Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Hjärtan och taggar runt hörnet...


Alla hjärtans dag står runt hörnet. Själv har jag lite svårt att bestämma mig för vad jag tycker om själva företeelsen. I mångt och mycket känns det som ännu ett kommersiellt jippo - vars stora syfte är att få människor att köpa mer saker vi inte behöver och det känns ju "sådär" i detta hållbarhetens tidevarv. Nåja... hur tvehågsen jag än må vara missar jag sällan en ursäkt till shopping. Säkert står jag där den 14:e med presenter till både make och barn. Återstår att se vad som finns i paketen. Själv skulle jag hoppa högt av glädje av ovanstående gåvor. :-)

Följ liksom många andra Living like Lindas upprop - glöm rosen och välj "taggigt". Årets kärleksblomma är en kaktus. :-)

Circa, the Prince
Nutidens restauranger kan vara en bra källa till inredningsinspiration. Inte minst för att de ofta på ett både aktuellt och uppfinningsrikt sätt har en tydlig stil och en säker färgskala - som kan appliceras i det egna hemmet. Vi kan nu dessutom glädja oss åt betydligt modigare restauranginredningar än vad det sena 1900-talet bjöd på - då det mesta såg irriterande likriktat ut. Vi ser nu mer och mer att restauranger utnyttjar interiören som ännu ett sätt att profilera sig och locka besökare. Här ses ett utmärkt exempel på detta. Restaurangen Heter Circa, the Prince och finns i Melbourne. Lite långt att åka kanske, men bilderna ger njutning så det räcker. Gillar kombinationen av det varma träet och den sobra färgskalan i vitt, grått och svart - med gulklädda stolar som glada utropstecken. Tom Dixons Beat som hänger över borden ger karaktär åt vilken inredning som helst.

Trevlig helg! :-) Håll tummarna för att Sverige besegrar de röd-vit-blå imorgon!

Grå drömmarOj så lite bloggat det blir nuförtiden. Så mycket annat som pockar på uppmärksamhet. Den gångna veckans kvällar har ägnats åt hotellsurfande. Sista stoppet på mars månads resa till Singapore och Malaysia har spikats. Känns smått overkligt att strandliv nalkas om mindre än sju veckor. Behöver kanske inte säga att vi längtar. Nog om det... Idag tog vi oss tid att fotografera det nymålade sovrummet. Precis som jag drömde om i höstas blev så sovrummet äntligen grått under julens ledighet - och det var helt klart värt besväret. :-) Tillsammans med ny mysbelysning - en klassisk blocklampa från Design House - och lite vita tavelramar för att bryta ekens totala dominans så har vi fått en något "aktuellare" känsla i sovrummet.
Nykomlingar i hallen


Vår hall är verkligen minimal - knappt ett eget rum utan snarare en öppen passage mellan kök, vardagsrum och det övriga huset. Detta är inget vi glädjer oss över utan vi drömmer om en stooor hall med mycket plats för alla skor, mössor och jackor som finns i en barnfamilj. Nåja... man kan inte få allt. I höstas bestämde vi oss i alla fall för att försöka få plats med två av sakerna som känns obligatoriska i en hall och som vi hittills av någon outgrundlig anledning klarat oss utan. En helfigurspegel och en svart Tolix-pall beställdes och genast kändes hallen lite mer "rumslig". Det är fortfarande inte våra drömmars hall, men lite gladare blir vi allt när vi kliver in genom dörren. :-)


Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...