Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Gott Nytt År!!!


Med dessa vackra interiörbilder från det i inredningssammanhang mycket pålitliga Danmark vill jag önska er ett riktigt gott slut och en lika god start på det nya året. 2012. Undrar hur lång tid det kommer att ta att vänja sig vid att skriva ett nytt årtal den här gången...

Ikväll firar vi i gamla, goda vänners lag - för vilken gång i ordningen vet jag inte. Det har gått från vilda fester och enkel hämtmat till rena rama gourméttillställningarna - både vad gäller mat och dryck. Man blir ju äldre... Sätter dock en peng på att jag inte har åldrats vad gäller maten på söndag. Pizza, någon?

Gott nytt år!!!


Bilder 1,2: Alt for damerne & 3: RUM

Gladsaker - December



De röda juldagarna är över för den här gången. Hoppas att ni har haft det riktigt bra! Själva är vi tillbaka i hemmets vrå efter vår lilla turné. Julklapparna är öppnade och försöker desperat hitta en plats i husets överfyllda skåp. Inte helt lätt. Morgondagens projekt får nog bli inhandling av ny förvaring till lillasysters rum. Tråkigare saker kan man göra. :-)

I dagens gladsaksinlägg lämnar vi julen bakom oss - och sneglar framåt mot ljusare tider. Svart, vitt, mässing och pasteller gör oss redo för våren. Längtar!

God fortsättning!


Glasknoppar och mässingslykta Etch,Tom Dixon - Hängen Celebrate och ljuslyktor Cocoon, Holmegaard (Bilder Royal Design) - Work Lamp av Front, Design House Stockholm - Spegel Adnet, Gubi - Golvlampa Lab Light, Karakter - Stol J104 och bord Bella, Hay - Kuddar, Ferm Living - Kruka Outside In, Muuto - Matta Favour, BoConcept.

God Jul!


Julafton! Skulle vilja säga att jag har längtat... men den här hösten har gått så fort att det känns mer som Va?! Redan?! Hur som helst - välkommen är den. Nu ska det firas med tjocka släkten. Vi kör Skåne runt i vanlig ordning. Klappar, god mat, julöl och en och annan snaps. Räknar med att det blir en mätt jul i år också! :-)

Vill önska er alla en riktigt GOD JUL!






Jul i Köpenhamn


Julen är här! :-) Tid för ledighet och julmys. Efterlängtat och välbehövligt med lite återhämtning efter en hektisk höst. Julstämningen i Skåne får man dock arbeta på själv - vädret hjälper inte till. Grå himmel och regn - så det är en del att jobba på. Vi sparkar loss julkänsleskapandet med lite bilder från förra helgens Köpenhamnsvisit. Illums Bolighus och Tivoli besöktes till allas vår stora glädje. Mången juleljus och turer i karuseller blev det. Underbart! Ha en fin start på julen!


Fjärde advent - Återvinning



Åh, jag har ju glömt att göra fjärde advent-inlägg. Tiden innan jul är alltid lite galen... Maken och jag turas om att julfesta på jobbet - och däremellan ska det göras julgodis, slås in paket och allt annat som krävs för att den rätta julkänslan ska infinna sig. Bara två dagar kvar till välförtjänt och välbehövd ledighet. :-) Idag återvinner vi fjärde adventinlägg från förra året... Ingen tid för nya bilder, dessvärre. Till helgen när vi hunnit hämta andan bjuds det på bilder från helgens Tivoli-besök och på granen som står grön, grann och välklädd i stugan. :-) Ha en fin onsdag!


Stoor jul


För alla som söker julinspiration med en "twist" rekommenderar jag starkt ett besök hos Maliin med bloggen Qreate. Damen i fråga har en sällsynt förmåga att med rådande trender och traditionella material åstadkomma något alldeles eget. Se här bara; tidningar som "duk", pepparkaksform som servettring, tidningspapper runt hyacintlökarna och ett vackert fat som sprider julstäming när det fylls med julattribut. Imponerande - och SNYGGT!



Bilder Qreate By Malin Stoor

Rustik jul från IKEA


Hoppsan, vad den här helgen gick fort. Tittar in med lite snabb julinspiration från pålitliga IKEA Livet Hemma. Nedan en rustik juldukning med enkla material. Trä, kottar, kvistar, nötter och enkelt porslin. Inga krusiduller. På bilden ovan visas julen tolkad av duktiga Annaleena. Samma färgskala och mycket naturmaterial. Det verkar som om det är sättet att fira jul à a la inredningsbloggarna anno 2011. :-)


Bilder IKEA Livet Hemma

Trevlig helg! - Little Studio


Idag välkomnar vi helgen med bilder från fina shoppen Little Studio. Mycket tjusigt i en skön mix. Brickor, kuddar, skärbrädor och posters. Grafiskt, barnsligt och en smula retro. Ett julklappstips kanske? Har just klickat hem en bokstavsposter åt familjens kunskapstörstande 3-åring. Kommer att göra både mor och dotter glad. :-)

Trevlig helg till er alla!


Bilder Little Studio

Amazing - Nanna Lagerman


Ibland behöver man liksom inte skriva så mycket. Vissa hem talar för sig själv - i alla fall till mig. Vansinnigt snyggt, minst sagt hemtrevligt och alldeles lagom tillrättalagt... Se och njut!






Bilder Trendland

Hallinspiration från LivingEtc


Nu är det bråda dagar i "tomteverkstaden". Julkort ska fixas, presenter handlas (tackar högre makter för nätshopping), glögg ska drickas... Tittar in med lite snabb hallinspiration. Är särskilt kär i den översta bilden. Inte så praktiskt kanske - men snyggt! :-)


Bilder LivingEtc

Tredje advent - Träkulor


Tredje advent. Ännu en helg. Utomordentligt inte-titta-på-klockan-partaj på fredagen drog ner tempot resten av helgen. Bio, mys och pyssel har vi dock orkat med. Ljusmanschetter och enkla dekorationer till trollhasseln har knåpats ihop. Var ju bara tvungen att leka lite med de så populära träkulorna. Kul!

Hoppas att ni har haft en fin helg! :-)




Dejlig weekend - Danskt gemyt


Hemtrevligt är väl en lämplig etikett på detta danska hem? Ljus helhet. Designklassiker, IKEA-köp och släktklenorder i en skön mix. Bäst av allt? Tavlor en masse. Just the way I like it.

I helgen ska det bakas pepparkakshus och glöggas hos goda grannar. Kanske blir det en tur till grannlandet om vädret tillåter. Små flickor drömmor om jul på Tivoli och mamma drömmer om jul på Illums Bolighus. Tror dessvärre att det är en hel del andra som gör det också... ;-) Ha en riktigt trevlig helg!



Bilder Boligmagasinet

Fantastisk sockerbit


Vissa hem är sådär obehagligt snygga. Det är som om de talar till mig. "Titta här så mycket fina saker. Så här fint skulle du bra gärna vilja ha det va?" Vet inte om jag ska bli inspirerad eller förbannad. ;-) Det här är i alla fall ett sånt hus. En fantastisk pärla från tidigt 60-tal med så många av mina favoriter att jag inte vet vad jag ska vila ögonen på. Dessutom beläget på bästa Malmö-adress. Mitt hjärtas stad. Nåja. Det är i alla fall för fint för att inte visa upp. Fler bilder hittar ni här...


Bilder Hus & Hem

Barnrum med stil


Toksnyggt barnrum från DwellStudio, med många rätt på trendskalan. Barnrum förresten... Det är trivsamt fint att jag nog skulle flyttat in min egen säng där också... och TV-soffan. :-)



Bilder DwellStudio via SpearmintBaby

Andra advent


Andra advent. Ytterligare en vecka närmre julen - och julstämningen sprider sig så sakta i huset. Granits fina dekorationer tejpade på väggen. Hyacinter och mossa. Vit fluga på ljusen och spetsskärp på glasvasen. Jul i det lilla formatet.



Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...