Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Fototriss - Bokstäver









Veckans fototrisstema är bokstäver, dessutom är det första advent. Vad passar då bättre än att förmedla både bokstäver och julkänsla på samma bild? Motivet blir därför vår tidningspappers-julstjärna och vår JUL-ljusstake som pryder vårt stora trappfönster. Fler bokstavsbilder hittar du här.


Fredagsmys - Hos Carouschka


Det verkar gå bra för Carouschka Streijffert - känd som inredare från bland annat Room Service där hon framstår som en minst sagt egensinnig och karismatisk kvinna. Resultatet blir allt som oftast suveränt med stilsäkra blandingar av både färg, tidsepoker och material - ofta med inslag av bokstäver i en eller annan form. Prov på hennes flinka färdighet ser ni här i hennes underbara skärgårdshus där vi tillbringar dagens fredagsmys. Kanske en aaaning somrigt i november - men här är så fint att jag gladeligen skulle spendera både midsommar och julafton i denna rått snygga närmast årstidslösa miljö. Själv hänger jag i den makalösa trappan och framför kaminen. Sover gör man gott i den fina sängen under den runda gluggen. Ni har väl inte missat Carouschkas lika fantastiska vindsvåning? Trevlig helg! :-)





Bilder: Remodeista & Huset




Bloggplatsen är klar



Äntligen har så vår arbetsplats gått och blivit "klar". Visst står det alltid fler saker på önskelistan - men i stort sett är vi faktiskt nöjda nu. En vit köksbänkskiva har tagit plats mellan trappa, vägg och fönster och agerar skrivbord. Hurtsen Aspvik från IKEA rymmer skrivare och andra småsaker som är praktiskt att ha nära till hands. Dessutom är den lätt att rulla undan när vi vill få plats två. Pallen Koster från Mio fungerar utmärkt som extra sittplats. Stringhyllan och skåpet innehåller välbehövligt förvaringsutrymme. Fönsterfilmen med pelargoner ger både insynsskydd och "blommor i fönstret"-känsla trots att fönsterbrädan fått flytta på sig. Flower Pot-en och den prickiga Damien Hirst-planchen gör oss ständigt på gott humör. Här är gott att blogga! :-)






Norrgavel 2010...


Kikade in hos fina bloggen Flex där det bjöds på finfin inspiration från Norrgavels katalog för 2010. Tyckte att något kändes märkligt bekant med den övre bilden innan jag insåg att det var samma plansch från Malmö Konsthall anno 1998 som vi har i vårt sovrum. Kul när man sparar saker så länge att de blir "heta" igen. Kanske förtjänar den en ny hedersplats i vårt hem... Än en gång ser vi tavellisten användas i inredningen. Dessutom blandar de material rätt friskt - ek mixat med ljusare träslag och givetvis svart och vitt. Fungerar riktigt bra - och ger ett avslappnat intryck. Även våra gamla sängbord får vara med på ett hörn i katalogen i ett härligt stylat inbjudande sovrum. Norrgavels design håller länge.


Bilder Norrgavel


Jarl Fernaeus - Paperland


James Chair

Fick precis ett mail från Designgalleriet som informerade om utställningen Redux av Jarl Fernaeus. Fernaeus är en minst sagt begåvad designer och AD från Stockholm som både designar för andra och för egna märket Paperland. Den senaste kollektionen är inspirerad av film, 50-tal och hantverk vilket syns tydligt inte minns i färgvalet. Väldigt, väldigt snygga saker. Jag vill som vanligt ha allt... För alla er som har vägarna förbi Stockholm i dagarna pågår utställningen till den 28 november. Titta lite åt mig också. :-)


Candlestick (bild: Magnus Cramer)


Candlestick (bild: Magnus Cramer)


Friendly Office Lamp (Bild: Magnus Cramer)


Naked lamp  (bild: Magnus Cramer)


Eld utan rök



Så här års är längtan efter en värmande och mysig kamin stor. Eftersom vårt hus tyvärr saknar skorsten och det blir minst sagt dyrt att dra in en i vårt höga trevåningshus är en kamin dock inte möjlig. De här tjusiga spisarna från svenska Skill Factory får mig att fundera över om vi kanske inte kan uppnå lite vintrig myspyskänsla i vårt hem i alla fall. Spisarna är svensktillverade och eldas med biobränsle. Något som känns helt rätt i dessa miljömedvetna dagar... Någon som har erfarenhet av den här typen av spisar?


Fototriss - Skön










Veckans fototrisstema är "skön" - tolkningen av detta kan minst sagt vara bred och är helt upp till var och en. Själv tycker vi att Astrid Lindgren hade helt rätt när hon skrev "Och nu så vill jag sjunga att sommaren är skön..." - vilket symboliseras med de här bilderna från sommaren som just passerat. Skönt att gå hand i hand med en vän och vem vill inte ligga i solen vid ett glittrande hav och idissla? Den sista bilden påminner om stunderna i solnedgången vid havet. Plågsamt. Fler sköna trissar finns här.


Fredagsmys - Over there

Idag fredagsmyser vi på andra sidan Atlanten - hos Michele och Patrick som tillsammans driver den coola rekvisitauthyrningen Elephant Props. Dessa lyckostar är ägare till inte mindre än två vackra hem - i Maine och Brooklyn - och det är dit vi beger oss idag. Båda hemmen är inredda med samma avslappnade retroinspirerade stil. Överallt ser vi vita väggar som bildar en stillsam bakgrund till den stilsäkert brokiga inredningen med en hel del färgglada möbler och detaljer. Själv trivs jag bäst i den fantastiska matplatsen och på terrassen med de knallröda adirondack-stolarna - båda med en plågsam sommarkänsla... Trevlig helg! :-)


Bilder Design Sponge


Gladsaker - November


1. Julstjärna i tidningspapper, Granit - 2. Tändsticksaskfodral av Kristina Stark, Urban Living - 3. LED-lampa August av Mats Broberg & Johan Ridderstråle för Iittala (Bild: Dukat bord) - 4. Pall Koster, Mio - 5. Stickad pläd, ByNord - 6. Ljusstake JUL av Kristina Stark, Urban Living - 7. Pepparkvarn Knuff av Mats Broberg & Johan Ridderstråle, Klong - 8. Skärbräda Forma av Helle Damkjär för Georg Jensen (Bild: Dansk design) - 9. Röda tygkorgar, H&M - 10. Overdyed Lounge Chair från Successful Living (Bild: Residence) - 11. Tidningskorgen Restore av Mika Tolvanen, Muuto.


Dags för gladsaker igen. Den här månaden är det föga förvånande en del julsaker som smugit sig in på listan. Några av sakerna har jag inte kunnat motstå. Det gäller bland annat den klassiska-med-en-rå-tvist-julstjärnan i tidningspapper som är otroligt snygg. Ser fram emot att se den lysa upp trappfönstret i december. :-) Även Kristina Starks tändsticksaskfodral är för snyggt för att jag skulle kunna motstå det. Extra mysigt att tända ljus med så fin tändsticksförvaring att tillgå. Kristina Stark har även gjort den snygga JUL-ljusstaken - som dock fortfarande står kvar på önskelistan.

Även duon Broberg & Ridderstråle har bidragit med två produkter till listan. Det är dels LED-ljuslyktan August som ohämmat flirtar med gamla oljelampor trots sin moderna upplysningsteknik. Snygg och användbar! Snygg är även den fina pepparkvarnen Knuff som de formgivit för svenska Klong. Även fler saker från Muuto smyger sig in på önskelistan... Tidningskorgen Restore i grått från Muuto - tillverkad av återvunna PET-flaskor - skulle gärna få agera tidningsförvaring i nya arbetshörnan bredvid nyköpta pallen Koster från MIO. Grå är också den mysiga pläden från ByNord som gärna får värma mig kalla vinterkvällar i soffan. Sist men inte minst fint  julröda tygkorgarna från H&M, lyxiga skärbrädan Forma i bambu från Georg Jensen och grymt coola fåtöljen Overdyed Lounge Chair från designsamarbetet mellan Diesel, Moroso och Foscarini. Tomten, jag har varit snäll i år... ;-)


Vinn MikMak hos Proforma

Tävlingarna haglar över oss i novemberrusket. En mycket passande vinst i höstmörkret kan bli din om du har tur hos favoriten Proforma. Där ska nämligen koras inte mindre än tre vinnare av varsitt doftljus från MIKMAK. Tävlingen hittar du här. Lycka till! :-)


IKEA igen


Saccosäck av IKEAs fina tyg ANNAMOA (privat bild).

Det var inte bara Malin som fyndade på IKEA. Jag lyckade också (som vanligt) att få med mig en hel del saker hem. Förutom så populära Björkefall så fick jag med mig 3 meter grön Annamoa. Formgivare till detta jättefina tyg är Lotta Külhorn. För att nyttja hela mönstret och inte behöva klippa bort några fina detaljer gjorde jag en rejäl saccosäck till lillasysters rum. Jag är själv mycket nöjd med resultatet och i väntan på att rummet ska stå klart nyttjar hela familjen säcken!


Fototriss - Fult





 
Veckans fototrisstema är fult. Att hitta motiv till detta tema är väldigt lätt då vi numera i princip bor på en byggarbetsplats. Alla hus i området håller på att byggas om och de stora tälten som skyddar husen under ombyggnationen kommer allt närmre. Fler fula motiv finns på fototrissbloggen


Fredagsmys i Val D'Isère



Det kan tyckas vara lite tidigt på säsongen - men när jag såg de här bilderna från min absoluta favoritskidort Val d'Isère blev längtan så stor att det är här vi tillbringar dagens fredagsmys. Huset vi bor i har verkligen allt man kan önska av ett hus i alperna - stenväggar, träbjälkar och rustikt trägolv och panel på väggarna. Minimalisten i mig tycker naturligtvis att stället skulle vara makalöst även med vitmålad träpanel - men här fungerar det faktiskt med riktigt mycket trä. Efter en lång dag i backen har vi afterski och dricker "vin chaud" framför öppna spisen. Nyduschade och färdigbastade äter vi sedan middag vid det rejäla träbordet. Sovrum finns det flera - alla lika fina. Här sover vi gott och stiger upp i god tid innan liftarna öppnar. Sämre kan man ha det... :-) Trevlig helg!




Bilder: Bo bedre


Vinn ett hus från Carlsson Interiör

Skånska Malin (nej, det är inte jag) med fina butiken Carlsson Interiör och bloggen CarlssonKarlsson ställer till med tävling för att fira 1-årsdagen av hennes butik. Vinsten är ett ljushus i zink - som kanske känns extra aktuellt inför jul - men inte gör bort sig andra delar av året heller. Fint och alldeles lagom juligt tycker jag. Lycka till! :-)


David Design - Min dagliga prövning



Idag delar jag med mig av en svår prövning jag dagligen genomgår på min korta promenad från arbetet till Malmö Central. Mitt på denna sträcka ligger nämligen finfina butiken David Design - alltid med nya prylar som drar mitt öga till sig och som försöker ta makten över min plånbok. Se bara på bilderna här. Wegners Y-stolar och CH25 (överst på önskelistan), Artemides Tolomeo, PXL (det var här jag först blev kär) bara för att nämna några av godbitarna... Dessutom är butiken laddad med massor med coola kuddar och andra småprylar. Det är ett under att jag inte är fullständigt ruinerad. Får väl tacka det faktum att jag alltid har bråttom till tåget för det. :-)


Bilder: David Design


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...