Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Jag vann - Mademoiselle har hittat hem



Äntligen har jag kommit loss och fått maken att fotografera den fina kudden "Mademoiselle" - som jag så turligt vann i Skönt Hemmas tävling i samarbete med inredning etc.. Den vackra "fröken" kände sig direkt hemma i de vita sofforna och trivs ypperligt med resten av kuddkompisarna. Ett stort tack för denna fina vinst! :-)



 


Fredagsmys - På The Surf Lodge



Idag drar vi på oss våtdräkten och åker till coola stället The Surf Lodge för lite skönt avslappnat fredagsmys. Hotellet som är beläget i Montauk på amerikanska Long Island - visar på ett övertygande sätt att hotellinredningar varken behöver vara dyra eller spektakulära för att bilda en vinnande helhet. Enkla träbänkar, regissörsstolar och mängder av vilstolar från IKEA fyller det gigantiska trädäcket. Surfning i all ära - men vem vill ligga i vattnet när man kan hänga här? När natten kommer är det hård kamp mellan den mysiga loungen och de vackra rummen med bedårande utsikt. Helt säkert är dock att kvällen avslutas i hängmattan. SÅ mysig! Trevlig helg! :-)


Bilder: The Surf Lodge

Daniel Bergman - Still going strong



Jag minns väl när jag såg bilder från inredaren Daniel Bergmans dåvarande lägenhet. Det var flera år sedan och det var då jag först blev förälskad i Random Light - en kärlek som fortfarande består. Nu har Daniel och hans vackra lampa flyttat och de har om möjligt fått ännu finare sällskap i nya lägenheten. Det enkla köket i sällskap med de vägghängda skåpen, den magnifika tavelväggen och som kronan på verket en Random light över ett enkelt bord med en stilsäker blandning av stolar. I sovrummet klassiska Snö-byråer under ännu en avundsvärd tavelvägg. Överallt personliga stilleben och en skön blandning av gammalt och nytt. SÅ SNYGGT! Jag är stum av beundran.


Bilder: Sköna hem

Vinn en bokylla hos Proforma



Ni har väl inte missat att det pågår en tävling på fina bloggen Proforma i samarbete med Design Online? I potten ligger inget mindre än en Reader's nest bokhylla. Snygg, kul och funktionell på en och samma gång. Må bäste man/kvinna vinna. ;-)

Fototriss - Rörelse






Veckans fototrisstema är rörelse - och vilka är bättre på att illustrera detta än barn? Ständigt i rörelse på jakt efter nya upptäckter och äventyr. En språngmarsch på strandängen, ett modigt hopp och en magkittlande stund i gungan. Full fart! Tur att kameran hinner med ibland. :-) Fler bilder på samma tema hittar ni här.

Fredagmys - Vid Kattegatt



Nu är semestern slut och vi känner återigen ett stort ett behov av lite gammalt hederligt fredagsmys för att fira helgens ankomst. Innan den nordiska sommaren är över passar vi på att njuta av en sensommarhelg hos den danska fastighetsmäklaren Mette Lykken som har ett avundsvärt ställe på den danska sidan av Kattegatt. Utsikten är fantastisk. För att njuta av läget spenderar vi så mycket tid vi kan utomhus. Blir vi sugna på ett dopp tar vi bara trappan ner till stranden. Maten är extra kul att laga i det fina uteköket med knallgula detaljer. När augustikvällen blir kylslagen fortsätter vi myset runt det stora matbordet med loppisfyndade Tolix-stolar. Soffhörnan med utsikt är också inbjudande och inredd samma mysiga loppiskänsla som resten av stugan. Sovrummet är så snyggt att det nästan är synd att blunda - till sist går det dock inte att hålla ögonen öppna. Trevlig helg! :-)


Bilder: Bo Bedre


Bättre än glass?!

Fick utmärkelsen "You're blog is better than ice cream" av go'a Irene med finfina bloggen Proforma. Det är svårt för en glasstoka som mig att förstå att vår blogg skulle vara bättre än glass - men vi slickar glatt i oss berömmet och får samtidigt lite ny energi inför höstens bloggande. :-)



In this post, I want to hand out the "Better than ice cream" award to the 3 blogs that for
whatever reasons has caught my attention lately. Someone who's blog is inspiring me, someone who has done an exceptional job with their blog or just made me think diffrently about something...

The whole point of the "Better than ice cream" award is for the bloggers who recieve it
to then pay it forward to the 3 bloggers who have had that same impact on them. It can even be to the blogger giving it to you, as long as you also give to 2 other bloggers to keep it moving forward! If you recieve this award more than once, just headline it xthe number of times.

(the purple text is to be included in the blog post when passing this on so it keeps moving)


Vem ska vi då skicka vidare till? Det finns så många fina, inspirerande bloggar med härliga människor som ligger bakom att det är inte helt lätt att välja... Här kommer våra bättre-än-glass-bloggar:
- LissenTo. En härlig norrländsk mormor i sina bästa år som så gott som dagligen bjuder på både vackra bilder och tänkvärda ord.
-Furnish. Trendiga, färgglada Emmy har säkert en framgångsrik karriär inom inredning och design framför sig. På bloggen delar hon generöst med sig av både sitt snygga hem och favoriter från inredningsvärlden.
Nancy and I. Göteborgsboende Anna-Karin bjuder på en härlig blandning på sin sköna blogg. Promenaderna med Nancy resulterar ofta i vackra bilder som vi inte kan få nog av. Vi lotsas också med säker hand mellan designfavoriter, utflyktsmål, biorecensioner och mycket annat.

Vi gillar er! :-)

Nykomlingar i trädgården



Sommaren lider mot sitt slut - även om jag hoppas att det blir några varma sköna dagar till. Det här året har varit ovanligt lugnt trädgårdsmässigt - vi har knappt satt spaden i jorden på hela sommaren. Lite småfix har vi dock inte lyckats hålla oss ifrån. Ett planterings-/avlastningsbord har länge stått på önskelistan och på Jem & Fix lyckades vi fynda ett litet sådant för endast 300 kronor. Med ett par omgångar grå färg blev det riktigt fint och det pryder numera sin plats i vår lilla trädgård.

Vi lyckades inte hålla oss helt ifrån grävandet - även om den ynka kvadratmeter rabatt vi anlagt knappt räknas jämfört med vår vanliga framfart. En liten söt blomsterrabatt i vår kryddträdgård blev det i alla fall - innehållande nejlikrot 'Borisii', röllika 'Walter Funcke', lavendel 'Hidcote Blue' och röd rudbeckia 'Magnus'. En riktig färgsprakande liten fjärilsmagnet som sticker ut i vår annars ganska återhållsamma trädgård. Tänk vad en kvadratmeter färg kan göra en glad. :-)


Planteringsbordet pryder sin plats såväl dag som natt




Våra nyplanterade fjärilsmagneter


Till kräftorna


Kantarellpaj serverad med en enkel sallad. (Foto privat)

Här kommer ett sommarrecept på kantarellpaj med västerbottenost. Kanongod som ensamrätt eller ett riktigt topptillbehör på kräftskivan. Vi hade turen att ha egenplockade kantareller - det är ett bra år för kantareller känns det som. Här kommer receptet:

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
1 gul lök
1/2 kg kantareller
200 g västerbottenost
3 dl crème fraiche
3 ägg

1. Arbeta samman smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta samman. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda 5 minuter i 225 grader.
2. Stek löken, ta den till sidan när den blivit glansig. Fräs sedan svampen tills all vätska kokat in. Salta och peppra.
3. Riv osten och blanda med löken och svampen, lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop crème fraiche och ägg. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i 225 grader i 25 minuter.

Fototriss - Gissa temat







Nu är det dags att haka på fototrissen igen. Den här veckan är det upp till varje deltagare att själv välja ett tema och sedan upp till betraktaren att gissa vilket. Fotografierna är alla tagna under vår långa sköna semester - som tyvärr lidit mot sitt slut. Klarar ni utmaningen? Svaret finns i kommentarerna. :-)

Norrviken - en trädgårdspärla i Båstad


Magnifik entré till Norrvikens Trädgårdar

Strax väster om Båstad på skånska Bjärehalvön ligger Rudolf Abelins livsverk Norrvikens Trädgårdar - vars historia sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. För ett par veckor sedan hade vi glädjen att spendera en eftermiddag i dessa vackra omgivningar. Här ser ni ett axplock av våra intryck. Särskilt imponerade var vi av den japanska trädgården som växt till sig ordentligt ända sedan trädgården anlades. Norrvikens Trädgårdar är omfångsrikt och inte alltigenom perfekt skött - men för en trädgårdsälskare finns det många vackra pärlor som gör att det är mer än värt ett besök. :-)


Vattenträdgården - med en imponerande mängd hortensior i olika nyanser och vackra näckrosor - var magnifik.


En vresbok med en förtrollande knotig stam


Den japanska trädgården är imponerande med stora perennplanteringar (inga 3-5 exemplar av varje här inte) och än mer imponerande träd. Spana in den enorma japanska lönnen på den översta bilden.


Vinterträdgården är stor och har en vacker utblick över havet. I taket frodas vinet. Här kan man slå sig ner och njuta av både smarrig fika och god mat.



Husets själ



I ett tidigare inlägg visades den mysiga frukostuteplatsen i föräldrarnas stuga. Nu är det dags att visa en annan sida av vårt semesterparadis - stenmuren - som såväl ute som inne skänker stark karaktär. Den murgrönebeklädda stenmuren med en välkomnande blå port ut mot vägen väcker nyfikenhet. Inomhus utgör den en ovanlig fondvägg i allrummet. Läshörnan framför den öppna spisen är populär - särskilt vintertid. Till uteplatsen skänker den tillsammans med de murade pelarna stark medelhavskänsla. Här spenderar vi gärna långa sommarkvällar! :-)



Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...