Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Designers Guild - för blommande barn


Tapet Floral Street Aqua. Kuddar Floral Street Rose, Bloomsbury Peony, Elephant and Castle (uppifrån och ner). Samtliga produkter från Designers Guild.  (Bilder: inreda.com)

Tricia Guilds känsla för färg och mönster är erkänd och de nästan läskigt söta kuddarna här ovanför visar än en gång prov på det. Tror att väldigt många flickor gärna skulle vilja ha ett rum tapetserat med Tricias vackra blommönster och många härliga kuddar att mysa med. Personligen får jag lite blomöverdos av inredningar som den ovan till vänster, men kryddat med lite enfärgat och tillsammans med lite mindre romantisk inredning vore det hur fint som helst.

Bokrea på Adlibris...


Bilder från Adlibris

Här kommer några boktips för er som kanske inte hunnit shoppa loss på bokrean än eller kanske funderar på att göra en beställning till (som jag till exempel). Dagens boktips: Under valnötsträdet av  Anna & Fanny Bergström, en mycket trevlig finstämd kokbok med många små guldkorn (129 kronor). Mera fredagsgourmet - är nog en av de mest använda kokböckerna här hemma, mycket gott och hyfsat enkelt (79 kronor). Den sista kokboken,  Julbordet, är uruselt timad  - vem vill tänka på julen nu? Men, jag köpte den i julas och den innehåller en komplett samling över alla klassiker som behövs på ett julbord, naturligtvis spetsat med det lilla extra då det är Lallerstedt som varit i farten (59 kronor)! Mitt sista tips: Jävla John...en sån bok som jag saknar när jag läst färdigt och nästan önskar att jag inte läst för att få läsa den igen för första gången - missa den inte...


Fredagsmys - I Karibien


Bilder: Jade Mountain

Så här i förkylnings- och febertider är längtan till sol och värme extra stark. Därför drar vi på fredagsmys till det här lyxhotellet på vackra ön St Lucia den här veckan. Vad sägs om ett glas skumpa i sköna rottingfåtöljer med glada kuddar och panoramautsikt? Därefter blir det relax på rummet med privat pool och en "öppen vägg" ut mot havet... Vem är med? Trevlig helg! :-)


Tävlingar!

Ni har väl inte missat att det är mycket fina tävlingar på gång här i bloggvärlden?


Fyra i huset har en tävling där man kan vinna fina saker från Lagerhaus.



Hos Änglahår kan man vinna den boken Picknick av Monika Ahlberg.

Vi hoppas på att vinna båda, men ni förtjänar ju en ärlig chans. :-)

Stolar, stolar, stolar - och lite mer stolar!


1. "Vad" av L. Nichetto, Casamania - fr 1630 kr (Bild: Furnish) - 2. "J39"  av Børge Morgensen, Fredricia - fr 2750 kr (Bild: Furnish) - 3. "Jakob" av Chris Martin, IKEA - 1295 kr (Bild: IKEA) - 4. "Grand Prix" av Arne Jacobsen, Fritz Hansen - från 3100 kr (Bild: Miljögården) - 5. "Viento" av Claudio Dondoli & Marco Pocci, Bonaldo - 1250 kr (Bild: Möbelvärlden) - 6. "Eames Plywood Stol" av Eero Saarinen & Charles Eames - 1995 kr (Bild: Modern interior) - 7. "Tolix" - 2640 kr (Bild: Urban Living) - 8. "Harvard", Bolia - 699kr (Bild: Bolia)

Man ser inte skogen för alla träd... Ja, jag vet att jag är farligt nära att fastna i den fällan, men när jag väl hade samlat på mig alla fina stolar så kunde jag inte låta bli att visa dem. Jag fick tvinga mig själv att avbryta samlandet innan det gick helt överstyr. Jag har försökt att blanda olika prisklasser - och helt undvikit de med de allra läskigaste prislapparna. De flesta stolarna finns i fler träslag och färger. Hoppas att ni hittar något ni gillar i detta stolgalleri. Det gjorde vi. En av dessa favoriter kommer snart att stå runt vårt matbord - bjuder såklart på bilder när de är på plats. :-) Vilket är er favorit?


  9. 
Stol, Norrgavel - fr 3600 kr (Bild: Norrgavel) - 10. ""Norvald" av Mikael Warnhammar" IKEA - 595 kr (Bild: IKEA) - 11. "Zarra", BoConcept - 1499 kr (Bild: BoConcept) - 12. "Kungsholmen", DUKA - 1495 kr (Bild: DUKA) - 13. "Centomilia Sedia" av James Irvine, Magis - fr 1036 kr (Bild: Furnish)



Tävling hos Inspirera Mera



Missa inte tävlingen hos Inspirera mera där du kan vinna ett presentkort hos DesignOnline för 500 kr eller en Marimekkoskål av de mindre storlekarna. LYCKA TILL!

Teriyakiscampi


Scampi - dock inte teriyakiscampi
 

Tillbringade förra helgen i Norge och bjöds då på denna fantastiskt goda förrätt. Om du inte hittar ekologiskt odlade scampi eller inte litar på märkningen kan du ta stora vanliga räkor. Helst ska de vara råa (går såklart bra med frusna), om de är kokta så marinera lite längre och stek dem i het panna väldigt kort.


24 scampi (ev. fler om det är vanliga räkor)

1 dl soya

½ dl vitt vin

½ dl olivolja

2 vitlöksklyftor

1 msk hackad ingefära

1 msk smör

Blanda soyasås, vitt vin och olivolja med hackad vitlök och ingefära. Häll hälften i en skål, andra hälften ska vara till marinaden. Skala scampin/räkorna och låt den ligga i marinaden i minst 2 timmar. Ta upp dem och stek dem i smör i 2 minuter (mycket kortare om de är kokta). Servera dem i en skål eller på assietter med såsen sidan om (vi hade såsen i snapsglas modell större och doppade scampin i dessa). Serveras lämpligast med en kall veteöl tex Hoegaarden (nr 1563).


Look this way


Bild överst till vänster: All favourites, övriga bilder privata

Nu är äntligen väggdekorprojekt nummer två i hamn. Projekt nummer ett hittar ni här. Efter att Maria tipsat om sin favoritväggrafik Walk-This-Way fick även jag upp ögonen för denna coola skönhet. Eftersom Maria inte hittade något bra ställe hemma hos sig där den passar fick jag vara en god samarit och sätta upp en hos oss istället. Nu kan Maria komma hit och titta när hon vill. Visst är jag snäll? ;-) Skämt åsido... Den är verkligen snygg och jag tycker att den piffar upp vår färglösa lilla hall i alla sin enkelhet. Jag är absolut ingen bårdmänniska i vanliga fall - men bårder på det här sättet... I like! :-)

Hus&Hem: Sovrum före & efter


Sovrum i förvandling (Bild: Hus & Hem)

Vad sägs om denna makalösa förvandling som tidningen Hus & Hem bjuder på? Innan: bastuvarning med läskigt blå väggar. Efter: en vilsam dröm i vitt och softa pasteller. Den fina fondväggen är tapetserad med "Tulip Tree" från Cole&Son. Tapetens basfärg följs sedan upp på motstående vägg - där fina steghyllan från Ellos nonchalant står och lutar sig. Bakom den enkla sänggaveln finns smart förvaring och den enkla vita fåtöljen och draperiet (som döljer ytterligare förvaring) för in lite mer mjukhet i form av textilier. Vackert! :-)

Grattis till förlovningen!


Överst t v: Elektra av Mats Theselius (Bild: Bonluxat), Överst t h: Smoke armchair av Maarten Baas (Bild: Unica Home), Nederst: Victoria & Daniel :-) (Bild: Aftonbladet)

Grattis kronprinsessan Viktoria som nu äntligen får sin Daniel från Ockelbo - man av folket! För Sverige i tiden - inget kan väl vara mer modernt än detta. Vad ska de då inreda sin kungliga lya med? Vi tycker att dessa stolar passar bra att vila ut i efter ett långt arbetspass i blå hallen. Vårt ena förslag är Mats Theselius vackra fåtölj Elektra, den här är kanske inte ett helt osannolikt val eftersom Theselius har gjort saker till kungafamiljen tidigare. Om de vill - och vågar -skulle vi dock föreslå den svulstiga, barocka stolen Smoke armchair. Då skulle världen få se att vi har ett kronprinsessepar med stil! :-) Vad tycker du att de ska ha i sin paradvåning på slottet?


Lampa sökes med ljus & lykta...



Barbapapalampor från Belid (bild från www.belid.se)

Elefantlampa från Officina Crea (bild från www.officinacrea.it)

Äpplelampa Happle Mini från Qualy (bild från www.newarriva.com)

Valetta från Mio (bild från www.mio.se)

Lilla My och Paint (bild från www.lyktan-bankeryd.se)

Bird från Lampgustaf (bild från www.furnish.se)

Moln (bild från http://sovtex.se/)

Att hitta en juste bordslampa till ett barnrum borde vara en smal sak. Åtminstone om man får bestämma själv utan inblandning från innehavaren av rummet.  Vad blir det då? Barbapapalamporna? Fina, men nja, det är mycket barbapapa just nu ändå...Elefantlampan från Officina Crea som Malin bloggat om tidgare är superfin och  Valetta från Mio matchar fint taklampan med samma tyg som hon också haft med. Lilla My är ultrapopulär här hemma men lär inte hålla i längden. Då återstår mina favoriter, den gröna Happle från Qualy och den svarta  Bird från Lampgustaf. Får jag tag på en Happel så blir det nog en sådan annars nöjer jag mig med en Bird som man dessutom kan få för överkomliga 300 kronor. Kan inte låta bli att slänga med en bild på en rislampa med Gunilla Axéns klassiska Moln motiv, den ska jag komma ihåg då det är dags att inreda nästa barnrum... :-)



Ferm Living hos Favoritsaker


Överst till vänster: Birdcage; överst till höger: Kitchen; nederst till vänster: Powerbirds; nederst till höger: Suitcases (Bilder: Favoritsaker)

Coola Ferm Living har gjort det igen. De lyckas alltid skapa mönster som väcker habegär. Senast i raden är bland annat  dessa fina väggdekorer som finns att köpa hos Favoritsaker. Fåglar är alltid fina, köksdekoren känns ny och skulle nog pryda sin plats i de flesta nutida kök. Min absoluta favorit är dock resväskorna. Enda kruxet är att jag blir nyfiken på vad som finns i. :-) Vilken gillar du?

Reatips - 12 trädgårdar av Ulf Nordfjell


Överst till höger: Skogens Trädgård, Wij Trädgårdar (Bild: Wij)
Nederst: A tribute to Linnaeus från Chelsea Flower Show 2007 (Bild:
www.arkitekt.se)

Här kommer ett tips på en bok som bör finnas i varje trädgårdsälskares boksamling. Ulf Nordfjell är en svensk stjärn-trädgårdsarkitekt som bland annat vunnit Chelsea Flower Show 2007 med sin hyllningsträdgård till Carl von Linné. Boken visar, förutom bilder från Chelsea Flower Show, tolv trädgårdar som Ulf Nordfjell ritat. Trädgårdarna som visas är både privata och offentliga. men det alla har gemensamt är Nordfjells stilsäkra kombinationer av perenner, gräs och lökväxter parat med de mest fantastiska arkitektoniska detaljer som ramar in det hela. Det gör inte saken sämre att fotografen Jerry Harpurs bilder är magiska och att trädgårdarna som visas ligger i miljöer utöver det vanliga. Vill du köpa detta inspirationsmanifest till bok kan du göra det för endast 109 kronor på Adlibris. Inte mycket pengar för en guldgruva. :-)


Pottery Barn - Sno stilen


Bild: Pottery Barn

Vem vill inte krypa upp i den här soffan med en kopp varm choklad, bra böcker, glassiga magasin och invänta våren? Det är något särskilt med grönt och gult som gör längtan efter våren extra stark. Om vi hade haft ett sommarhus eller en skön veranda hade jag gärna haft det så här. Eftersom Pottery Barn är amerikanskt och relativt dyrt har jag översatt det till en svensk, lite billigare variant - givetvis kryddad med detaljer från H&Ms purfärska hemkollektion.


Golvlampa Factory Vintage 2495 DKK, Nordhjem
Bananfiberkista Alkov 279 SEK, IKEA
Grön kudde 79,50 SEK, H&M
Gul kudde 49,50 SEK, H&M
Soffa Ektorp 2795 SEK, IKEA
Växt Chrysalidocarpus lutescens 299 SEK, IKEA
Kruka Diskret 349 SEK, IKEA
Matta Jorun 239 SEK, IKEA
Soffbord 2670 SEK, Bazaar
Golvkudde 129 SEK, H&M


Vilsamma sovrum


Bilder House To Home

Jag har kommit underfund med att jag är väldigt kräsen när det gäller sovrum som visas i inredningssammanhang. De är ofta för färgglada och överstylade med orimligt många kuddar och pråliga lampor eller för asketiska och trista. När det gäller sovrum vill jag ha det vilsamt, mysigt och samtidigt personligt. Trots mycket letande har jag fortfarande inte hittat det perfekta sovrummet, men bilderna här ovanför visar sovrum som alla har något som tilltalar mig. Sovrummet överst till vänster utstrålar lugn och ro i all sin enkelhet; överst till höger ett sovrum med snyggt stajlad smart förvaring och fina kuddar; längst ner till vänster en enkel sänggavel med en ljusslinga bakom och på bilden längst ner till höger var det främst de fina hyllorna över sängen jag föll för. Var sover ni bäst?

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...