Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Gladsaker - NovemberNu sjunger november på sista versen och det är hög tid för gladsaker den här månaden. Det är naturligtvis omöjligt att inte snegla på julsaker så här års - men temat är nog snarare "murrigt retro med en touch av återhållsam jul". Fina soffan Vita från Bolia får tillsammans med soffbordet AK2560 från Naver sätta retrotonen. En kelim-matta adderar etnokänsla och finaste brickan med virkad duk från Kitchenbloom knyter samman genom att vara modern och återblickande på samma gång. Så fin! :-)

(Bokstäver XMAS, My House - Kuddar, Day Home - Elljusstake Joy, Design House Stockholm - Trästjärna, Madam Stoltz - Bricka Ella, Kitchenbloom - Soffa Vita, Bolia - Kelimmatta Nomads, Ilva - Soffbord AK2560, Naver - Ljusstake Lux och askfodral, Kristina Stark (bilder Urban Living))Första advent - Pärlplattepyssel


Hoppas att ni alla har haft en bra första advent i höststormen - och att någon form av julkänsla infunnit sig. Våra planer på att besöka julfirandet på Kulturen - gick om intet. Den här dagen var helt enkelt gjord för att att adventsmysa inomhus. Dagens julpysselalster bjuder på helt andra färger än de naturtoner som är så heta i år. Istället banade vår pysselglada 5-åring väg för de här mycket kitchiga pärlplatterstjärnorna. Med färgkombinationer som bara anstår en 5-åring går de inte att motstå. Klart att de får hedersplats i trollhasseln ovanpå Linnarp. Tillsammans med Kokeshi, clementiner och julröda ljusstakar sprider de julstäming. En glad - kitchig - första advent till er alla!


Trevlig helg! - Första advent


Med de här fina adventstämningsbilderna från danska shoppen Nostalgi önskar jag er en trevlig helg. Nu börjar nedräkningen inför jul på riktigt. Är glad att jag fortfarande har kvar känslan av förväntan inför julen. Vet inte riktigt varför... men den finns där. Gissar att det till viss del är barnens förväntan som speglas i mig. Säga vad man vill om de små liven - men det finns få saker som går upp mot att få ta del av barns glädje.

Nedräkningen kunde dock börjat bättre... Dagens pepparkaksbak med kär vän byts mot VAB-dag med febrig dotter. Tur att vi har sysselsättning hemma i form av pepparkaksdeg. :-) På söndag julstökar vi på Kulturen.

Ha en riktigt fin första adventshelg!


Produktbilder från Tine K och Oi Soi Oi - Nostalgi

Lawson Fenning LA


Åh, vad jag gillar färgskalan i de här produktbilderna från LA-baserade butiken Lawson-Fenning. Härligt mättade, dova matta nyanser. Något vi sett mycket av i inredningssammanhang det senaste året. Har dock inte sett så mycket svenska IRL-bilder. Någon som vågat? Själv är jag nog lite för feg - men snyggt är det. :-)


Bilder Lawson-Fenning via Remodelista.

Julprylar från Mokkasinen


Om någon av er skulle ha missat Soia med sin mysiga blogg Mokkasin och lika fina webbshopen Little cute Mokkasin är det nu hög tid att råda bot på detta. Fantastiskt stylade bilder, coola prylar och personliga texter. Kika in, vet jag. :-) Bilderna i det här inlägget är Mokkasin-prylar stylade av Anna Mård för Expressens Leva & Bo.

Bilder stylade av Anna Mård för Expressen Leva & Bo via Little cute Mokkasin

Vi har blivit med allrumHöstens inredningsprojekt har varit att få ordning på husets TV-rum - i ensamt majestät på husets tredje våning. Det fick en minimakeover för drygt ett år sedan - med ny soffa och ny möblering - men vi har aldrig riktigt varit nöjda med rummets funktion. Faktum är att timmarna vi BARA tittar på TV är rätt få. Oftast blir det med varsin laptop i knät eller med ryggen krökt för att nå datorn på soffbordet. Aj! Vi ville få till en ny del där vi kan sitta vid datorn och samtidigt halvkolla på TV-n. Rummets 26 kvadrat ger en del möjligheter samtidigt som en stor hörnsoffa och många fönster innebar vissa begränsningar.

Lösningen blev helt enkelt att flytta soffan till motstående vägg - så att divan-delen bildar vägg mot den nya sittplatsen bestående av ett runt bord med fyra stolar. Några klick-på-nätet och IKEA-besök senare står så rummet klart. Vi är SÅ nöjda. Förutom att vi slipper ryggont - har vi även fått en mysig plats att spela spel, pyssla och umgås kring som inte alltid behöver röjas så fort det ska serveras mat. Det enda vi möjligtvis ångrar är att vi väntade så länge innan vi tog tag i det.

IKEAS enkla runda matbord Docksta, mattan Morum och ett klassiskt PS-skåp modell mindre utgör nyheterna i möblemanget tillsammans med stolarna Air av ständige favoriten Jasper Morrison för Magis.


Trevlig helg! - Träkulor till jul

Håll i hatten! Här kommer mitt första fixa själv tips någonsin. Är ju totalt opysslig, men tror till och med att lilla jag skulle kunna sno ihop en värdig julgransprydnad likt de söta kulorna från Ferm Living här ovanför. De är naturligtvis urfina som de är, men jag är mer sugen på att göra hängen med kulor endast i "naturfärger". Ljust trä tillsammans med vitt och mörkt trä med svart trädda på tunna läderband. Färgskalan i de vackra bilderna från Daniella här nedanför visar vad jag menar... Så fint! Träkulorna har ju fullkomligt invaderat inredningsbloggarna den här hösten. Bästa träkuleinspirationen är såklart signerad fantastiska Annaleena... Se och njut! :-)

Trevlig helg! :-)

Skönt dov färgskala och fina träkulor Bild Daniella Witte

Fantastiskt trähalsband XL Bild Annaleenas HEM

Beckmans


Under några intensiva höstveckor har Sveriges inredningsstylist nummer ett, Lotta Agaton, bedrivit stylistskola på anrika Beckmans. Flera av eleverna är stora inom svenska inredningsbloggosfären. Bilderna i inlägget kommer från deras slutuppdrag - att tillsammans med erkända fotografen Pia Ulin presentera Therese Sennerholts nya tryck. De femton elevernas bidrag är inget annat än imponerande. Översta bilden, signerad ständiga bloggfavoriviten Annaleena, utsågs till vinnare och blir officiell bild för Therese kollektion. Kul att se att det rör på sig ordentligt för våra duktiga bloggkollegor. :-)Bilder Lotta Agaton

Stockholm Bombay Project

Stockholm Bombay Project är en nystartad Stockholmsbaserad webshop fylld av färgsprakande textilier, möbler och knoppar. ”Att kunna skapa nytt av gammalt - kombinationen av tradition och samtid sida vid sida är något som jag brinner för”, säger Karolina Danielsson – grundare av Stockholm Bombay Project. Är ni sugna på färg, hållbar design och en lite lagom bohemisk touch i inredningen - kika in i denna glada butik.
”Att kunna skapa nytt av gammalt - kombinationen av tradition och samtid sida vid sida är
något som jag brinner för”, säger Karolina Danielsson – grundare av Stockholm Bombay
Project

Trevlig helg! - Fredagsgodis


Idag firar vi in helgen med en påse blandgodis i form av tjusigt kök med karamelliga detaljer, stilfullt danskt vardagsrum och naturalistiskt julmys à la 2011. Låt er väl smaka. :-)

I helgen blir det huset fullt med goda vänner på besök. Det är ju rackarns vad många man blir nu - när alla ynglat av sig. Finns det hjärterum... ❤ På söndag firar vi naturligtvis pappa i huset med lite pompa och ståt. Får se om han blir glad för kalsongerna och slipsen. ;-)

Ha en fin helg!


Bilder LivingEtcBoBedre, Toast

Paint it black


Just när jag trodde att jag började tröttna på svart i inredningen kommer de här bilderna som får mig att tänka om. Det är ju inte mindre svart det ska vara - utan mer. Inte bara små fjuttiga detaljer utan rejäla pjäser i mattaste svart som ger tyngd åt inredningen utan stjäla showen från resten. Stilfullt och vågat på samma gång.

Bilder Remodelista

Trolsk dimmaÄnnu en helg att lägga till handlingarna. Den blev inte så lugn som vi tänkt. Ingen tid för kanelbullar och varm choklad. Flitens lampa har lyst. Det har rensats förråd både inne och ute, körts till tippen, skruvats hyllor och organiserats. Kanske inte så vilsamt - men ack så skönt när det är färdigt och man kan öppna förrådsdörrarna utan att känna en smärre ångest. Helt klart en tillfredsställande känsla som gör det väl värt besväret.

Bilderna är från föregående helg då vi firade födelsedagar hos allra käraste syster i Danmark. Cykelutflykten i Dyrehaven vid jaktslottet Eremitagen bjöd på många vackra vyer bland tät dimma, hjortdjur och mängder av ekar i höstskrud.
Hoppas att ni haft en skön allhelgonahelg!

Trevlig helg! - Ferm LivingIdag välkomnas helgen med finheter från pålitliga Ferm Living. Detta danska företag lyckas gång på gång göra saker som väcker ha-begär och som får mig att vilja göra om barnens rum. Hyllorna och tapeten här ovanför är inget undantag. Härlig retrokänsla!

När vi nu är inne på barnrum måste jag tipsa om ett fantastiskt fint sådant. Det är duktiga bloggerskan, fotografen och grafiska formgivaren Anne Helgesson som står bakom detta urfina rum tillägnat dottern Lii.

Den här helgen tar vi det väldigt lugnt. Välbehövligt efter en hektisk höst. Hög tid att höststäda både trädgård och förråd. Begrava sommarens efterlämningar för den här gången. Gillar känslan av att arbeta ute och sedan gå in och avnjuta varm choklad och varma kanelbullar. Lovely! Ha en fin helg! :-)


Bilder: Inreda.com

Vackert i Sveriges LAIdag bjuds det på bilder från detta vackra sekelskifteshus i Landskrona. En stolt storasyster, och gammal korridorskompis till mig, tipsade om lillebrors finfina hem och visst tål det att visas upp. En otroligt skön, avslappnad, men säkert noga genomtänkt inredningsmix som inspirerar. Bilderna från Hus & Hem berättar om ett ljust hem med många skandinaviska designklassiker, kombinerat med IKEA möbler från idag samt ett och annat färgglatt utropstecken. Just the way I like it.
Bilder Hus & Hem

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...