Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Glad Påsk - och en rå kandelaber



Nämnde för ett par veckor sedan att vi varit i favoritbutiken Miljögården och köpt present... både till andra och till oss själva. Här är den så - vår alldeles egen present - kandelabern Raw från Muuto formgiven av smått genialiske Jens Fager. Ibland måste man unna sig något extra. :-) Älskar design som tar ett gammalt väl inarbetat föremål och stöper om det i ny form. En modern klassiker om ni frågar mig. På bilderna ser man också det enda påskpyntet i huset. Äldsta dotterns söta kycklingar som fick följa med hem från dagis. Det räcker så. :-)

Nu tar vi påskledigt några dagar och åker till stugan med obligatorisk konstrunda, lammstek och joggingpremiär på schemat. Innan vi stänger bloggbutiken för helgen vill vi passa på att önska er alla en riktigt fin påsk!


Vårtecken - Vecka 5




Äntligen lite vårtecken i krukorna. Här i form av vackert blå anemoner.

Veckans vårtecken går i städandets tecken. Märkligt hur mycket roligare det är att städa utomhus. Prydnadsgräs har klippts, vissna perenner rensats bort och höstens blommor har fått ge plats för penséer, anemoner och vårlökar i krukorna. Lovely! I fredags var det närmast sommarvärme i Lund - 19,3 grader. Varmast på 257 år. Inte märkligt att det blivit ordentlig fart på växterna i trädgården. Nu går det undan. :-) Se hur det går för våren i resten av vårt avlånga land hos Viveca på Humlebacken.


Prydnadsgräs i stort behov av...


... en klippning.


Hög tid att rensa bort fjorårets perenner...


... när årets nytillskott pockar på uppmärksamhet - här i form av kärleksört.


Till och med den vanligtvis så långsamma buxbomen växer så det knakar med många färska gröna skott.


Ännu mer vårblomster - svårt att få nog.


Fredagsmys - I en lada


Att fredagsmysa i en lada är - som ni ser - inte så spartanskt som det låter... Åtminstone inte i holländska design-duon InaMatt's vackra värld. Idag hälsar vi på i två av deras vackra lador - den ena finare än den andra. Gillar takhöjden, de rejäla golven och bjälkarna i taket. Den fina gula soffhörnan och ateljéerna är värda en extra titt - likom de vackra köken. Har svårt att välja vilket jag gillar bäst. Man kan ju undra varför så många kök ser i stort sett likadana ut när variationsmöjligheterna är så enorma. Kanske borde vi våga mer...? När vi sett oss mätta i de vackra miljöerna åker vi på krogrunda och smörjer kråset på ett par restauranger inredda av samma dynamiska duo. Spana in bordsdekorationen. :-) Trevlig helg!


Linnarp in "Da House"



Nu är det hög tid att börja redovisa några av de förändringar vi gjort i huset sedan vi fick flytta tillbaka i slutet av februari. Jag har ända sedan jag såg den skönt stylade bilden av vitrinskåpet Linnarp i Sköna hem varit smått förälskad. Jag som inte ens varit särskilt förtjust i vitrinskåp tidigare började tänka om - och när maken var på så var det naturligtvis inget att vänta på. Det bästa med IKEAs priser är ju att man inte behöver fundera så länge innan man slår till. Sagt och gjort - nu står det där vid matplatsen och rymmer både porslin, recept, leksaker, böcker och annat. Tillsammans med en inramad plansch från vårt museibesök i Köpenhamn och en gummikruka från Wilma & friends har det gett en ny inramning till matplatsen.




Vårtecken - Vecka 4


Den här veckan blir det lite vårtecken i språnget. Fotografen lämnade familjen och drog till Korea i lördags. Innan dess hann vi dock med ett besök i absoluta favoritbutiken Miljögården här i Lund. En gå-bort-present skulle inhandlas - och givetvis också en obligatorisk present till oss själva också. "Farlig" affär det där... Lite snabba mobilbilder knäpptes i alla fall på deras påskskyltning - och det är den som får utgöra ena delen av vår vårteckenspaning denna vecka. Traditionellt gul påsk i modern tappning. Urfint och det ger mig starka vårkänslor! För mig känns ofta påsken som det riktiga startskottet till våren.

Sprider vårkänslor gör också det fina glasfatet med vårlökar som mina söta föräldrar hade med sig när de kom för att passa barnen i lördags. Bra barnvakter som har present med sig. :-) Till nästa vecka har fotografen hunnit hem igen så då hoppas vi på lite vårtecken från trädgården. Känns som om våren äntligen börjar sätta fart i ett numera snöfritt Lund. Fler vårtecken hittar ni som vanligt hos Humlebacken.





 

 


Fredagsmys - I murrig fransk lya







Idag är jag sjuk. :-( Därför blir det idag ett lite stillsamt fredagsmys i denna übersnygga franska lite murriga lya. Här finns allt som en inredningstoka kan behöva. Skönt konsekvent färgsättning, snyggt mixade stolar, vackra detaljer, tavelvägg "to-die-for", en fantastiskt uteplats och så många designikoner att man inte kan se sig mätt. Jag bäddar ner mig i den inbjudande sängen så få ni mysa runt som ni vill. Trevlig helg! :-)










Bilder Hand


Ouma Productions - En doft av Indien







Åh, vad jag gillar de härliga produkterna från franska Ouma Productions, som hämtar sin inspiration från gatans Indien. Vackra flätade pallar och dagbäddar, härligt färgsprakande resväskor, kuddar och pallar. Detaljer i silver och guld. Underbart fint om du frågar mig. Hade vi bara haft en sommarstuga med vitmålat brädgolv och en skön mix av loppisfynd och färgglada saker i House Doctor- och Rice-anda hade de här sakerna passat in perfekt. Tills dess får jag njuta av dem på bild. :-)










Bilder Coté Maison och Ouma Productions




Vårtecken - Vecka 3






Konstmuséet Louisiana med sin vackert belägna skulpturpark lockade med vackert vårväder.

Även om den gångna veckan bjudit på ganska kalla temperaturer här i Skåne - blev det ändå till slut en härlig helg med vackert väder och riktiga vårkänslor. Nya vårskorna åkte på för första gången - bara en sån sak. :-) I lördags var vi på konstmuséet Louisiana i danska Humlebäck. Det var många som, liksom vi, ville ta en tur i den vackra parken med magnifik utsikt över Öresund. Härligt skönt i solen, t.o.m utan jacka. Det kallar jag vår.

Idag  blev det exkursion i trädgården och till vår stora glädje hittade vi en hel del som börjat spira, den kalla vintern till trots. Jättedaggkåpan börjar ta fart - och hade fått sällskap av en söt liten nyckelpiga. Snödropparna kämpar sig igenom snötäcket och gör verkligen skäl för sitt namn. Fler våriga tecken hittar ni hos Humlebacken.




Ett färskt daggkåpeblad letar sig fram bland fjolårets vissna rester.


En envis snödroppe tränger sig igenom snötäcket.


Nyckelpigan verkar tycka att vintern är slut.



Fredagsmys - I Brasilien









Eftersom vintern inte vill släppa greppet över vårt hemland - beger vi oss idag till detta lilla paradis i Brasilien för välbehövlig sol och värme. Hotellet heter Uxua Casa Hotel och är designat av den kreativt ansvarige hos Diesel. Hotellet har ekologiskt fokus vilket gör vistelsen ännu angenämare - inte minst för miljösamvetet. Jag gillar kombinationen av grova naturnära material och enstaka knalliga färger som bryter av. Vissa rum går helt i den jordnära färgskalan och känns vilsamt harmoniska. Se er omkring på detta vackra hotell och ta sedan den mysiga stigen mellan bananplantor ner till stranden för ett dopp. Passa på att vila lite i skuggan - eller varför inte på madrassen med ett hav av kuddar i olika gula nyanser - ikväll blir det poolparty. :-) Trevlig helg!














Bilder: Uxua Casa Hotel


 


Glad Svart Påsk hos NUNC




Vem har sagt att påsken måste vara gul? Hemma hos oss brukar påskpyntet lysa med sin frånvaro. Har helt enkelt inte hittat min påskstil än... Gula kycklingar och målade ägg må vara söta, men är inte riktigt jag. :-) Blev därför glad när jag såg den snygga alternativa påskinspirationen från NUNC. Gillar verkligen de svartvita keramikäggen som finns i olika storlekar. Alldeles lagom mycket påskkänsla. :-) 


Har ni köpt retrotrenden med hull och hår - finns det gott om fina saker hos NUNC. Se bara på detta inspirerande hopplock av bakelittelefoner och kobror. Våga vägra trådlöst. :-)



Det finns mycket inspiration även för "industrialister". Zinkbyrån är en favorit - liksom fabrikslampan och klockan. (Bilder NUNC)


Vårtecken 2010 - Vecka 2




Krokusen från förra veckans inlägg är nu i full blom och sprider vårkänslor. Tur att man kan fuska lite med inneblommor.

Dags för vårteckenutmaning nummer två det här året. Senaste veckan har vårens framfart gått låångsamt framåt i Skåne. Visst har vi sett solen en hel del, eftermiddagarna har blivit längre och det gröna på gräsmattan har brett ut sig allt mer, men den där riktiga vårkänslan vill dock inte riktigt infinna sig. Därför har vi i veckans vårtecken istället riktat kameran mot våriga motiv inomhus. Håll tummarna för bättre fart på våren den kommande veckan. :-)





Läsning av trädgårdsböcker är ett riktigt vårtecken. Det gäller att smida planer inför årets trädgårdssäsong.


Nya kudden från Rice på Ebbas rum sprider vårkänslor året runt.




Fredagsmys - Bland blommor och blad





Idag blir det ett annorlunda mini-fredagsmys. Istället för att åka till ett vackert hus myser vi idag i de här miljöerna där man tydligt ser hur trivselskapande och sammanhållande gröna växter är för inredningen. Tänk er samma miljöer utan de gröna växterna. Kan ni se det? Inte alls lika snyggt... Välj var ni trivs bäst; bland korgstolar och retromöbler på de övre bilderna eller i de mer strama, men ack så snygga, miljöerna här under. Det är inget lätt val men jag slår nog mig ner i den schysst slitna läderfåtöljen överst och njuter av ett glas rött och en läsvärd bok. Trevlig helg! :-)




Bilder: Elle Decor


Korbo Bin Series

Jag gillar verkligen Korbos prylar. För er som inte känner till det så är Korbo namnet på ett företag som tillverkar handgjorda ståltrådskorgar enligt en tradition som sträcker ända tillbaka till 1920-talet. Korgarna finns i många varianter och är lika praktiska som snygga. Användningsområdena är många - vedkorg, kruka, tidningsförvaring och mycket annat. Nu kommer en ny serie med namnet Bin, vilket är en serie korgar med ett fast spiralhandtag. Hur den ser ut ser ni på bilden här ovanför. Fin, eller hur?

PS. Jag är en dålig bloggvän just nu... Dygnet har helt enkelt inte tillräckligt många timmar. I'll be back. :-) DS



Vårtecken 2010 - Vecka 1


En nyklippt pilallé sprider vårkänslor i Skåne


Snön smälter och med det bildas härliga vattenpölar. Plask!  


Se där - gräset fanns kvar under det tjocka vita täcket.

Äntligen lite tid vid datorn så att jag kan snickra ihop ett litet vårteckeninlägg - årets första - vilket är ett vårtecken i sig. Igår var det faktiskt lätt att få vårkänslor i ett soligt och efter omständigheterna riktigt behagligt Lund. Efter den här vintern är vi inte bortskämda med plusgrader. Detta uppdrag som tidigare verkat omöjligt kändes plötsligt inte alls lika svårt. Tänk vad lite sol & värme kan göra med frusna skåningar. :-)








Prydnadsapeln som har stått skyddad under husets ombyggnad tror att våren redan är här.


Blommorna lyser dock med sin frånvaro utomhus... Krokusen får sprida vårstämning inomhus tills vintern gett vika.


 


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...