Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Första adventVinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt... Det känns som en evighet sedan vi tog de här höstbilderna... Sanningen är att endast tre veckor har gått. Det är bara att konstatera att hösten blev kort. Ingen sörjer det mindre än jag. Snön ligger numera vit på taken och vi har firat en mysig första advent. Det har snögubbats, pulkaåkts, pepparkaksbakats, glöggats och julpyntats. Nedräkningen inför julen har börjat. :-)
Fredagsmys - I LundPå inläggets namn skulle man nästan kunna tro att det blev fredagsmys hemma hos oss idag, men "icke sa nicke", idag håller vi till i ett fantastiskt 50-talshus i Lunds anrika Professorstad. Gillar den enkla, i huvudsak vita, inredningen med små färgglada humoristiska detaljer. Obama-kuddarna, soffborden och PEZ-samlingen vid matbordet är alla exempel på detta. Köket med restaurangkänsla och den faktiskt helt öppna spisen - så här i kamintider - får mig också på fall. Jag inspireras också av den varma naturnära känslan som  jutemattorna ger vid både soffa och matbord. Tror nästan att vi snor den idén rakt av. Mattan Tårnby finns på IKEA och är därmed fullt överkomlig. Kanske finns den snart under ett matbord nära mig. :-) Trevlig helg!

Bilder: Hus & Hem

En rockig gran


Trädekorationer "Day Wood" och svartvia kulor "Day Fine" från Day Home Collection, silverfärgat hjärta (Nordhjem), virkat hjärta från Bloomingville (Fröken Fräken), julgran med nitar och vit metallfågel från Madam Stoltz (Nostalgi)

Det finns så mycket roligt/snyggt/coolt att pynta granen med att jag blir alldeles tokig. Tokig för att det är svårt att välja och ännu mera tokig för att när jag väl har valt så är det bara att inse att det inte fungerar att klä granen i nya kläder varje år. Tur att bloggen, där jag kan välja hur mycket julgranspynt jag vill utan att överkonsumera och spendera ett öre, finns. :-) Här kommer så gran-"stassen" som känns hetast just nu. En salig blandning av romantiskt vitt och silver, modernare trä och svartvita ränder och som kronan på verket rockiga granar i svart läder med nitar.

Lördagsgodis från Bouf


Kollage av bilder från Bouf.com

Det blev inget fredagsmys den här veckan på grund av "teknisk uheld" på Blogg.se. Här kommer lite blandat lördagsgodis från Bouf som plåster på såren. :-) Nu packar vi in oss i bilen för att proviantera inför kvällens middag. Hoppas att ni har en fin helg! :-)


Fredagsmys - I Alnarp


Välklippta buxbomshäckar ramar in perennplanteringarna.


Japanskt gräs - som även sprider välbehövlig skönhet i trädgårdarna vintertid.


Ett gammalt träd som gett upp fortsätter ändå att grönska i nya "murgröne-kläder".


Idag fredagsmyser vi i den vackra Alnarpsparken. Här hade vi en härlig höstutflykt i söndags då vädret i Skåne visade sig från sin allra bästa sida. Det gäller att passa på att ladda energi vid de få tillfällen solen lyser från klarblå himmel så här års. Hoppas att kommande helg bjuder på lika vackert väder. Trevlig helg!Stora träd som stått på samma ställe i hundratals år ger en mäktig känsla.


Alnarps slott - vars ena sida är helt täckt av blåregn. Ett besök när det blommar känns som ett måste.


Ett egenhändigt skapat lövregn.

De enorma lönnlöven imponerar på både stora och små.


En bänk inbjuder till vila och vacker utsikt.


Vattnets dragninskraft är enorm. Som tur är lyckades de små hålla sig på stenarna den här gången. :-)


I gott sällskap

Vårt Linnarp-skåp rymmer numera servisen In Good Company från Marimekko och nya glas från Iitala.

Lika fin som efterlängtad.

Kokeshi-dockorna är varken nya eller en present - men får vara med ändå.

Framåt Malmö! Heja di blåe! Såja, nu var det sagt. Jag ska inte trötta ut er med fotbollstjat, men låt mig säga att det varit en bra helg för en himmelsblå familj. :-) Nu över till något helt annat - mina presenter som jag tidigare utlovat bilder på. I helgen fick vi äntligen en stund över för lite presentplåtning och voilá här kommer resultatet. Det var en glad Malin som öppnade sina paket. :-)

Fina fatet från Mateus, ljusstakarna från Tine K och klassiska glasskålen från Marimekko låg i andra paket.


I paketet fanns...

I paketet fanns...

För er som blev nyfikna på vad som fanns i paketet till kära systern på hennes stora dag så kommer här en redovisning av innehållet... två Tove Adman-ljusstakar som trivdes "som fisken" i deras gamla fina hus. Behöver kanske inte säga att jag mer än gärna skulle ha likadana själv. Nåja, nu kan jag i alla fall njuta av dem hos syrran. :-)Bonusbild på nya tjusiga badrummet.


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...