Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Flaskor i soffan


Så har då äntligen leveransen från H&M packats upp och landat i soffan. Egentligen försöker jag vara duktig och inte byta kuddar efter säsong - köpa mer hållbart, vara långsiktig och allt det där... men ibland går det helt enkelt inte att låta bli. :-) Kuddfodralet med flaskorna från Hennes fick sätta tonen - och kompletterades med randigt och enfärgat i svart och khaki. Tillsammans med blommor från trädgården - har nu sensommarkänslan infunnit sig i huset.

Ha en riktigt fin helg!

Kammarljusstake från Kähler


Kammarljusstaken har verkligen gjort comeback de senaste åren. Nu lanserar även danska Kähler sin variant, Illumina. Finns i fyra kulörer, grå-blå, vit, ljusgrå och ljusgul. Mycket tjusig i all sin enkelhet. (Bild: Kähler)IKEAS kammarljusstake Björkefall - en modern klassiker(Bild: IKEA Livet Hemma)


Höganäs fina ljusstake, av designgruppen Front. En fröjd för ögat. (Bild: Höganäs)

Höst i trädgården

Rudbeckiorna börjar så sakta släppa taget om sommaren...

... men är fortfarande fantastiskt vackra.

Vår entré till trädgården har snart både väggar och tak... robiniornas kronor växer så det knakar.

Katsuran börjar äntligen trivas. Underbara höstfärger! Våra japanska olvon därunder vill aldrig sluta blomma. Inte oss emot. :-)


Gladsaker - September


Grön glaskula och bokstöd - Fil de fer, Vas D'avril - Tsé Tsé, Lampa Leran - IKEA, Fågel L'oiseau - Bouroullec för Vitra, Ljuslyktor och kudde - H&M, Piedestal - Front för Offecct, Flätad pilkorg - Bloomingville, Brun glasvas - Lagerhaus. Bilder: Bo Bedre, H&MIKEABonluxatFront och Lagerhaus.

Minst sagt länge sedan senaste gladsaksinlägget här på bloggen, men tro det eller ej, nu är det dags igen. En timmes lucka öppnade sig på torsdagskvällen och vips drogs ögonen till diverse vackra ting på det stora Nätet. Grönt är skönt skulle man kunna kalla dagens gladsakstema för. Sommånga i inredningsvärlden uppmärksammat är det i höst extra akuellt att plocka med sig utekänslan in när vi nu snart stänger trädgårdsbutiken för den här säsongen. Måste säga att det känns lockande att kunna njuta av grön harmoni även vintertid. Trevlig helg på er! :-)

Eva Solo XO

Pressbild från Eva Solo

Pålitliga Eva Solo lanserar nu en serie köksgeråd som ser mycket lovande ut. Förutom obligatoriska grytor och kastruller i olika former och storlekar innehåller serien också finurligheter som lock med inbyggt durkslag och en "modern" kaffepanna för spisen. Ska helt klart spanas in i butik - och klämmas och kännas på. Formen ser lovande ut - men många kastruller i liknande form är för klumpiga och tunga för att de ska kännas riktigt praktiska - i alla fall för en svagis som jag. Låt oss hoppas att de här är snygga, någorlunda nätta, att prislappen är rimlig och att tomten ser det här och tar med sig dem till mig i sin släde. :-)

Förråd 2.0Äntligen har vi stjärnflocka 'in da garden'. :-) Denna skönhet har länge varit en favorit, men som den trädgårdsfascist jag är går det ju inte för sig att bara köpa och gräva ner på måfå - utan jag har plågat mig själv med att vänta till den rätta rabattytan uppenbarat sig. När vi nu har grävt och planterat vid förrådet var så stunden äntligen kommen. Tillsammans med kärleksört och alunrot - som vi hade sedan tidigare - växer nu nio stycken stjärnflockor av typen Roma. Vi har även hunnit med att sätta upp tre spaljéer som ska täckas av frodig pipranka. Nu längtar vi ännu mer till nästa vår. :-)
Trevlig helg! - Hallinspiration


1. Klädhäst, 899 kr, Granit. 2. Tamburmajor Visp av Staffan Holm, 3 100 kr, Blå station. 3. Sittpuff Max, tyg Andrew Martin, 3 140 kr, R.o.o.m.4. Skoförvaring, 3 900 kr, Excel/Join agenturer.5. Väggkrokar i form av ventiler, 399 kr, Granit.6. Krokar Arrow, 395 kr/st, Designhouse Stockholm. 7. Korgar, 99 kr resp 129 kr, Granit. 8. Bänk, 7 550 kr, Housedoctor. 9. Väggklocka, 999 kr, Housedoctor.
(Bild: Sköna hem av Annika Kampmann, Foto: Karl Anderson)

Idag inviger vi helgen med Sköna hems fina industriinspirerade hallinredning. Gillar särskilt godbitarna från Granit som ger rätt känsla till en liten peng - ventilväggkrokarna och klädhästen är grymt coola. Skoskåpet är 'to die for' - om än till en lite högre peng.

Egentligen känns det som att den här veckans helg började redan igår - då helgkänslan kickstartades med Moules Frites med obligatoriskt vitt vin därtill. Därefter blev det snyft och skrattfest till underbar Les Miserables på Malmö Opera. Rekommenderas varmt! I helgen skriver vi kräftor, röding och trädgårdsarbete på schemat. Må solen lysa på oss alla! Trevlig helg! :-)

Nytt från Korbo


Bild: Pressbild Korbo

Korbo fortsätter att fylla på sin redan imponerande produktportfölj med ännu en pryl som väcker habegär. Den här gången i form av en lite mindre hink - Bucket 16. Tjusig att fylla med frukt i köket - eller för att ta med på en ovanligt stylish svampplockartur. Priset ligger på - i Korbo-sammanhang överkomliga - 540 kr i galvaniserat stål och 840 kr i syrafast rostfritt stål. Finfin! :-)


Lycklig i Båstad

Klassiska Grand Prix-stolar runt ett hemsnickrat bord. Över bordet ännu en designklenod från Verner Panton.

Lycklig Bistro & Café heter ett smultronställe beläget i Nötte backar, strax utanför Båstad, på skånska Bjärehalvön. Stället ägs och drivs av forna Stockholmsbaserade stylisten Lena - som här har skapat en härlig oas både mat- och inredningsmässigt. Eftersom vi huserar i de här trakterna på somrarna har vi haft glädjen att besöka cafét och beundra och inspireras av Lenas förmåga att skapa en ombonad och välkomnade miljö med relativt små medel. Mycket av inredningen i Bistron är second hand. Bord och stolar är av många olika slag men hålls ihop av en säker färgsättning. Vaser och övriga detaljer är också retro - och väl utvalt. Rekommenderar varmt ett besök!

Bilderna här, från ett reportage i Lantliv, kommer dock inte från cafét utan från Lenas hem alldeles bredvid. Blev inte alls förvånad över att även det håller samma höga inredningsklass. Se och njut! :-)En bild av annexet som innehåller Bistro-delen. (Bilder Lantliv)

Trevlig helg - Sommarminnen!


Vet inte om det är någon vidare bra idé att lägga ut bilder från den gångna sommaren - när hösten obevekligen är här. För oss sommarälskare är det inget mindre än plågsamt att se soliga bilder från lata semesterdagar. Nåja, det får bära eller brista - med en bloggpaus under sommaren måste det oundvikligen bli lite sommarbilder även på höstkanten. Med de här bilderna från vår första semestervecka som tillbringades i min systers underbara hus önskar vi er en riktigt trevlig helg!
Tävling hos Home and desireTävla om två muggar från Lovisa Burfitt hos Home and desire i samarbete med Call it Design.


Spearmint BabyMånga inspirerande barnrum - tillsammans med fina kalastips och annat kul - hittade jag på Spearmint Baby. Bland annat det här relativt sparsmakat inredda barnrummet som delas av två små systrar. Tejptrenden - att fästa upp små kollage på väggarna med washitejp tillämpas här - och det är verkligen en strålande idé att gå loss med ofarlig tejp på barnrummets väggar. Är det någonstans "omväxling förnöjer" och där det dessutom tillkommer nya vackra konstverk att beundra i parti och minut är det ju just här. Är säker på att mina döttrar skulle älska att tejpa upp sina alster på väggen. Förutom denna goda idé gillar jag också hur man markerar flickornas respektive sovplats med hjälp av färg - den ena i blå toner - och den andra i senap/kamel. Väl genomfört!

Bilder: Spearmint Baby

Trädgårdsrum
Så har då arbetet börjat med att väva in vårt nya trädgårdsförråd i den övriga växtligheten. Denna varma, sköna septembersöndag gick turen till favoritplantskolan i Löddeköpinge för inköp av bokhäcksplantor. Planterade i en båge framför förrådet skärmar de av och skapar ännu ett rum i vår lilla radhusträdgård. En god början. :-) Nu återstår det bara för de - än så länge - små plantorna att börja växa. :-)

Lödde plantskola har många sköna lockelser - men idag fick endast häckplantorna följa med hem. We'll be back. :-)

En bonusbild från gårdagens födelsedagsfirande - kära kusiner i maskeradkläder.


Trevlig helg!

Emaljskylt från Inreda.com

Med denna lätt alkoholromantiska - men inte desto mindre fina - skylt önskar jag er en trevlig helg! För vår del står det födelsedagsfirande på andra sidan sundet och plantering av bokhäck på schemat. Ikväll håller vi så klart tummarna för Zlatan och gänget. Heja Sverige! Vädret ser riktigt lovande ut - så låt oss hoppas att våra vänner på SMHI har rätt den här gången. Med hopp om en god helg! :-)

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...