Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Välkommen hem, Billy!


Någon som minns min lilla dröm om låga Billy-bokhyllor som jag publicerade för några veckor sedan? Hur som helst... här hemma drömmer vi sällan särskilt länge. Särskilt inte om man kan förverkliga drömmar genom ett besök på närmsta IKEA-varuhus och blott bli knappt 1500 riksdaler fattigare. :-) Numera stoltserar vardagsrummet med en låg bokhyllevägg och med ens blev det en varmare, mer ombonad känsla i rummet. Böcker har verkligen förmågan att skapa hemtrevnad. En ytterst trevlig bisak är att vi nu även måste klura ut en lösning för allrummet där de gamla bokhyllorna numera gapar tomma. Fler inredningsprojekt med andra ord. Ljuv musik för en inredningstokas öron. :-)


Retro uppåt väggarna

Retroposter från Handz Restyleshop (Bilder Etsy)

Här är det långt mellan inläggen. Oftast fullt upp som vanligt - och när det inte är fullt upp är jag duktig och ligger i soffan och latar mig ibland. Precis som det ska vara alltså. :-) För tillfället är barnen är utlånade till mormor och morfor ett par dagar och plötsligt öppnar sig en ocean av tid. Vuxentid. :-) Tennis har spelats och idag blir det ett sällsynt biobesök - True Grit. Ska bli spännande att se om den lever upp till alla lovord och mina egna skyhöga förväntningar.

Igår ramlade jag över dessa fina posters i Handz Restyleshop på "guldgruvan" Etsy som jag måste dela med mig av. Många är vi som suktar efter det porslin som gett inspiration till motiven. Med sina härliga femtiotalsprunkande färger skulle de pigga upp mången kök och samtidigt bidra till en skön retro-atmosfär.


Superette CaféImorgon åker våra goda och avundsvärda grannar till Sydafrika. Vem suktar inte efter lite sol och värme nu? Till alla som har vägarna förbi Kapstaden är här ett tips på ett kafé där det förutom mat även går att avnjuta en synnerligen mysig atmosfär. Återigen ser vi de ständigt återkommande grå väggarna i kombination med vitt, trärent och uppiggande gult. Kafét som heter Superette drivs av ett driftigt par som även driver en lokal design- och matmarknad, Neighbourgoods Market, i närheten. Verkar helt klart värt ett besök - men eftersom inte Sydafrika står med i kalendern för min del får det räcka med att insupa inredningsinspiration från vackra bilder. :-)
Bilder Remodelista


Sköna Hems bästa köpSköna Hem ger läsarna fin inredningsservice med inspirerande artikeln "Årets bästa köp 2011". Här presenteras en mängd prisvärda och stilsäkra val för hemmets många funktioner - matplats, arbetsrum, vardagsrum och hall. Alltifrån möbler till små detaljer. Gillar känslan i matplatsen ovanför. Utestolarna från Grythyttan gör sig bra även inne. Metallen från stolarna återkommer i de prisvärda fabrikslamporna från ILVA, hurtsarna och de många zinklådarna. De gröna växterna ger hemtrevnad. I vardagsrumsbilden här nedanför är det främst bokhyllorna som tilltalar mig. Har länge gått med tanken att utöka vardagsrumsdelen med bokhyllor. Gillar känslan av böcker i ett hem. Inte helt lätt att välja dock... snickra själv eller köpa färdigt, låga eller höga? Här ser vi en lång rad klassiska Billy som fond till en soffhörna. Hmm... Det tål att tänkas på. :-) Trevlig helg!!
Bilder Sköna hem


Vårnytt från Norrgavel

Nya förvaringsbänken Massiv från Norrgavel i vackert sällskap. (Pressbild från Norrgavel)

Det kommer fler och fler tecken på att våren faktiskt är i antågande. Snön har gett med sig och cyklarna har åkt fram ur garaget. I helgen upptäckte vi till vår stora glädje att det, som om ett par månader ska bli blommande krokusar, har börjat sticka upp ur jorden. Jag är fullt medveten om att det kan komma många "vinterbakslag" under kommande månader, men de allt ljusare kvällarna skvallrar ändå om att vi kommer allt närmre ännu en vår. :-)

Vårkänslor så det förslår ger också den här alldeles lagom perfekta bilden från vårens nya Norrgavel-katalog. Den klassiska Norrgavel-färgskalan i vitt, grått, brunt och trärent har blandats upp med grönt i form av både textilier och våriga växter i enkla terracotta-krukor. Enkelt och snyggt. Nya möbelserierna Poppel och Massiv - med bänkar, byråer och skåp - ser mycket lovande ut.

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...