Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Cosas + K2 = SANT


Det dök upp ett mail från Cosas med en trevlig nyhet. Det gäller kollektionen Collaborate vilket är en serie skålar i stengods som tagits fram i samarbete med de duktiga tjejerna på K2 keramik. Skålarna är handgjorda och säljs i förpackningar om tre, välj mellan ljusa eller mustiga pasteller. Ser både tjusiga och väldigt användbara ut. Extra stort plus för svensktillverkning. :-)Fototriss - I luften
En del dagar är det något alldeles magiskt i luften. Sättet som solen skiner genom molnen skapar ett nästan sakralt ljus. Här är några av mina försök att fånga det magiska vi upplevde i somras. Verkligheten är det är dock svårt att överträffa. Fler bilder på temat finns på fototrissbloggen.


Fredagsmys - På Palace Road

Idag blir det fredagsmys i detta övervackra Londonhus, med avslappnad inredning och vita trägolv som så många drömmer om just nu. Egentligen är stilen lite väl romantisk och shabby för min del - men det är något med lugnet och den avskalade enkelheten som tilltalar mig starkt. Mest gillar jag arbetsrummet med sitt generösa utrymme, inbyggda bokhyllor och en gigantisk mood board. Mycket plats för blogginspiration! :-)

För oss blir det en lugn och skön helg - efter den senaste tidens späckade schema. Ser fram emot att få sätta spaden i jorden och äntligen få gräva ner de 75 blomsterlökar som ligger och väntar. Längtar redan till våren! Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig helg!
Bilder Shoot Factory

En gladare framsida


Flitens lampa har inte lyst fullt så starkt som den brukar vad gäller trädgårdsarbete efter sommaren, men lite fixande har vi allt hunnit med. Bland annat har vi gjort oss av med de tråkiga buskar som byggherren så vänligt planterat - men som aldrig gjorde en människa glad. Efter att ha tampats med sega rötter fyllde vi istället på med sjösten och ramade slutligen in det hela med buxbom. Det enda som återstår nu är en stor portion tålamod - och några nypor hönsgödsel - så ska vi nog snart ha en framsida att glädjas över. :-)


Fredagsmys - I garderoben

Rejält med förvaringsutrymme bakom lyckta dörrar lovar gott...

Färgsorterade skor är allt några snäpp värre än färgkoordinerade bokhyllor... ;-) Bilder Elle Decor

Idag blir det fredagmys i varje (?) kvinnas dröm - en rejäl garderob att kliva in i. Få förunnat - men mycket efterlängtat. Ett rum att sväva ut i - utan den eftertanke man så ofta har när man inreder rum att vistas ofta i. Här kan man sväva ut och måla väggarna svarta och taket i guld - om man så vill. En sittplats är ett måste liksom en spegel och smickrande belysning. Annars finns det inga gränser. Någon gång... Ha en riktigt trevlig helg!! :-)

Vågat med möra kulörer, guldigt tak...

... lyxig förvaring.

Scandinavian style med mjuk matta. Bilder Sköna hem

Nancys dukarMåste bara tipsa er om att spana in Anna-Karins härliga dukkavalkad på fina bloggen Nancy and I. Hon har fått ihop en rejäl samling dukar från Almedahl och har förevigat dessa vackert så det förslår. Svenskt, somrigt och retro. Lovely!

Bilder Anna-Karin - Nancy and I

Fototriss - Hårt

Hovs hallar på Bjärehalvön är ett dramatiskt och vackert utropstecken i ett annars ganska platt och grönt Skåne. Med sina branta klippor och stenrikedom var det till sommarens mysiga utflykt hit tankarna gick när det var dags att spåna på veckans tema. Denna dag var inte bara klipporna hårda - utan även ljuset. Fler hårda bidrag hittar ni hos Fototriss-bloggen där deltagarna denna vecka tävlar om en polaroidkamera från Coolstuff.


Fredagsmys - I trädgården


Den vita Rudbeckian är vacker till och med i visset tillstånd.

Idag fredagsmyser vi i trädgården - närmare bestämt i den böljande gång vi anlade i våras. Den har verkligen vuxit till sig och blivit den mysiga väg in i trädgården som vi hade hoppats. I höst blir det nedgrävning av tulpanlökar och annat smått och gått att glädjas åt när våren kommer, men än så länge njuter vi av höstens blomsterfägring. Ha en riktigt skön helg allihop! :-)

Före... och...

... efter.

Kärleksört i sällskap av japanskt gräs..
Höstanemonen håller ställningarna många veckor till.


Den blomstertid nu kommer

Solrosorna gör verkligen skäl för sitt namn.

Rudbeckian "Magnus" förtrollar med sin färgprakt.

Våra japanska olvon "Watanabe" är riktiga trotjänare med sina vita blommor från juni till september.

Hösten må vara i antågande men än så länge har vi sommarkänslan i behåll med den blomsterprakt som råder i trädgården just nu. En daglig inspektions- och njutningsrunda är ett måste. Det gäller att suga på karamellen så länge den varar. :-)

Den gängliga Jätteverbenan förtjänar en närbild.


Vår klematis "Huldine" har varit trög i starten - men i år fullkomligt svämmar den över av pärlemorvita blommor.Medelhavskänsla i DanmarkDags att summera helgen så här på söndagskvällen lite före läggdags. Den gångna helgen har varit vacker och innehållsrik med kameran som ständig följeslagare. Idag blev det en tur till syster-yster i Danmark där vi njöt av det vackra vädret på deras medelhavsinspirerade terrass. (Kolla in "före"-bilderna här!) Här trängs citron- och olivträd med palmer och agave-kaktusar. Sämre kan man ha det. :-) Hoppas att ni haft en härlig helg!

Fredagsmys - I en spansk drömIdag vill jag önska er trevlig helg med bilder från denna inget mindre än fantastiska spanska lägenhet. Lyan har gott om inbyggd charm och är dessutom kryddad med en stor nypa god smak och med minst en glimt i ögat. Helgen ser ut att bjuda på vackert väder i Skåne-land så vi hoppas få spendera många soltimmar med lagom mycket arbete i trädgården - några koppar kaffe i höstsolen måste också hinnas med. Ha en skön helg!!

Bilder Trendland

... till sist lite feel-good-konst att se på och lära av. ;-)

Bild: Apartment Therapy

Lever i nuet...

Finland
I'm back... I alla fall en liten stund. Det blev visst en lång bloggsemester... och den är kanske inte riktigt slut än. Om någon undrar var jag är så är jag fullt sysselsatt med att "leva i nuet"... Riktigt skönt faktiskt. Det enda dåliga är att det tar sin tid att njuta av alla livets små vardagsstunder. ;-) Blir väldigt lite tid över till min lilla blogg-fantasti-värld.

Bilderna i det här inlägget kommer från Sköna hem och representerar vardagsrum från tre nordiska "form-starka" länder - Finland, Danmark och Sverige. Finland med grafiskt svartvitt och mönster från stoltheten Marimekko. Danmark, skönt 50-talsretro, i jordnära toner och med många möbelskatter att ösa ur. Sverige representeras här av krispigt vitt med trärena inslag - som för tankarna till ljust trä, midnattssol och magiskt ljus. Om jag själv får välja så tycker jag att det svenska är vackrast, det danska coolast och det finska mest jag. Vad väljer ni?
Danmark


Sverige

(Bilder: Sköna hem)

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...