Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Stor möbel på liten yta


Ramlade över denna interiör idag som omedelbart fångade mitt intresse. Bilden är hämtad från Remodelistas reportage från ett hus designat av danske Søren Rose. Det jag fastnade för - förutom att det är en inbjudande och mysig sitthörna - är att de faktiskt har fått till konststycket att få in en stor soffa på liten yta med ett gott resultat. Vanligtvis tycker jag att en stor möbel i ett litet utrymme är en ganska dålig idé, men inte här... Kanske för att rummet som helhet har få, väl valda, relativt lågmälda - men inte desto mindre snygga - möbler. Att hyllorna är vägghängda och ramar in fönstret - vilket lyfter blicken - gör säkert också sitt till. Nu vill jag ha ett litet TV-rum att mysa i. ;-)

Ännu en vacker vy från samma hus (Bilder Remodelista)

Long time no see...

Ett förråd har flyttat in i sensommarträdgården..

Ett långt sommarlov - och numera blogguppehåll - är till ända. Sex veckors semester är slut och vardagen har rullat igång igen. Känns faktiskt förvånansvärt okej - men det närmast obefintliga sommarvädret kan ha med den saken att göra. Inte lika trist att stänga in sig på kontoret när höstkänslan börjat infinna sig.

Sol eller regn - trädgården drar alltid. Mellan skurarna under sista semesterveckan snickrades ett styck trädgårdsförråd ihop och placerades längs med ytterhäcken mot vägen. Förutom att förvaringsytan är ytterst välbehövd - skapar det också en barriär mot gatan utanför. När allt är snickrat och målat återstår nu det roligaste. En bokhäck ska sättas framför halva förrådet för att skärma av avställningsytan bredvid förrådet. "Osynliga" ytor för diverse trädgårdsskräp är svårt att få nog av. Det ska också sättas in fönsterglugg, byggas spaljé och planteras för att väva in det kantiga förrådet i grönskan. Visionen är klar - endast arbetet återstår. Can't wait! :-)

Finast just nu är vår Clematis Huldine som blommar överdådigt mot spaljén när vi som mest behöver det... På bilden till höger ses förberedelsen inför nästa helgs trädgårdsprojekt - plantering av bokhäck.

Vår pärlemo-skimrande clematis med mängder av blommor som söker sig till solen.

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...