rumsavdelare är lika genial som enkel. Skyltfönstret var något utöver det vanliga. Med sjuanstolar i brunt skinn och min senaste möbelkärlek, matbordet Essay i fronten är skyltningen fullspäckad med en massa godsaker som alla stämmer in i den "naturliga" julkänslan.




Fredagsmys - I Köpenhamn



Helgen som kommer är fullspäckad. Barnen checkas in på hotell "Mormor & Morfar" och jag och maken drar iväg på eget äventyr. Första anhalt julbord med övernattning på Örenäs Slott. Det ser vi naturligtvis fram emot och gratis är ju som bekant gott. ;-) Helgens höjdpunkt är Köpenhamnsturen på lördag/söndag - och det är därför där vi tillbringar vårt fredagsmys idag. Vi tar en tur till Royal Copenhagen och förundras över alla deras fantisifulla julbordsdukningar. En titt på Tivolis julmarknad, Illums Bolighus, Normann Copenhagen och många andra godbitar hinner vi också med. Håll i hatten! Kvällens middag intas på japanska restaurangen Umami - som varken behöver skämmas för mat eller inredning. Sover gör vi gott på Hotel Alexandra vars inredning närmast är en hyllning till många danska designikoner. God weekend! :-)




Normann Copenhagen


Umami


Hotel Alexandra


Björkefall i juligt sällskap

Vår svarta Björkefall är en stor favorit och att gömma undan den inför jul var inte att tänka på. Istället gällde det att skaka fram nytt sällskap som tillät Björkefall att stå kvar och samtidigt bidra med en mer julig känsla. En svarvad träljusstake inhandlades på Village - med en röd rosett kring halsen blev den julig och fin. Förra årets julklapp, fatet Blomma, ekiperades med blockljus och en gammal julkrans från Sia. Tillsammans med tändsticksfodralet från Kristina Stark bildar de en julig kvartett som sprider välkommet ljus i decembermörkret.







Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...