Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Vårtecken - Vecka 14 - Final

Äppelblom i massor...

Sista måndagen i maj är här och därmed är det Grand Final i årets vårteckenutmaning. Det har varit 14 roliga veckor och vi har verkligen gjort en resa med våren i hela vårt avlånga land. Våra avslutningsbilder kommer från helgens vistelse i Kolmården. Vi bodde på en underbar faluröd liten gård med vita knutar beläget alldeles vid en sjö. Maten smakar extra gott på en glasveranda med skön utsikt! Trädgården med vildvuxna perennplanteringar och knotiga fruktträd var också något alldeles extra. Med det här vill vi säga... Glad sommar!!


Årets första dopp - även om det bara blev benen den här gången.


Vi bodde i ett rött hus med vita knutar. Inbäddat i skog...


... vackert beläget vid en sjö.


Knotiga gamla fruktträd överallt - översållade med blommor.


Stora perennplanteringar fulla med lupiner och pioner.


Bryggan lockade fram metspöt.


Årets första bukett plockades.


Liten på kvällspromenad.


Spegelblankt...

Sverige är fantastiskt!Fredagsmys - På 4-årskalas


Idag blir det fredagsmys på barnkalas i Jimmy Schönnings regi. I sitt samarbete med Åhléns fortsätter han att visa fina miljöer på olika teman - och den här gången är det alltså kalas som gäller. Vad passar bättre när vår stora flicka fyller fyra imorgon? Klart att det ska firas!! Slå er ner i den söta träsoffan eller på de färgglada puffarna och ta för er av blomtårtor och godisskålar. Hipp, hipp hurra för vår stora flicka och trevlig helg till alla er andra. :-)Bilder Åhlens
Stort grattis vår underbara, älskade stora lilla Kajsa!!

Vårtecken - Vecka 13

Vackrast just nu är hybridnejlikerotens blommor.

Dags för 13:e och näst sista veckan med vårtecken. De här dryga tre månaderna har verkligen passerat i ett ruskigt tempo. I början var det svårt att välja och nu är det snarare svårt att välja bort. Det händer verkligen saker i trädgården nu efter förra veckans efterlängtade värmebölja. Ett säkert vårtecken - som dock inte kom med på bild - var att årets första middagar på terrassen är avnjutna och första rosévinflaskan urdrucken. Säkra vårtecken båda två. Finast just nu är Hybridnejlikeroten som planterades i höstas. Just nu slår den ut sina vackra varmt orange blommor. Snart får den blomma i kapp med Hidcote blue-lavendeln. Längtar... :-) Nästa vecka blir det vårteckensfinal med bilder från från Kolmården. Fler vårtecken från vårt avlånga land hittar ni som vanligt på Humlebacken.

Mängden blommor på smultronen ger löfte om sommar med mycket bär.


Grafiskt snygga är väl det minsta man kan kalla funkians blad.


Våra späda nyplanterade löjtnantshjärtan har svårt att bära alla blommor.


Det är svårt att inte förundras över naturen när den är så här utsökt.
Fredagsmys - I bistron


Idag blir det fredagsmys bland några av mina absoluta favoritutemöbler - klassiska och samtidigt kaxigt karamelliga utemöbelserien Bistro från franska Fermob. Med sin enkla form och nätta storlek känns den väldigt användbar och lättplacerad både i trädgården och på balkongen. Slå er ner och mys här i den vackra miljön! :-)

Jag vill också meddela att det kommer att bli lägre puls här på bloggen ett tag framöver. Jag har länge känt att jag har bloggat på "lånad tid" och när nu också ryggen börjat säga stopp för stillasittande framför datorn på kvällarna väljer jag att skruva ner tempot ett tag. Bloggandet fortsätter men med lägre frekvens. Livet går helt enkelt inte riktigt ihop just nu. Sluta helt ska vi inte - det är alldeles för kul - men även det goda kan det som bekant bli för mycket av ibland. Ha en riktigt skön helg allihopa! :-)

Vårtecken - Vecka 12

Lyons uteserveringar lockade till besök.

Nyss hemkomna från en skön vistelse i Lyon blir det idag lite vykortsbilder från semestern snarare än vårtecken. Även om inte vårvädret i Frankrike visade sig från sin allra bästa och soligaste sida var ändå vädret bra mycket bättre än hemma i Skåne. Våren har kommit långt och liknar mer svensk sommar - i våra vänners trädgård var jordgubbarna i stort sett mogna. Vi har varit ute dagen lång - besökt vingårdar och strosat i Lyons äldre stadsdelar. Luncherna har intagits på mysiga uteserveringar med ett obligatoriskt franskt glas rött därtill. Underbart! Det är lätt att vänja sig vid att ha semester... :-)


Vår och sommar innebär marknad - och marknad i Frankrike är något alldeles extra i fråga om mat och dryck.


Årets första - men inte sista - karusellfärd.


På utflykt dagarna i ända - här i äkta "vinland" vid floden Rhône.


Vackra terrasserade vinodlingar klättrar uppför bergen överallt.


Vinodling med magnifik utsikt.


En chokladcroissant-picknick i det gröna med storslagen vy.


Klätterrosorna blommade i medeltidsstaden Pérouges...

... liksom blå Iris.

Någon som vill slå sig ner? Pelargoner på rad och majsen på tork i taket.
Vårtecken - Vecka 11

Nyshoppat på Granit...

Jag ljög lite förra veckan när jag skrev att konservburkskrukan bara skulle vara min i fantasin. Vid helgens shoppingrunda var jag bara tvungen att gå in och titta - och naturligtvis kom jag därifrån med en kruka (och en ljuslykta). Nu pryder de båda det nya brickbordet på framsidan. Annars har den gångna helgen snarare bjudit på höst- än vårkänslor. Tur att vi kör vårtecken några veckor till så att det finns hopp om riktig vårkänning innan det är över. Nästa vecka blir det vårtecken från Frankrike. Imorgon hoppar vi på planet och styr kosan mot goda vänner i Lyon. Bloggpaus med andra ord. Ha en riktigt skön Kristi Himmelsfärdsvecka! :-)


Även denna vecka blev det plantskolebesök...


Hela världen är en lekplats!

http://publishme.se/471820/imagehandler/?go=upload&mode=multi&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Bokhäcken  börjar gå från brun till grön. :-)


Sista växterna i nya gången är nu i jorden. Nu ska det bara växa så det knakar så att det blir den lummiga gång vi drömmer om.


Att döma av vår baksida skulle man kunna tro att vi varit på pensé-rea. Det har vi inte. Jag var bara svältfödd på blommor efter den långa vintern. ;-) I helgen har krukorna till vänster fått nytt innehåll. Bambun och olivträdet drog sin sista suck i vintras. Nu står vårt hopp till tuvrör, björnsvingel och stäppsalvia.
Fredagsmys - Julie vs. Steven


Den här helgen fredagsmyser vi i NY City, närmare bestämt i Greenwich Village. Huset vid One Jackson Square innehåller många fantastiska lägenheter - den ena snyggare än den andra. Några av dem är proffsinredda och det är bland mina favoritinredningar vi tillbringar helgen. Välj mellan Julie Hillmans ljusa, moderna inredning - med mycket edgy konst och sköna detaljer - här ovanför och Steven Cambrels lite mognare inredning - klassisk och med en lite mörkare underton - på bilderna nedanför. Själv kan jag inte välja - jag är kär i båda två. :-) Trevlig helg!!
Bilder: One Jackson Square

Svensk sommar...

Kollage av bilder från IKEA & Granit

Våra svenska stoltheter har en stark sommar. Det är lätt att hitta snygga, prisvärda alternativ i många sköna stilar. För mig är det en utmaning att hålla i plånboken och inte storhandla bara för att det är billigt. Har en ambition att vara mer hållbar och mindre slit & släng. Det går väl sådär... En del saker är helt enkelt för fina för att motstå - som brickbordet här ovanför från Granit som fick följa med hem i helgen. Är också svårt förälskad i konservburkskrukorna från samma butik - men de får jag äga i fantasin - liksom resten av prylarna i kollaget här ovanför. :-)

Vårtecken - Vecka 10

Nu står Magnolian i full blom.

Så var ännu en helg till ända och nu står det maj i almanackan. Både tiden och trädgårdens framfart går i ett högt tempo - det gäller att hänga med. Helgen har bjudit på mycket sociala aktiviteter, men givetvis har vi hunnit med den obligatoriska plantskoleturen och lite grävande också. Fler växter har hittat sin plats i den nyanlagda gången. Trädgårdens höjdare är annars just nu Stjärnmagnolian som står i full blom. Medan annat växer på i sin takt - har den nu sin höjdpunkt på året. För fler vårtecken - kika in till Humlebacken.


Valborg firades med trevliga grannor och obligatoriskt majbål. Sköna maj välkommen!


Handjagaren letades fram ur förrådet och årets första klipp är nu avklarat.


En flikbladig japansk lönn har planterats i nya gången.


Det är verkligen ett nyckelpige-år i år.


Även lite nya gräs har satts i jorden. Här Glansälväxling - en av mästaren Ulf Nordfjells favoriter.


För första gången finns det hopp om blåbär i trädgården.


Alliumen fortsätter att skjuta i höjden


Snart blommar Carmencita-rönnen.


Lite mer Magnolia... Det gäller att njuta - underbart är kort.
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...