Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Trevlig helg! - Gladsaker Oktober


Plåtskåp Almirah, Madam Stoltz - Lampa Fluid och soffa Rest, Muuto - Kudde Kung Bore, Mairo - Ljusstakar Heima, Normann Copenhagen - Soffbord Air - Europamöbler - Matta Dundee, Mio - Vaser, Ditte Fischer - Oljelampa Patina, Klong - Korg Cata, Bolia - Fladdermusfåtölj, Spiti

Idag välkomnar vi helgen med oktober månads gladsaker. Månadens kollage går i höstigt grått, brunt och blått med inslag av det numera närmast obligatoriska svarta. Flera av sakerna skulle gärna få flytta hem till oss. Inte minst den underbara soffan Rest från Muuto och vackra oljelampan Patina från Klong.

Den här helgen blev en ofrivillig långhelg. En stekhet lillasyster sov oroligt inatt vilket gör att mor och döttrar får tillbringa fredagen i hemmets vrå. Håller tummarna för att febern går över fort - så att helgens resterande aktiviteter inte behöver ställas in. Ikväll välkomnar vi efterlängtad pappa och make. :-)

Trevlig helg till er alla! :-)

Casa Milà



Idag bjuds det på lite mer bilder från Barcelona. Det här fantastiska huset är signerat Mr Barcelona himself - Antoni Gaudi. Husets officiella namn är Casa Milà - men är mer känt under namnet La Pedrera. Ett imponerande bostadshus från början av 1900-talet som idag delvis tjänstgör som museum.

En närmast ryggradsliknande trappa slingrar sig upp för den...

... ovala innergården.

Takterrassen bjuder på böljande former...

... skulpturala skorstenar, formationer och en bedårande utsikt. 


Den restaurerade vindsvåningen med underbara tegelvalv bjuder på en översikt av Gaudis samlade kreationer.

Den tidstypiska våningen från La Pedreras byggnadsår bjöd på inredningsinspiration. Här underbart golv och tavelvägg anno 1900.

En vacker detalj.

Vackra flaskor och burkar i det platsbyggda köket...

... som kändes mycket aktuellt trots sin ålder. Vi är nog många som gärna...

... skulle låna hem flera av kökets fina möbler och detaljer till våra 2000-talshem.

Dagens pausfågel



Med tanke på de något sporadiska inläggen tänkte jag att en liten pausfågel kunde vara på sin plats. Denna lilla skönhet av papper - här ovanför vackert stylad i ett skyltfönster till anrika Liberty - har tillverkats av Andy Singleton. Fler vackra fåglar och andra finheter av denna man finns att beskåda på hans Flickr konto. (via Ferm-Living)



Trevlig helg! - Retrovilla



Idag önskar jag trevlig helg med dessa vackra bilder - hämtade från danska Retrovilla. Butikens specialitet är retrotapeter - vilket väl nästan kan anas på de vackra bilderna - men det finns även en hel del annat retrosnyggt att lägga vantarna på. En del vågat - annat lite mer modest. Endast modet sätter gränsen. Hade vi haft ett sommarhus att inreda - hade jag nog gått loss på någon blommig tapet. Tror jag. Kanske är det bara lätt att sticka ut hakan när jag inte behöver upp till bevis. ;-)

I helgen frossar vi skaldjur med goda grannar och laddar för en vecka med bara tjejer huset. Måste alltså hinna fila lite på shoppinglistan att skicka med mannen till Kina också. Hur många handväskor kan en dam i sina bästa år behöva? Ganska många tror jag. ;-) Trevlig helg på er!








Bilder Retrovilla


Varde ljus


Skulle mer än gärna ha sällskap vid bloggdatorn av denna karamelliga snygging. Coolingen lyder under namnet Anglepoise Type 75 Mini - och blir din för "endast" 85 GBP hos The Lollipop Shoppe.

Barcelona by day

En bildkavalkad från vår helg i Barcelona. Vi börjar i La Boqueria. Saluhallen vid La Rambla är väl värt ett besök...

... för att beskåda ett överflöd av aptitretande  och vacker mat.

Placa Reial - ett torg med härlig medelhavsatmosfär.

De medeltida delarna är fascinerande och oerhört mysiga med alla sina små torg och trånga gränder.

Ett av många pampiga monument (nej, inte jag) - Triumfbågen.

Vädret från sina bästa sida - lockade till strandbesök...

... och bara fötter. :-)

Trevlig helg! - Dansk enkelhet



Med bilder från detta vackra danska hem - vill jag önska er en riktigt fin helg. Nästan plågsamt rätt på alla sätt. Rått, precis lagom ansträngt/nonchalant och med en fin mix av svärta och enstaka softa kulörer. Ingen slit- och slängkänsla så långt ögat kan nå. Önskar att jag hade denna inredningsdisciplin.

Imorgon är det ingen vanlig dag... Say no more. Firar genom att gå på barnfri vuxenfest. Kanske bästa sättet att firas på  - att snylta lite på andras födelsedagskalas? ;-) Kul ska det i alla fall bli.

Trevlig helg, everybody!












Bilder Boligmagasinet

Äntligen hemma... NOT!

En fantastisk weekend i Barcelona är till ända. Sommarväder, god mat & dryck, lovely atmosfär, vackra vyer och fantastisk arkitektur. För att nämna något... Tur att vi lämnat barnen hemma som lockbete annars kanske vi hade blivit kvar. ;-) Bilder kommer så snart den digra samlingen gåtts igenom.

Tills dess... svar på en utmaning jag fick av Weronica på finaste bloggen En mammas dag. Inte helt lätt att svara - men jag ska göra ett försök. :-)


1. Januari 2009 såg bloggen dagens ljus. Jag var då en relativt nybliven tvåbarnsmamma som faktiskt - hur otroligt det än kan låta - hade en del tid över hemma på dagarna. En mycket väldresserad bebis sov mer eller mindre dygnet runt sin första tid. (Det gick över sen.) Hur som helst. Inredningsroad och ivrigt spridande inredningstips till bästa grannen - tröttnade hon måhända på detta en smula - och kläckte idén att jag skulle starta en blogg för att tillfredsställa min inredningslustar. Sagt och gjort. Som total novis i bloggvärlden (aldrig läst en blogg) föddes Inne & Ute - med goda grannen som medskribent.

Inspirationen och bloggfliten har gått upp och ner under åren - men trots egentlig avsaknad av tid har jag svårt att lägga ner. Det är ju så kul. :-) Istället för grannen är numera en fotograferande make bloggkollega och påhejare. Anledningen till att jag fortsätter är nog främst att det är ett sätt att utforska mitt intresse utan att göra det IRL. På bloggen finns inga begränsningar i form av tunna plånböcker eller för små rum. Allt kan bli mitt på min egen lilla plats i cyberrymden. :-)

2. Vilka bloggar jag följer: En hel del... i mån av tid. Massor av inspiration finns att hämta hos en massa duktiga bloggerskor (+ en och annan manlig sådan) i vårt avlånga land. Här kommer ett litet urval av favoriterna: millandante, Darling Things, Hemlängtan, Home and desire, Min inspiration, LissenTo, Proforma, Nancy and I, The Swedish Girl, Mrs B, Mitt hem och min trädgård.

3. Favoritfilm: Så svårt... Det ändrar ju sig hela tiden. På 80-talet hade det varit en hård kamp mellan Girls just wanna have fun och Dirty Dancing (Nostalgi någon?). Under 90-talet var det feelgoodfilmen och klassikern Forrest Gump och inte fullt lika muntra The Unusual Suspects och Pulp Fiction. Nu... vet jag inte. Ska jag vara ärlig var det länge sedan jag såg en hel film. Somnar allt som oftast så fort TV-n åker på - för att inte säga ALLTID. Senaste filmerna som berörde starkt var Susanne Biers Hämnden och Pernilla Augusts Svinalängorna.

4. Favoritfärg. När det gäller kläder är det solklart svart - min garderob är nästan svart som natten men av någon anledning smyger sig ändå fler och fler färger in ju äldre jag blir. Kanske slutar jag mina dagar som en riktigt färgstark dam. :-) Inredningsmässigt lever jag efter klyschan svart och vit bas med olika färger som komplement. Förutom svart och vitt - går det att finna en hel del blått, grått och grönt in da house och såklart en del rött och rosa med två flickor i dagisåldern.

5. Favoritresmål: Att resa är en av mina stora laster. Tycker att det är smått orättvist att just jag drabbats av så många. Önskar ibland att jag kunde sitta nöjd hemma på kammaren och se pengarna lägga sig på hög. Not gonna happen. ;-) Nåja. Svårt att välja en favorit. Så många fina ställen jag varit på - så många fina ställen jag inte varit på. För att nämna några som jag haft glädjen att besöka. New York - alltid i topp. Paris - romantisk vår. Val d'Isère - skön atmosfär och grym skidåkning i ett. Paradis - Bagus Place på Tioman Island.

Puh, det var allt för mig. Skickar vidare till tre sköna bloggande damer Anette med LissenTo, Irène med Proforma och Cornelia med Mitt hem och min trädgård.

Barcelona - Here we come!




Helg igen - och inte vilken helg som helst. Denna höstkulna fredag tar vi planet söderut mot Barcelona. En långhelg i lugnt tempo med sommarvärme, Rioja, tapas och min käre man. Behöver kanske inte säga att det känns rätt okej. ;-) Lite sevärdheter ska förstås också bockas av - men bara det viktigaste. Mest ska vi flanera och njuta av fantastisk medelhavsatmosfär.

Som pausunderhållning lämnar vi er med denna vackra våning från spanska Elle Decor. Full av färg, tavelväggar och en schysst mix av europeisk design. Ögongodis. Ha en härlig helg! :-)



Bilder Elle Decor

NUNC

Bild NUNC

Barnen i säng - och mannen på restaurang. En liten strimma av tid för mig själv. Vad göra? Ta hand om tvättberget, plocka saker från golvet eller kanske börja plocka bort sommarkläderna från garderoben? (Den är ju sorgligt nog över nu... Snyft!) Njae, först måsta jag sno åt mig en liten, liten stund vid datorn - fast jag inte borde.

Dagens resultat - gladinredningar från NUNC. Den övre - ett industriskåp. Gammalt, slitet, blått. För några år sedan hade det hamnat i garaget. nu i finrummet... Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Den undre från HK Living. Verkligen en fulsnygg tavelvägg de har fått ihop där. Eller kanske bara ful-ful? Den gör mig lite glad i alla fall - så då måste det finnas något rätt. :-) Ha en fortsatt fin kväll! Nu ska jag ta tag i det där jag skulle gjort från början. Hej hopp! :-)


Bild NUNC

Storsele är här


Bild IKEA Livet Hemma


Om någon, mot förmodan, har missat det så finns nu denna, i bloggsammanhang, hajpade skönhet på ett IKEA-varuhus (förhoppningsvis) nära dig. Storsele heter fåtöljen i svart eller naturfärgad rotting som kan bli diin för blott 995 riksdaler. Riktigt, riktigt snygg och riktigt, riktigt "rätt". Måhända inte nyskapande - då det redan finns ett flertal liknande fåtöljer på marknaden - men utseendet tillsammans med priset gör just den här svårslagen. Skynda fynda! :-)

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...