Inne & Ute
 OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS   

Grillad entrecôte med svartpepparsmör


Bild från alltommat.se

Ja, står man bara ut med pillet att blanchera (koka upp i vatten) pepparkornen 15 gånger så är detta en riktig höjdare. Man behöver bara ta lite, lite vatten, så går det riktigt snabbt. Detta gör man för att ta lite udden av det starka i pepparkornen - men, det är verkligen värt besväret! Svartpepparsmöret blir fantastiskt gott till köttet (och grönsakerna). Snåla inte heller med grönsakerna, de går åt. Länk till receptet här. Till detta rekommenderar jag en Sydafrikans shiraz, Black Granite (nr 22059, 79 kronor) eller Stellenzicht Golden Triangle Shiraz (nr 22095, 110 kronor). Snart helg!

Kommentarer:

Jag har fått smaka kryddsmöret och kan intyga att det är värt besväret. :-) Tror att lördagens middagsmat är spikad. Tack Maria!

2009-03-19 @ 11:23:10

Kryddsmör var länge sen!



Maken gör något med flera olika sorters peppar som han kokar och lägger på kött, tror att receptet är från Aquavit i New York.

2009-03-19 @ 12:00:01

Ha en bra dag :)

2009-03-19 @ 12:05:40

Jag tänker bara sommar när jag ser den där bilden!



Kram

/Johanna

2009-03-19 @ 13:30:50

mums smaskigt!

Här blir det sprödbakad torskfile och potatismos till två sjuklingar...hade inta varit lönt med mer avancerat :)



K R A M // T i n a

2009-03-19 @ 13:38:41

Å grilla, mums vad gott:)

Svar: En Fl/y hade inte varit fel men har nu kommit på att den nog är för stor för vårt lilla kök så nu lutar det åt en Norm 69:)

Kram Kristina

2009-03-19 @ 16:01:50

Mums! Men jag är nog ändå för lat för att blanchera pepparkorn! ;)

2009-03-19 @ 16:55:58

Åh, så gott det ser ut...bra tips inför helgen!

Kramen.

2009-03-19 @ 17:16:07

Hej och tack för hälsningen hos mig!



Aha, så DET är vad blanchera är. Jag har alltid undrat vad Cornelis W sjunger om... :)



Ha en fin kväll!

2009-03-19 @ 17:18:03

Det ser underbart gott ut! Har hitills alfrig blancerat. Hmm om sanningen ska komma fram, visste inte heller vad det var! Ha det gott

2009-03-19 @ 17:48:58

Det där såg riktigt gott ut!



Svar: Oja nu ska det pysslas! Kram Sandra

2009-03-19 @ 17:54:59
Christel

Mums!!! Det här ska lagas snarast.

Entrecote med kryddsmör äter vi ofta så perfekt att ha en ny variant på det.

2009-03-19 @ 18:29:00

Skicka till mig i en kartong!

2009-03-19 @ 18:57:23

Mums... och ugnsstekta rotsaker... min favorit. Jag brukar ha balsamvinäger och vitlökssmör som jag blandar om med grönsakerna... riktigt gott!

2009-03-19 @ 19:28:43

Malin!



Hej och tack för din gulliga kommentar! Jo, det är så underbart att få njuta av vackra blommor här hemma! Det ger mig energi.



Riktigt gott såg det här receptet ut.



Kram Maria

2009-03-19 @ 20:01:08

Å va hungrig jag blir, det låter så otroligt gott!

2009-03-19 @ 20:11:56
Anonym

Har nu testat maträtten.

Mina grönsaker blev lite väl soggiga, men annars ljuvligt. Smöret var fantastiskt! Tog inte långt tid att göra. Tack för tipset

2009-03-20 @ 19:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

bloglovin
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 

2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...