Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Mr. Fågel


Bilder: Mr. Fågel och sessan o. sus

Besökte ett av våra favoritutflyktsmål, Nivå 125, vid förra helgens stugbesök. Förutom en god fika fick vi även vårt behov av fina designprylar tillgodosett. En av favoriterna var tavlorna från Mr. Fågel. Den grafiska formgivaren Diana Nylén gör härligt färgglada illustruationer som trycks på bland annat kort och tavlor. Alfabetet och de små kvadratiska tavlorna är riktigt fina - och för att göra saken ännu bättre är priset riktigt schysst 89 kronor för alfabetet och 69 kronor för de kvadratiska. Vågar lova att det blir minst en Mr. Fågel-tavla i ett barnrum nära oss. :-)  

Fredagsmys - På barnkalas



Idag fyller vår stora tjej tre år! Därför fredagsmyser vi idag på barnkalas i Rices härliga, färgglada miljöer. Tänk att det redan gått tre år sedan Kajsa kom till vår värld med buller och bång - en månad för tidigt och endast två kilo lätt. Världens vackraste redan då - och vid tre års ålder dessutom klok, kavat och en riktig glädjespridare. Stort grattis till dig vår älskade lilla K! Hoppas att det är okej att mamma bjuder in hela bloggosfären på hemgjord jordgubbstårta. :-) Slå er ner på bänkar, soffor och filtar och känn er som hemma! Trevlig helg! :-)


Bilder: Rice

Mango Chutney Kyckling

På söndag är det som sagt mors dag då ska min gulliga mamma, jag och alla andra fantastiska mammor firas! Vi träffas traditionsenligt hemma hos mor och far och äter gott tillsammans. Vi barn får alltid önska vad det ska bli för mat och det brukar bli rådjurssadel, lax eller Mango Chutney Kyckling. I år blir det Mango Chutney Kyckling - en av mina favoriter. Lätt att göra (går bra att förbereda fram till gratineringen) och mycket smak. Här är receptet (till 4 personer):

1 kg kycklingfilé
1 stor röd paprika
5 dl crème fraiche
2,5 dl grädde, valfri sort
2 msk curry
2 dl mango chutney
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 dl riven ost
salt
peppar

Strimla och stek filéerna med lite salt och peppar. Hacka paprikan och blanda med kycklingen så den får steka med lite i slutet. Lägg kycklingen och paprikan i en form. Blanda de övriga ingredienserna utom osten och häll ovanpå kyckling och paprikan, strö över ost. Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter. Servera med ris och en fräsch sallad. Smaklig spis!

Cosas fixar morsdagspresenten


Smyckesskrin i betong, Edblad & Co - Lampa Factory - Feast vattenglas, Giarimi design - Salladsskål Globo i bambu, EKOBO - Karaff med glas i återvunnet bildskärmsglas - Svart betongkruka - Kuddfodral, Be the change..., Skarp Kalligrafi - Frottéhandduk, Sarah Smith - Grå dekorationsägg (Bilder: Cosas)

På söndag är det dags för mors dag - och många går säkert fortfarande och funderar  på vad som ska inhandlas till kära mor. Cosas lovar snabb leverans av mors paket till alla som beställer senast klockan 11 den 27 maj. Det finns många godsaker - och utbudet av ekologiska och återvunna produkter är stort . Varför inte göra en dubbel god gärning när man ändå är igång? (Missa inte Helenas tänkvärda inlägg!). Här ser ni några produkter som jag inte skulle bli ledsen för. :-)

Best in show


Ulf Nordfjell i sin trädgård skapad för The Daily telegraph på Chelsea (bild från The Daily Telegraph).

Han gjorde det igen - Ulf Nordfjell - vann pris på Chelsea Flower Show! Hans trädgård för The Daily Telegraph fick utmärkelsen Best in show. Fantastiskt! Så här säger Ulf själv om sin utställningsträdgård (citat från The Daily Telegraph): "This year, I wanted to honour British traditions. I thought it would be interesting to mix your heritage of cottage gardening with Scandinavian modernism, and to flirt with the English style". Jag är mycket svag för Ulfs arrangemang och älskar kombinationen lila/blått, vitt, silvrigt och grått. Vackra enkla blommor kombinerat med modernt gräs och olika gröna växter utan blommor. Superbt! Sen fick han ju träffa drottningen också - coolt. PS. Vill du njuta av fler bilder på trädgårdar av Ulf Nordfjell så skaffa denna bok.


Vitt, silver, grönt och mitt i alltihop - nordens olivträd - ett silverpäron.


Här får självaste drottningen en visning.

Nu är sommaren här...


En tidig och uppskattad morsdagspresent till min egen underbara mamma i form av en rosa Hortensia i enkel kruka.

Vårteckenutmaningen är över, men det går inte att sluta lämna årstidsrapporter när det finns så mycket vackert omkring oss. Den gångna långhelgen har varit ljuvlig. Vi har hunnit med sköna dagar både i stugan och hemma - med både regn och solsken. Maken har - sin vana trogen - varit flitig med kameran och här kommer en del av helgens fina trädgårdsbilder - med en liten krabbfiskare som bonus. :-)


Årets första krabbfiske


Penséerna har fått ge vika för rosenskära, björnsvingel och smultron. Vår uppstammade japanska snöbollsbuske blommar överdådigt.


Både smultron och blåbär ser lovande ut.


De purpurfärgade Allium-bollarna svävar över limegrön jättedaggkåpa.

Torka med stil



För alla som gillar 10-gruppen och som inte tycker att någon detalj är för obetydlig är det en glädjande nyhet att Edet och 10-gruppen inlett ett samarbete. 10-gruppens snygga mönster på Edets praktiska rullar. Hurra - säger jag - och håller tummarna för att inte prislappen blir alltför hög! :-)

Snyggt papper kräver givetvis snyggt sällskap. Nedanstående köksrullehållarpotpurri (långt ord!) ger tips om flera fina följeslagare till Edets nya rullar. Själv skulle jag gärna ta en Alessi, men blir charmad av House Doctors fågel och Åhléns spetsprydda. Vad väljer du?


Från vänster till höger - uppifrån och ner; Mediterraneo från Alessi (Bild: Edet), stilrent från Stelton (Bild: Dansk Design), fågelprydd från House Doctor (Bild: Snirkla), spetsmönstrad från Åhléns (Bild: Åhléns), Venedig från Eva Solo och Paper Dee från Neon Living (Bilder: Dansk Design)

Fredagsmys - I Turkiet



Min längtan till Turkiet har aldrig varit särskilt stark - något som ändrades när jag fick syn på det här urmysiga hotellet. Därför drar vi den här veckan på fredagsmys till jet-set-hotellet Macakizi beläget utanför Turkiska Bodrum. Här njuter vi av vidunderlig utsikt från balkongen och myser på det generösa rummet, med en fin bokhylla som rumsavdelare mellan vilo- och umgängesdel. Den blomprydda buffén avnjuter vi i ute i skuggan av knotiga träd. Den här veckan går det inte att vara badkruka - Medelhavet ser alldeles för inbjudande ut. Sisten i är en fegis! Trevlig helg! :-)


Bilder: The Coolhunter

Goda och snabba grillsåsen




Här kommer ett recept på en jättegod grillsås som jag blivit bjuden på hos goda vänner. Man kan göra den "den långa vägen" eller ta snabbvarianten om man har ont om tid.

Paprika och Philadelphiaoströra:
Grilla 3 röda paprikor i ugnen (högt upp, hög värme, tills de börjar bli svarta), låt svalna och skala dem sedan. Mixa dem till puré. Blanda sedan med 1 paket philadephia ost, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt 2 msk rödvinsvinäger. Salt och pepper efter smak. Rör ihop! Klart!

Har du ont om tid byter du ut paprikorna mot färdiggrillade på burk eller helt enkelt 2 dl ajvar (då kan man hoppa över rödvinsvinägern). Jag önskar er alla en trevlig grillhelg!

Sommarinspiration från Tine K Home


Bilder: Tine K Home

Igår kväll klev jag in i Tine K's underbara värld. Hennes hemsida är sprängfylld av vackra, stämningsfulla prylar. Svarta gallerljuslyktor, precis lagom slitna pallar i sköna färger, en samling kurviga vita ljusstakar och svartvitt porslin som känns modernt och gammaldags på en och samma gång - enkla, användbara och dekorativa saker med en fräsch sommarkänsla. På Tines hemsida hittar du dess vackra ting och många fler. Som tur är finns de att köpa i många svenska butiker - både på nätet och i vanliga "klämma & känna"-butiker. :-)


Ny inspiration från Gustavsberg

Inspirerande golv och inbyggt badkar på nytt sätt.

Nu har badrumsspecialisten Gustavsberg kommit ut med en ny inspirerande katalog med mängder av tips och idéer. Jag har valt ut några bilder som tilltalar mig lite extra. Min favorit ser ni överst. Jag är egentligen väldigt "badrumskonservativ" - vill helst ha svart, grått och vitt - men det här glada golvet får mig att omvärdera min badrumsinställning. Fräscht, kul men ändå inte FÖR galet. Bilderna nedanför visar mer prov på finfin inspiration.


Varför begränsa sig till badrumsmöbler? Hyllan Random är lika fin i badrummet som i salongen. :-)





















Ordna tavelvägg även i badrummet.


En tvätthörna i badrummet behöver inte vara tråkig. (Bilder: Gustavsberg)

Vårtecken - vecka 9 - The Grand Finale


Det mesta av min fina rosmarinbuske dog denna vinter men en liten del överlevde och blommar nu så fint med små blå blommor. Till höger en slags minisyren.

Så var det dags för den sista vårteckenutmaningen. Det hela startades i mitten av mars av Viveca på fina Humlebacken och vi har fått följa vårens framfart genom Sverige under två månader via olika bloggar. Det har varit jättekul! Förutom att jag påmints om hur stora skillnaderna är i klimat i vårt avlånga land har jag blivit bättre på att se och uppskatta små vårtecken i min egen närhet. Tack för det! ...och även om jag idag tittar ut över en regntung trädgård så vet jag att sommaren snart är här med allt vad det innebär. Mest av allt längtar jag efter ledig tid med familj och goda vänner. Vad längtar du efter?


Blir det några körsbär till oss i år tro?


Äntligen! Min purpurapel står i full blom. Trots taskigt läge med mycket blåst kämpar den på och bjuder varje år på vackra rosaröda blommor.

Bra vecka för TV-inredarna


Ungdomsrum i Äntligen hemma-villan superbt inrett av färgsäkra Karin Mannerstål (Bilder: Hemmakanalen)

Jag följer Äntligen hemma slaviskt och har med glädje följt deras renoveringsprojekt på Lidingö. (Ni har väl inte missat att villan är till salu?) Den här veckan gjorde Karin Mannerstål ett vrålsnyggt ungdomsrum i vitt, svart, blått och grönt. Spana in godbitarna här ovanför; egendesignad fototapetvägg, stringhylla med skrivbord, illgröna pantonlampor och skönt blå stolar "Hee" från Hay. Även Camilla Lundsten gjorde en bra insats med ett charmigt tornrum. Särskilt bra lyckades hon med soffhörnan. SÅ mysigt!


Camilla Lundstens tornrum med välkomnande soffhörna. (Bilder: Hemmakanalen)

Mitt andra inredningsfavoritprogram Room Service kör den här säsongen ett tema där de låter kända svenskar sköta inredningen. Hittills har resultatet inte hållt någon hög nivå - och jag är säker på att många med mig har längtat efter våra gamla inredarfavoriter. I senaste programmet gjorde dock Lunds stolthet, Timbuktu, en härligt galen insats i sina vänners hus. Ett enormt rum inreddes med generös och välutrustad bardel, jättesoffa, charmig matplats och myshörna med kuddinferno. Inte min stil rakt av, men jag kan ändå uppskatta lekfullheten, miljötänket och den galna blandningen. En del saker är snygga på riktigt - som tavelväggen i köket. I like! :-)


Timbuktus sköna blandning. Spana in installationen på väggen bredvid matbordet. :-) (Bilder: Kanal 5)


Fredagsmys - I Danmark



De två senaste veckorna har vi begett oss till Norge för fredagsmys. Idag är det dags att bocka av ytterligare ett grannland - Danmark. Hemma hos Lulu och Nicolai, som driver klädbutiken YouHeShe, är det lätt att komma i mysstämning. Deras hus är minst sagt bra beläget vid sundet med panoramautsikt ända hem till fäderneslandet. Häng i matplatsen med åtråvärda Eames-stolar eller ta steget ut på terrassen och välj mellan två lika härliga sittgrupper till. Blir ni sugna på ett dopp ligger stranden ett stenkast bort. För badkrukorna finns ett annorlunda badrum med schysst badkar och stark vardagsrumskänsla. Ta med barnen - det finns en mysig lekstuga bakom en rhododendronbusken! Trevlig helg! :-)


Bilder: Indenfor & Udenfor

Killen vid grillen


Över: Söndagsgrillning med min kille vid grillen (det brukar vara jag).  Under: Couscoussallad och Apelsin och Chipotlesås.

Recepten idag kommer från den fantastiska grillboken "Killen vid grillen". Boken har tagit vår grillning till nya höjder. I söndags grillade vi kycklinglår med tillbehören, Couscoussallad och Apelsin och Chipotlesås. Jättegott som Tina Nordström skulle ha sagt! Här kommer recepten:

Couscoussallad (4 portioner):
2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 dl olivolja
2 1/2 dl couscous
1/2 dl russin
1/2 tsk salt
1/2 tsk mald kanel
2 dl rostad och hackad mandel
svartpeppar och hackad slätbladig persilja

Blanda ihop juice och olivolja med coucous, russin, salt och kanel. Låt det svälla under en halvtimme. Smaka av med peppar och blanda i persilja.
Kommentar: Det blev ganska lite, så är man mycket hungrig kan man nog öka på det lite.

Apelsin och Chipotlesås (4 portioner)
1 stor rödlök, tunt skivad
3 dl apelsinjuice
1/4 dl russin
1/2 tsk mald spiskummin
1-2 msk chipotlesås (vad man får tag på)
salt

Stek löken i lite olja tills den är mjuk. Tillsätt apelsinjuice, russin och spiskummin. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med chipotlesås och salt. Klart!

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...