Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Rita med krita

Lotta Agaton har flera gånger i sin fina blogg tagit upp trenden att själv smycka sina väggar genom att skriva dem... Inget för fegisar vill jag lova. TrendLand skrev i helgen om griffeltaveltrenden och det är ju onekligen ett sätt för oss mindre konstnärligt begåvade att våga lämna vårt högst personliga och mer eller mindre snygga avtryck på väggen. Med griffeltavel-färg kan man skapa sin alldeles egen målarduk nästan var som helst. Samtidigt ger den ett lite rufft intryck som bidrar till den industrikänsla många nu eftersträvar. Se och inspireras. :-)



Bilder TrendLand


Fredagsmys - På La Bergerie de Félines


Så här mitt i magsjuketider känns behovet av lite verklighetsflykt extra stort. Därför fredagsmyser vi idag på detta urmysiga hotell beläget i Drôme strax utanför Lyon. Huset är som sinnebilden av ett pittoreskt hus i södra Europa. Byggt i sten ligger huset naturskönt omgivet av stora cypresser som om möjligt bidrar till ännu mer stämning åt miljön. På insidan har man dock på ett ytterst stilsäkert sätt mixat den gamla atmosfären med betydligt yngre inredning. Många designklassiker står att finna. Utematplatsen intill stenväggen med vacker dukning och Eames-stolar är närmast perfekt. Precis lika bra är dock inne-matsalen med rejäla öppna hyllor och Pantons S-stol snyggt korsbefruktad med betydligt rustikare bord. Loungen med stylish soffgrupp framför skenet av en enorm öppen spis. Överallt de stämningsskapande stenväggarna. När natten kommer finns det flera vackra sovrum att välja mellan. Själv sover jag i det rogivande sovrummet i svart-brun-vit färgskala. Zzzzz... Trevlig helg! :-)

Bilder Hand

DecorMaison: WallKotyr - DressedUp Living



DecorMaisons nya kollektioner är alltid spännande. Allt som oftast är det åtråvärda tapeter fotograferade i inspirerande miljöer. Den senaste kollektionen "WallKotyr" är verkligen inget undantag. Inspirationen till de svenskproducerade nonwoven-tapeterna har hämtats "från designerns skissbord, modehusens runways och parisisk Haute couture". DecorMaison bjuder in till "en värld av skönhet" och jag vill gärna ta steget in. Har lite svårt att välja en favorit men måste jag så får det bli den nedersta i form av en klädvägg. Så cool att ha i hallen - och helt given som tapetval i den walk-in-closet jag så hett efterlängtar.






Pressbilder från DecorMaison


Södahls sommar


Någon som har lust att lägga sig i den här solstolen?


Läsa tidningen på en filt på gräset?


Kanske en tupplur i hängmattan?

Vet inte om det är en god idé eller bara självplågeri att titta på bilder som de här en dag som denna. Idag, när vi har haft snöstorm i mer eller mindre hela landet, blev min längtan efter sommar, sol och värme extra stark. När så danska Södahls sköna nyheter inför vår och sommar dök ner i mailboxen var det lätt att drömma sig bort. :-) Somrigt och fräsch så det förslår. Fina sängkläder har de också - både till stora och små.




Bilder Södahl 


Flaskor

En skön mix av flaskor från Sköna hem.

Jag ser flaskor överallt. Både i glas, trä och andra material. Ofta med andra användningsomåden än det traditionella. En vas, en ljusstake eller kanske bara en vacker prydnad. En del i klassiska former och en del mer nyskapande. Sätt samman till en grupp och bilda ett vackert stilleben. Med den smarta ljushållaren Top Light från Design House Stockholm blir även de vanliga vinpavorna till stylish ljusstakar. :-)

TranSglass av Emma Woffenden and Tord Boontje för Artecnica. Urläckra vaser i mer eller mindre fantasifulla former av återvunnet glas.

The Green Bottles av Jasper Morrison.

Den praktiska ljushållaren - Top Light - formgiven av Lena Bergström för Design House Stockholm gör varje förbrukad flaska till ljusstake.


Grymt coola ljusstakar av trä med inspiration från laboratorieflaskor. The Minerals Collection från Lazerian. (Inspirationstack till Inspirationer)
Roliga ljusstakar i furu, av Daniel Franzén, med formen hämtad från välbekanta buteljer finns att köpa hos Cosas. (Tipstack till Alex O.)


Till sist en favorit från 2009. Allas våra Blossa-flaskor i en sällsynt lyckad kombo. (Bild: Sköna hem)


Tävling - I Veras hus



Någon som minns de snygga bokstäverna jag bloggade om förra veckan? Nu kan de bli dina om du vinner tävlingen hos "I Veras hus". Sex stycken bokstäver med valfri text kommer på posten till den lycklige vinnaren. Hoppas det blir jag. ;-)


Fototriss - Klara, Färdiga, Gå


Äntligen fick jag tillfälle att åter igen visa lite bilder från höstens Tokyobesök genom veckans fototrisstema - klara, färdiga gå. Bilderna är tagna från den galet folkmyllrande korsningen i stadsdelen Shibuya. När trafikljuset slår om från rött grönt till rusar hundratals människor över gatan. Det är en minst sagt mäktig känsla att befinna sig i detta folkhav.

Fredagsmys - I Sebastopol Residence


På dagens fredagsmys åker vi till detta skogsinbäddade residens i norra Kalifornien. Kanske kan det ge lite inspiration till de som går i stugbyggar-tankar. Interiören är fylld av gedigna trämaterial och klassiska möbler. Färgskalan är nedtonad i de så aktuella tonerna trä-brunt, vitt och svart. Det är givetvis lätt att imponeras av denna enkla men ändå välkomnande och ombonade inredning. Allra mest imponeras jag dock av utemiljön och hur väl den cederklädda rektangulära huskroppen smälter in i den kuperade granfyllda terrängen. Efter ett dopp i poolen tar vi utetrappan genom ormbunkarna ner till den urmysiga skogsuteplatsen. När kvällen kommer äter vi vid det runda bordet och sitter skönt i de ständigt återkommande Y-stolarna. Kaffet efter maten smakar extra gott i sofforna framför kaminen med en vidunderlig utsikt över de skogsklädda bergen. Trevlig helg! :-)

Bilder: Wallpaper


Annorlunda evakuering



På begäran från Helena, med fina bloggen Room & Serve, kommer här lite bilder från köket i vårt evakueringsboende. Inte helt fy skam. Ekgolv, vita släta luckor, mörkgrå laminatbänkskiva med aluminiumkant och ljusgrå 5*5 kakel. Enkelt och snyggt. Våra möbler trivs riktigt bra här - även om vi har fått stuva om en del. Möblerna från arbetsrummet har exempelvis fått flytta till köket eftersom det inte finns något arbetsrum i det här huset. Tavlan får stå lutad på skåpet eftersom spik i väggarna är strikt förbjudet. Tavlor är dock ett måste - med eller utan spik. :-)



Vuxet hos barnvänligt


Det fanns flera trevliga nyheter i nyhetsbrevet som damp ner från Barnvänligt i veckan. Inte bara barnvänliga - utan riktigt vuxenvänliga också om ni frågar mig. De snygga bokstäverna Design Letters av Mette Thomsen är gjorda av lackat trä. Det läckra typsnittet gör att de skulle passa in på fler ställen i hemmet än på barnrummet. Fina är också kvalitetsmöblerna från LEKA Sweden. Tillverkade i lackad MDF finns de att köpa i åtta glada färger. Extra sugen blir jag på pallen. En färgglad mjölkpall skulle pigga upp nästan vilket rum som helst. :-)

Bilder: Barnvänligt


Urban Nature från Mr Perswall


Nu lanserar Mr Perswall en ny tapetkollektion med namnet Urban Nature. Precis som namnet starkt antyder är det en tapetkollektion som "för samman staden och naturen och som hyllar likheten mellan dessa två till synes olika världar". Bland många godbitar i kollektionen dras mina ögon lite extra till Jungle Leaves - fräscht stylad på bilden här ovanför. Underbart vårigt med mycket vitt och en grymt snygg ärtgrön matta. Även tapeten Teender Tree är finfint presenterad i en schysst gammal möter nytt miljö. Fler tapeter ur kollektionen hittar ni här.




Fototriss - Randigt




Temat för veckans fototriss är randigt. De översta bilderna visar hur snön smälter bort från takterrassens trall. Ränder såväl i snö som i trä. Genom lamell-gardinerna ser vintervärlden utanför randig ut. Fler ränder hittar ni på Fototrissbloggen.

Fredagsmys - I Yarra House



Så här på 2010 års tredje fredag är det hög tid att ge sig av på årets första fredagsmys. Idag åker vi Down Under till detta inget mindre än fantastiska hus beläget vid Yarra-floden utanför Melbourne. Arkitekterna på Leeton Pointon Architects har gjort ett enastående jobb med detta skulpturala hus som andas kvalitet ner i minsta detalj. Glid majestätiskt ner för den utsökt svängda trappan kontrastfullt omgiven av grov betong. Slå er ner i de pösiga sofforna och fascineras av ekparketten i taket. Beundra den slitna lapptäcksmattan och de många trärena ytorna som ligger så rätt i tiden. Ta ett bad i det fantastiska badkaret på ett golv av marmor. Maten äter vi vid det gedigna bordet omringat av vår nordiska stolhet Y-stolen. Efteråt myser vi runt den öppna eldstaden i den inbjudande utomhusloungen. På den här sidan jordklotet är det sommar. :-) Trevlig helg!

Bilder: Leeton Pointon Architects


Sov gott i Amenity




I de här ljuvliga sängkläderna från amerikanska Amenity skulle jag sussa gott. Härliga färger som för tankarna till våren som jag längtar SÅ efter just nu. Mönstret är naturinspirerat och med en liten romantisk känsla. Är normalt sätt inte så stilmässigt romantiskt lagd, men är det någonstans vi ska släppa in lite romantik är det ju sovrummet. ;-) Att de dessutom är eko-reko gör inte saken sämre. Till sist en bild på våriga kuddar i en klassisk rak vit soffa. Trender kommer och går, men jag har svårt att tänka mig att jag någonsin inte skulle tycka att detta är grymt snyggt.

Bilder: Design Milk



Ny soffa vill ha nya kompisar


Bilder: Mio, Länna Möbler, Urban Living, Ferm Living, Svenssons i Lammhult, H&M, Cosas och Hay

"Inget ont som inte har något gott med sig" brukar man ju säga. En av de goda sakerna med vår flytt är att vi äntligen tillåtit oss att kasta ut vår gamla välinsuttna, bruna TV-soffa från det förra årtusendet. Visst låter det gammalt? Nu när vi är fler i familjen behöver vi gott om plats så att små flickor också ryms när det är dags för fredagsmys. Valet föll på en mörkgrå Modern Living från Mio med divan - något av en hybrid mellan den traditionella hörnsoffan och den modernare med schäslong.

En ny soffa ger naturligtvis en utmärkt ursäkt för att uppgradera soffkuddsförrådet. Att välja stil är dock inte helt lätt... Med grå soffa, vit matta och vita möbler med några få inslag av ek är vi färgmässigt obundna. En lyx som ger beslutsångest... Det färgglatt blommiga från Anna O med lika sprakande följeslagare gör mig glad samtidigt som det grafiskt rena, svartvita och naturnära känns klassiskt och tryggt. Tur att det är lång leveranstid på soffan så att vi hinner fundera. :-)


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...