Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Fredagsmys - I New York



Vad passar väl bättre under en grå höst i Sverige än att sticka över Atlanten till New York för lite fredagsmys? Med en låg dollarkurs kan vi - om vi vill lämna denna schyssta lya - även se till att tillfredsställa våra shoppinglustar i denna makalösa stad. Den här gången bjuder även fredagsmyset på en glimt av förvandlingen denna lägenhet har genomgått. Köket har med enkla medel gått från murrigt brunt till fräscht vitt. På ett snillrikt sätt har man trollat fram paneler på väggarna som ser moderna och gammaldags på en och samma gång. De ger verkligen extra själ till denna - under ytan - ganska standardmässiga lägenhet. Hög standard är det däremot på dagens inredning - lampan över matbordet ger makalöst mysigt ljus, sovrummet är vilsamt vitt med vackra detaljer (spana in den fina sittpuffen utanför garderoben) och garderoben gör mig grön av avund. Här är lätt att trivas. :-) Trevlig helg!


Bilder: Apartment Therapy



Sommarens sista suck?


Helt oberörd av frostens kalla klor hänger den där. Det var chilin som fick mig att hämta kameran.

Idag bjuder vår del av skåne på fantastiskt väder! Jag, som fortfarande njuter mammaledighetens sötma, tillbringade förmiddagen i trädgården och förundrars över att den fortfarande bjuder på överraskningar. Det fina ljuset fick mig att hämta kameran och föreviga allt det underbara! Inte illa att i slutet av oktober kunna hitta tre olika sortes bär i sin trädgård. Det är en av anledningarna till att jag älskar mitt Skåne!


Smultron och hallon finns det lite till men blåbäret är nog årets sista.


Höstanemonerna kämpar på!


Purpurapeln bjuder på vackra bär i höstsolens sken.


Julen hos Nostalgi


När nu Maria har lyft på locket till jullådan så kan jag inte låta bli att haka på. Det är ju bara att inse att mailboxen bombarderas med julnyheter av alla de slag. Finast hittills är, enligt mig, julsakerna från danska Nostalgi. Jag, som inte är så pyntig av mig, tilltalas starkt av de enkla juldekorationerna i vitt, svart och silver. Överst på önskelistan hamnar den fina advenstljustaken i zink på bilden här nedanför. Det finns dock mycket mer tjusigt att välja mellan - se bara på bilderna här nedanför. För ännu mer julinspiration rekommenderas starkt ett besök hos Nostalgi.




Tidiga julkarameller....


Bilder från BOXdeLUX


Jag vet. Det är jättelång tid kvar till jul. Men jag älskar när det börjar dyka upp julsaker lite här och var. Lite smygande sådär för att alla vet att det är för tidigt för jul. Jag har länge suktat efter danska BOXdeLUX finfina korgar men prislappen passar inte plånboken. Som tur är har de finfina julsaker också. Eller vad sägs om en babushka julemand? Vill ha! Jag har mailat dem för att kolla om de skickar till sverige, tyvärr har de inte svarat än. Pyssla ska också hinnas med och vill man göra en paket-adventskalender får man ligga i startgroparna nu dvs detta inlägg är inte alls för tidigt ute... ;-). En krans i taket smyckad med 24 små paket hade jag inte tackat nej till. Nu har jag julat färdigt för denna gång, jag ska vänta lite till så att jag inte hinner tröttna innan det verkligen smäller!


Fototriss - Rosa






 

I veckans fototrisstema uppmärksammas att oktober är en rosa månad. För en pappa till två flickor i rosa ålder är det väldigt lätt att hitta rosa motiv. Med ett så angeläget tema kändes det naturligt att välja ett motiv som ligger extra varmt om hjärtat. Därför blev det idag storasyster som hamnade framför kameran iförd den rosa fluffiga favoritvästen som fungerar både till ballerinor och prinsessor. Med löfte om ett Ballerinakex - lyckades hon sitta still i trappan i flera minuter. :-) Vill ni, liksom fototrissbloggen, stödja ett gott ändamål och ge en slant till cancerfondens Rosa Bandet-insamling klicka på bilden här nedanför. Fler rosa fototrissar hittas här.


Fredagsmys - I ett färgglatt galleri

Idag fredagsmyser vi i detta hem som närmast kan liknas vid ett galleri. Var vi befinner oss? I Danmark såklart. Var hittar man annars så här stilsäker och personlig, vit och samtidigt färglad inredning i dessa dagar? Denna inredning är en dröm för alla som liksom jag gillar modern färgsprakande konst i stort format. Jag är svårt avis på alla vackra tavlor och tittar knappt ens åt de avundsvärda Barcelonafåtöljerna eller någon av de andra dyrgriparna i detta hus. Mina ögon dras ändå åt lampan över matbordet som är ett konstverk i sig samt åt det annorlunda badrummet med vardagsrumskänsla. Även denna veckas fredagsmys bjuder på ett badkar som heter duga. Trevlig helg! :-)


Bilder Boligmagasinet


Äntligen Muuto!



Äntligen har den första Muuto-prylen kommit i vår ägo. Den coola brödkorgen Wicker var en av många mycket uppskattade presenter på min födelsedag förra veckan. :-) Fler fina prylar som fanns i paketen kan ni se på bilderna här. Det coola durkslaget Square från Joseph Joseph, diskmedels- och tvålpump från Cult, vackra blommor i snygga krukor och finfina papperskorgen Trash av favoriten Jasper Morrison för Magis. Behöver kanske inte säga att jag blev glad. Tack snälla familj! :-)





Vinn en Pappelina hos Furnish

 

Nu är flitiga tävlingsfixaren Furnish i farten igen och den här gången ligger nya fina Pappelina-mattan Alice i potten och jag vill gärna vinna. Vill ni också prova lyckan så hittar ni mer information om tävlingen, som sponsras av designonline, här. Lycka till! :-)


Fototriss - Rost









Veckans fototrisstema är rost och vid en byggarbetsplats nära hemmet hittade jag dessa motiv. Tänk att rostigt skrot och ett gammalt brunnslock kan vara vackert...
Fler rostiga bilder hittar ni här.


Fredagsmys - I Melbourne

Idag fredagsmyser vi i detta återhållsamt inredda - men inte ett dugg trista hem. Detta viktorianska hus ligger i Melbourne och ägs av en arkitekt med stor budget och säker smak. Överallt en konsekvent färgsättning med mycket vitt tillsammans med olika nyanser av brunt, grått och trärent. Enkelt och fräscht. Själv föll jag som en fura för en så enkel sak som den patinerade träbänken kombinerat med Muutos moderna krokar "The Dots". Kul att se Norden så rikt representerat i detta fashionabla hem. Kom in och känn er som hemma. Välj själv vilken "bokstavsstol" ni vill inta middagen i - Pantons S eller Wegners Y. Själv har jag inte tid att sitta länge. Jag bara måste testa det fantastiska badkaret. :-) Trevlig helg!



Bilder: Style Files


Gladsaker - Oktober


1. Papperskorg Randig, Afroart - 2. Tavla Olunda, IKEA - 3. Ljusstake Björkefall av Jon Eliason, IKEA -
4. Ljusstake Mekano av Jon Eliason,
Sagaform - 5. Kuddarna Help, Day - 6. Billy bokhyllestöd, IKEA -
7. Servis Marimekko av Sami Ruotsalainen (Bild:
Residence) - 8. Tyg Annamoa av Lotta Kühlhorn, IKEA

Ny månad betyder nya gladsaker. Den här gången kommer de framförallt i form av många bokstäver, IKEA-produkter och med inte mindre än två saker formgivna av Jon Eliason. Min IKEA-feber beror - förutom att sakerna väcker habegär - på att vi snart får ett nytt IKEA-varuhus i Malmö. Den 21 oktober slår ett av världens största IKEA-varuhus upp dörrarna. Gissa vem som hänger på låset? ;-) Jon Eliason från Roomservice är alltid en favorit -både som person och som formgivare. Nya ljusstaken Mekano för Sagaform kommer som byggsats och kan sättas ihop efter tycke och smak. Ett alternativ till den traditionella adventsstaken kanske? Bäst den här månaden är ändå servisen från Marimekko - formgiven av Sami Ruotsalainen och med mönster av Maija Louekari. Vill ha! :-)


Höstmys såväl inne som ute



Den gångna helgen har vädret varit minst sagt omväxlande - ömsom regn och ömsom solsken. Det har med andra ord varit perfekt att fixa lite höstmys både inne och ute. Vi har länge irriterat oss på överkast och prydnadskuddar som - när de inte ligger där de ska på sängen - inte haft någon naturlig förvaringsplats. När jag sprang på ovanstående rejäla bambukorg på Granit för endast 299 kronor fick den därför genast följa med hem. De relativt nyinköpta kuddarna från H&M Home är så fina där i att vi knappt vill lägga dem på sängen längre... ;-)

På terrassen har våra pelargoner fortsatt att blomma ymnigt. Hur vackra de än var kändes det dock lite fel i oktoberrusket - så den här helgen byttes de mot lite höstigare blomsterfägring. Resultatet ser ni här nedanför. Pelargonerna fortsätter dock att sprida glädje från småvaserna i sovrummet. Svårt att ge upp sommarkänslan helt. :-)


 


Fredagsmys - I Saint-Germain



I dagens fredagsmys praktiserar vi compact living i denna fantastiskt inredda etta i Paris. Här huserar två svenska män med ett konst- och designintresse utöver det vanliga. I denna lilla lya, som är högt belägen under takåsarna i Saint-Germain, har man tagit väl vara på den fantastiska takhöjden. Trappan upp till det generösa sovloftet är lika mycket ett konstverk som alla de vackra tavlorna på väggen ovanför. Överallt en konsekvent färgsättning och inredning som andas tidlöshet och kvalitet. Hoppas ni ska trivas - det gör jag. ;-) Trevlig helg! :-)


Bilder Sköna hem


Tävling hos Hemmariket - Caro-lines

Jag vill givetvis inte missa tävlingen hos Hemmariket där en finfin tavla signerad Caroline - med bloggen Min inspiration - är priset. Samtidigt får jag ju då möjlighet att tipsa om blogshopen Caro-lines som Caroline nyss slagit upp dörrarna till. Där kan du välja mellan många tjusiga alster av denna duktiga tjej. :-)


Före & Efter: 70-talet kastas ut

I helgen var vi hemma hos mina föräldrar för att plocka svamp. Eftersom vädret inte visade sig från sin bästa sida blev istället dagens stora begivenhet den stora förvandling mitt föräldrarhem genomgår - bort med 70-tal och in med 2000-tal. Korkoplast byts mot ekparkett; originalkök i körsbär byts mot vitt; nya fräscha vita innerdörrar och vitmålade dörrfoder, furutak och -trappa målas vitt; gillestugans heltäckningsmatta rivs ut och ersätts med klinkers och lite annat smått och gott. Förändringen är stor... Än återstår en del arbete, inköp och piff. Här kommer dock en liten sneak-peak på köket som det ser ut så här långt... Behöver kanske säga att matlagningen blivit roligare. :-)


Privata bilder


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...