Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Fototriss - InsekterNu breddar vi bloggen ytterligare och ger plats för mera fotografier - det är ju så kul! Inspirerade av insektstemat i veckans fototriss begav vi oss ut med kameran i högsta hugg med sikte på dessa blomälskande småkryp. Resultatet ser ni ovan - fler insektsbilder hittar ni på fototrissbloggen.

Vi avslutar med en bild på våra tålmodigt väntande blomälskande småttingar.Viva Italia!


Härliga underbara Toscana!

Här kommer ett vykort från ljuva Italien. Via Novasol hyrde vi ett hus utanför Montespertoli i Toscana, c:a 3 mil från Florens. Två veckor med sköna bad i poolen varvat med god mat både hemma och på restaurang! Vi hann även med en hel del sightseeing och besökte bland annat Monteriggioni, Pisa, Siena och Volterra. Delar av oss besökte Florens men då var jag hemma med barnen eftersom termometern visade på 35 grader... Toscana är verkligen Toscana. Maten,enkel och okomplicerad med utsökta råvaror, står i centrum. Till detta ett fantastiskt landskap och underbart väder. Hit åker jag gärna igen!Här är huset vi hyrde, 4 stora sovrum, vardagsrum och kök (vi var 2 familjer). Bäst, förutom poolen, var uteplatsen i skuggan.


Poolen med lilla olivlunden bakom - här hade vi många härliga dagar!

'
Sightseeing! Lutande tornet i Pisa och Klocktornet i Sienna.


En tur till havet blev det också - skönt med saltbad som omväxling!

Ett kök att trivas iI förra veckans vykort från Danmark bjöds det på en glimt av min systers fina kök. Nu är det dags att visa lite mer av detta härliga rum som är resultatet av ett av min systers och hennes händige mans många renoveringsprojekt. Köket och matrummet var från början två separata rum, men med en nedtagen vägg blev det istället ett luftigt kök och en härlig sällskapsyta att umgås och äta i. Särskilt förtjust är jag i den stora bänkskivan av vit corian med ingjuten ho. SÅ snyggt! Matbordet går inte heller av för hackor. I de lika sköna som snygga stolarna njuter man extra gott av min svågers fantastiska kokkonst. :-)
Vykort från Danmark


Kvällsmys på stranden med utsikt mot hemlandet.

Nu dimper ännu ett vykort ner i "blogglådan". Den här gången kommer det från vår vistelse i systerns hus i Danmark. När de for till Sverige passade vi på att få låna deras hus under några härliga dagar (Tack Anna!). Vi hade tur med vädret och tillbringade några sköna dagar på stranden. Dagarna avslutades som sig bör med smarrig mat och gott vin ute i det fria. Ett Zoo-besök hann vi också med. Dejligt! :-)


Räkor och vitt vin...


... smakar extra gott en varm sommarkväll. Terrassen är medelhavsinspirerad med nymurade tegelväggar som väntar på att putsas vita.


Badliv på strand och brygga.


Zoo var fängslande för både stora och små.


Vykort från Bjäre


Semester i hängmattan

Här kommer ett vykort från en somrig Bjärehalvö där vi tillbringat en härlig vecka i föräldrarnas stuga. Vädret har mestadels varit okej - med lata dagar på stranden, hängmatteliggande och krabbfiske som resultat. En guppande båttur på havet har vi också hunnit med. En härlig vecka! Imorgon drar vi till Danmark för lite skön vistelse i syrrans hus. Hoppas att  ni har en härlig sommar där ute! :-)


Hyfsad matplats med havet som granne.


Skepp ohoj - vi lämnar Torekovs hamn


Liten trädklättrare i körsbärsträdet


Kvällsdopp vid kobryggan.


Naturskönt! Här är lätt att trivas. :-)


Kusinmys i hängmattan.


En plats för frukostEfter många dagars bloggpaus på grund av vackert väder och härligt uteliv kommer idag ett inlägg från vår sommarvistelse i föräldrarnas stuga på Bjäre. Bilderna är från frukostuteplatsen precis utanför köksdörren. En skönt vindskyddad plats i gassande morgonsol - när vädret vill - och den här sommaren har det bjudits på frukost ute varje dag. :-) Möblerna är ett hopplock av vitmålat trä och konstrotting, mot planket en platsbesparande bänk. Här bland rosor och lavendel smakar morgonfrallan extra bra. :-)
Fredagsmys - Vid BarriärrevetDet känns nästan lite synd att lämna landet när det bjuder på så härligt sommarväder, men jag kan inte låta bli att ta med er till detta fantastiska hotell för hotelllyxigt fredagsmys. Hotellet ligger på den tropiska ön Bedarra Island - i närheten av Stora Barriärrevet. Man skulle mer än väl klara sig bra i de überlyxiga paviljongerna med privat pool och hänförande utsikt. Vi hinner dock även med en stund på stranden, en mysig candle-light-dinner med tillhörande skaldjursfrossa och lite skönt häng i loungen. Packa snorkeln - jag har hört att undervattenslivet i trakten ska vara hyfsat. ;-) Trevlig helg!


Bilder: Voyages Hotels & Resorts

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...