Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Fredagsmys - Hos manusförfattaren

Idag fredagsmyser vi i detta sköna danska hus - ägt och inrett av en manusförfattarinna som precis som yrket påbjuder verkar ha ett sinne för dramatik. Här samsas gammalt, slitet, trärent och läder med nytt svart och färgglatt. En lika hemtrevlig som personlig kombination. Jag faller för takhöjd och bjälkar i ateljén, kaminen och den enkla hyllan i köket. Den stora slitna läderfåtöljen med en härligt färgsprakande tavla ovanför sig känns väldigt inbjudande. Här kurar jag upp mig med en bra bok framför eldens sken och inväntar dagens gäster. :-) Trevlig Valborg och ha en fin helg!
Bilder BOLIGMagasinet

Retro i Focus

Focus De Luxe av Folke Arström för Gense från 1955 (Bilder: Gense)

Så här i retrotider när det flirtas flitigt med både 1950- och 1960-tal är naturligtvis Folke Arströms klassiker, Focus de Luxe högaktuell. Visste ni att den lite ovanliga formen på gaffeln är till för att den också ska kunna fungera som "sked" för att enkelt kunna få upp sås från tallriken? Lägg också märke till placeringen av knivseggen som är extra skärvänlig med tanke på hur man håller kniven. Enkel och utmärkt form i en design som håller. Hemma har vi den uppdaterade kusinen Focus Steel. Samma form - inte fullt så retro - men vi är väldigt nöjda.


Vårt besticksval - Focus Steel (Bilder: Gense)

Vårtecken - Vecka 9

Katsurans röd-brun-gula blad avtecknar sig mot en klarblå himmel.

Efter en ganska solig, men irriterande blåsig, start på veckan kom helgen med ett vårväder som inte lämnat något i övrigt att önska. Sol, värme och vindstilla. Skånsk vår i sitt esse. Efter ett besök på fina Löddeköpinge plantskola, med ett släp bakom bilen blev vi ännu en klotrobinia och många perenner rikare. Efter flitigt grävande är så formen på gången klar. Ännu återstår en del växtinköp för att den ska bli helt komplett. Varje trädgårdsrum bör ju ha sin egen sittplats - således inhandlades den finfina bänken Väderö från IKEA. Ser fram emot att sitta i skuggan under Robinian i sommar och njuta av härligheten när allt hårt arbete är slutfört. Fler vårtecken hittar ni i vanlig ordning hos Viveka på Humlebacken.Ormögats vita blommor lyser upp ett skuggigt hörn.

Vintergrönan tävlar med ormögat både om utrymme och uppmärksamhet. Överdådig blomning i det lilla formatet.

Vackert väder betyder att jacka och mössa åker av och att uteleksakerna åker fram.

Gången är färdiggrävd, soffan Väderö ihopskruvad och ännu en klotrobinia planterad. Vägen in i trädgården är numera slingrig. :-)
Fredagsmys - Välkomstfest på terrassenJag kunde inte hålla mig bloggfri till på måndag, så det blir ett minifredagsmys idag i alla fall. :-) Tomas har äntligen kommit hem och det måste såklart firas. Därför blir det idag ett "välkommen hem"-partaj på denna inbjudande terras med många vackra detaljer. Lite retro, lite romantik och lite industrikänsla. Skön mix med många vackra detaljer! Välkomna och trevlig helg! :-)


Bilder: Sköna hem


Trappgalleri


Så är då vårt länge efterlängtade trappgalleri äntligen påbörjat. Med tre våningar är det mycket vägg att fylla så det var lika bra att börja rejält. Först ut är således en enorm konstplansch från senaste Louisiana-besöket - "Image after image" av Gerhard Richter. En ny bekantskap för mig och kärlek vid första ögonkastet. Där den hänger i trappan sprider den glädje både på första och andra våningen. Taveljakten fortsätter...

Nu tar jag bloggledigt till på måndag. En elak förkylning med feber kom och tog den lilla energi som fanns över till bloggen. Den energi om finns kvar spar jag till barnen och den hemvändande maken. :-) Ha ett fint slut på veckan!

PS. För er som undrar hur det går för mannen så är han på väg hemåt nu. Landar i Rom imorgon, sedan väntar en liten lagom busstur till Sverige. Hemma till helgen! :-) DS.

Vårtecken - Vecka 8 - Från Peking & Lund

En magnolia i full blom vid Sommarpalatset i Peking


Grönskande träd och sagolik arkitektur


Spana in det blommande Magnolia-trädet bakom de tegelröda taken


Vackra rosa knoppar...


En rakning och klippning på gatan... bakom rosa blommor... Exotiskt!

Den här veckan bjuder vi på vårtecken från både Peking och Lund. Tomas har fortfarande inte lyckats ta sig hem och det ser ut att dröja ett tag till. Fredagens planerade hemfärd skjöts fram till idag och när även dagens flygning ställdes in blir det ytterligare några dagars väntan. Trist! Några bilder från ett besök på sommarpalatset och lite andra Peking-bilder har dock skickats hem. Se och njut av blomsterfägring och exotisk arkitektur.

Hemma i Lund har jag lyckats vara riktigt flitig i trädgården trots två små tjejer att ta hand om på egen hand. Besök på plantskolan och inköp av många perenner har det blivit. Vår planerade make-over av passagen runt huset börjar så sakteliga ta form. Ser redan fram emot kommande trädgårdshelger, men nästa helg håller jag tummarna för att Tomas är hemma och kan hjälpa till.  :-) Fler vårteckenspanare hittar ni hos Humlebacken.


Vår egen stjärnmagnolia börjar så sakta slå upp sina rosavita blommor.


Årets första planteringsprojekt; nävor, rosenplister, hasselört och annat smått och gott.


Äntligen nere i jorden! Julrosor på rad tillsammans med vitt löjtnantshjärta och träjon.


En böljande gång runt huset ska anläggas. Mer att gräva och mer att plantera kommande helger. Måste ju spara lite arbete åt mannen. :-)


Det spritter i barnens vårskobeklädda fötter. Här ska klättras och springas!

Fredagsmys - I askmolnet
Idag blir det fredagsmys i detta minst sagt fashionabla London-hus. Uppenbarligen inrett av någon med mycket god smak och minst lika mycket pengar. Tyvärr överskuggas helgfirandet för min del av det isländska askmolnet som gör att makens Peking-flyg som skulle landat idag blivit inställt. :-( Bara att hålla tummarna för att han kommer hem innan helgen är helt slut, ser inte så ljust ut dock. Lite vackra bilder från fredagsmyset måste jag i alla fall ha och trösta mig med. Trevlig helg till er alla! :-)Bilder Elle Decor

Gladsaker - April

Bilder: Hay, Ilva, Ferm Living, Muuto, Curated Mag och Frapp.

Vips blev det april och hög tid för nya gladsaker. Har tagit gladsakspaus ända sedan december och så kan vi ju inte ha det. Den här gången bildar gladsakerna ett vardagsrum som andas sommar. Den snygga modulsoffan Milos kommer från BoConcept och kombineras här med soffbordet Trouville av återvunnet trä och lackerat järn från Ilva. Den underbara klädda pallen "Mags Antique Ottoman" kommer från stilsäkra danska Hay. Danska är också de tjusiga kuddarna och "flask"-ljusstakarna (finns hos Wasabi Home) av trä från Ferm Living. Den fina lampan heter Milk och kommer från Unique Interieur. Fågelburen och bambukorgen med lock från Ilva bidrar med lite naturkänsla och ljuslyktorna Koster från eviga favoriten Muuto sprider mysbelysning. Lägg märke till den smarta skåran i sidan avsedd att föra ner tändstickan i. Vet inte hur det är med er men jag hade kunnat tänka mig att ha det så här ett tag... åtminstone över sommaren. ;-)

Vårtecken - Vecka 7

Min egen lilla tolkning av förra veckans besök på Bäckadalens Handelsträdgård. "More is more"... och jag som inte ens brukar tycka om att blanda olika växter i samma kruka... Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. :-)

Ny vecka betyder nya vårtecken och den här veckan får ni "the uncut version" eftersom maken flög till Peking innan tid fanns att redigera. Nåja, vårt vårbudskap når säkert fram ändå. :-) Helgen har bjudit på underbart vårväder med många utetimmar som resultat. En del av lördagens födelsedagskalas spenderades utomhus och igår var det korvgrillning på lunchen. Man vill liksom inte gå in när solen nu äntligen visar sitt vackra ansikte och sprider välbehövlig värme. Som ni ser växer det så det knakar i vår lilla trädgårdstäppa just nu. :-) Fler vårtecken hittar ni hos Humlebacken.

Alliumen börjar skjuta rejält i höjden.

Daggkåpans veckiga blad samlar vatten som sig bör.

Gräslöken frodas än så länge ganska ensam i kryddhörnan. Den stränga vintern har tagit kål på det mesta. Snart får den nya kompisar. :-)
Första blomman! Det är vår kaukasiska förgätmigej som slagit upp sina vackra blå ögon.

Det blev mycket studsande på kalaset hos kusinerna i lördags. Älskad eller hatad - så måste studsmattan sägas vara ett säkert vårtecken i dagens Sverige.

Fredagsmys - I trädgården


Just nu är längtan efter trädgårdsliv stor. Därför tillbringar vi dagens fredagsmys i dessa undersköna utemiljöer. Nu när våren äntligen visat upp sitt vackra jag är lusten att åka till kontoret helt plötsligt väldigt liten. Istället vill jag ta på mig trädgårdsjeans och handskar och spendera dagarna i trädgården. Gräva, plantera, åka till plantskolor och tillbringa åtskilliga timmar med en hög inspirerande trädgårdsböcker och vackra bilder som dessa. Många fikastunder i vårsolen ska också hinnas med. Följer ni med till drömmarnas trädgård? :-) Trevlig helg!

Bilder LivingEtc och Ideal Home

Mina vackra ben...


Det här är inte ett så självgott inlägg som rubriken antyder utan istället en redovisning av hur den fina Lovisa Burfitt-tavlan, som jag vann hos Hemmariket , trivs i vårt hem. Efter att vi gjort oss av med panelgardinerna utgör den nu ett fullgott gardinsubstitut och tavelväggen fortsätter numera på andra sidan lampan. Tack Charlotte! :-)
Vårtecken - Vecka 6

Blomsterfägring som heter duga.

Visst är det ett säkert vårtecken när plantskolor och trädgårdshandlar slår upp portarna för säsongen? Under påskhelgen besökte vi urmysiga Bäckadalens Handelsträdgård på skånska Bjärehalvön där vi har spenderat en del av påsken. Stora växthus som väcker en trädgårdsälskares avund, ett orangeri med café och kanske framförallt helt fantastiska vårplanteringar i kruka som satte igång inspirationen rejält. Traditionella penséer och vårlökar trängdes med iberis, revsuga, kungsängslilja och mycket annat i underbara arrangemang. Välbehövlig inspiration för mig som kände att jag fastnat i pensé-träsket lite. Givetvis fick en del växter följa med hem så att vi kunde göra vår egen vårkruka à la Bäckadalen - men det får ni se nästa vecka när Humlebackens vårspaningar fortsätter...

Sommarens pelargoner på tillväxt.

Här är det gott att vara katt.

Tulpanlökar på toppen av ännu ett häftigt arrangemang. Vår egen lilla blomma tyckte att det var härligt att springa omkring i gångarna.

Revsuga, kungsängslilja, iberis tillsammans med påskliljor... mmm...

Trots det mysiga orangeriet valde en hel del att inta kaffet ute i vårsolen. Skånsk vår när den är som bäst.

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...