Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Fototriss - Höst
Idag ger fototrissen oss möjlighet att följa med runt i vårt avlånga land och betrakta höstens framfart. Här i Lund har vi slutligen kapitulerat inför det faktum att sommaren är slut. Denna sköna höstdag har vi hunnit ställa undan trädgårdsmöblerna, skicka sommarblommorna till sin sista vila och ha picknickutflykt i den friska höstluften. Lund har inte mycket skog att erbjuda men vid de böljande backarna nära oss finns det ändå en del träd som skiftar i alla de färger så här års. Det gäller att njuta, snart ligger alla löv på marken. Fler höstbilder hittar ni på fototrissbloggen.


Fredagsmys - Bland växterna

När hösten slagit till och det gröna ute sakta försvinner passar det bra att låta naturens gröna ta mer plats inomhus istället. Därför fredagsmyser vi idag bland Sköna hems inspirerande bilder där gröna växter får spela en stor roll i inredningen. Det finns få så enkla sätt att skapa hemtrevlighet som med några väl valda och omsorgsfullt placerade krukor med vackert innehåll.

Fredag igen alltså... Vart tar tiden vägen? Har knappt hämtat mig från förra helgens skaldjursfrossa. ;-) I helgen fortsätter vi kalasandet med storasysters födelsedagsfirande. Det som är i paketet hade jag mer än gärna fått själv... Förstår inte det där med att det är roligare att ge än att få. Både och är bäst tycker jag. ;-) Ha en riktigt fin helg!
Bilder Sköna hem

Färg på låda

Bild NUNC inredning

Just nu är jag riktigt sugen på de här ursnygga Pantone-lådorna från italienska Seletti. Inte en utan flera glada färger tillsammans. Godbitarna finns bland annat för hemklickning hos NUNC inredning. Vi får väl se om de snart finns i en bokhylla nära mig. ;-)

Fredagsmys - I Covent GardenLängtan är stor och pundet står lågt. Därför ger vi oss denna vecka av till London, Covent Garden, för fredagsmys på denna fantastiska Indiska restaurang. Dishoom, som stället heter är designat av Afroditi Krassa som hämtat inspiration bland annat från Bombay och 60-talets popkultur. Visst har han lyckats få ihop en riktigt skön stilmix? Målade tegelväggar, i en mjukt grån nyans, ligger verkligen i tiden. Tavelarrangemangen, Thonet-stolarna och de vackra lamporna är andra sköna utropstecken på detta coola ställe. Ha en riktigt fin helg! :-)Bilder Yatzer

Miljövänlig drömstol


Pressbild från Trendgruppen

Jag har länge varit ett fan av Emecos klassiska alumuniumstol, Navy Chair. Snygg i all sin enkelhet och kanske mer aktuell än någonsin nu under den rådande industritrenden. Stolen gjordes ursprungligen i aluminium till amerikanska flottan på 40-talet. Navy Chair i aluminium har livstids garanti och tillverkas till 80% av återvunnen aluminium. En ny, miljövänlig, variant på denna stol är nu lanserad hos svenska Senab i Stockholm. Den nya stolen 111 Navy Chair i återvunnen plast, är tillverkad av 111 coca-cola-flaskor, därav namnet. Riktigt nice!

Tack för de varma gratulationerna i samband med min födelsedag. :-) Jag har haft en riktig toppenhelg med trevligt sällskap, god mat (om man får säga det när man lagat den själv) och många fina presenter. En del av dem kommer såklart på bloggen när tid för plåtning har skakats fram. Just nu räcker tiden inte riktigt till. Ha en fortsatt fin vecka!


Fredagsmys - Kalas hos Patricia UrquiolaIdag är det ingen vanlig dag för idag är det Malins födelsedag... :-) Därför slår vi idag på stort och ger oss av till detta lyxiga hotell & spa på ön Vieque, designat av den spanska storheten Patricia Urquiola. Det är lätt att se att inredningen har spår av hennes lika form- som färgsäkra blick. Färglatt, en smula bohemiskt och samtidigt elegant. En inte helt enkelt ekvation, men Patricia klarar det alltid med bravur. Hur som helst - känn er som hemma i denna underbara miljö.Ikväll samlas vi kring lägerelden för lite födelsedagsfirande. Välkomna! :-)

Ha en riktigt skön helg!

O Tolomeo...Ännu en helg till ända. Hoppas att solen lyst lika mycket på er som den har här i Lund. Helgen har varit härlig med en tidig födelsedagspresent till mig själv som höjdpunkt. Efter ett besök i favoritbutiken Miljögården med siktet inställt på en läslampa till tredje våningens mysrum kom vi hem en Tolomeo från Artemide rikare. Denna enkla skönhet har länge varit en efterlängtad favorit och nu står den äntligen här i all sin prakt. Dags att stänga bloggbutiken för idag och gå upp och slänga mig soffan och njuta av min nya kärlek.  :-) 


Fredagsmys - Med StyleFiles

Idag blir det fredagsmys med härligt inspirerande bilder från ursnygga bloggen The Style Files. Vackra miljöer i de grå toner som jag känner mig omåttligt sugen på nu när hösten är i antågande. Vi får väl se om det blir kraft över till att måla sovrummet grått. Det vore ack så snyggt, men oj vad trist det är att måla. Nja, det tål att tänkas på. Det gäller att hushålla med resurserna :-)

Veckan har inte lämnat mycket tid över till bloggen. Den dyrbara vuxentiden på kvällarna har istället ägnats åt resesurfning inför vinterns tripp till sol och värme. Första anhalten, Singapore, är nu spikad. Så kul! :-) Nu laddar vi inför helgen som går i lugnets tecken. Fler lökar ska ner i jorden och krukorna förses med ny höstfägring. Ha en riktigt fin helg!


Önskelista

De här sakerna får gärna ligga i paketen när jag fyller år: Servis In Good Company, Marimekko (Bild: Finnish Design Shop) - Glas Ote, Iittala (Bild: Dukat bord) - Ljusstakar, Tine K - Tidningskorg, La Shelf (Bilder: inreda.com) - Spetsfat, Mateus - Pall, Tolix,  (Bilder: Urban Living) - Kudde, Mimou (Bild: Länna möbler)

Jag skrev i förra inlägget att det var dags för lite presentshopping till mig själv i fredags. Efter det har gratulationerna börjat trilla in. Det är dock inte riktigt dags än... Jag får hålla mig ända till nästa fredag men jag och mamsen har som tradition att köpa presenter tillsammans eftersom jag tydligen är omöjlig att handla åt... Vet inte vad de menar. ;-) Inte så mycket överraskning men desto bättre att få det jag vill ha. Hur som helst blev det en lyckosam tur och jag ser fram emot nästa fredag som det lilla barn jag inte längre är...

Fredagsmys - Vid middagsbordetIdag välkomnas helgen med lite matplatsinspiration. Inredning är verkligen en outsinlig källa att gräva ur. Det finns så många olika stilar att välja bland och inom varje stil ett oändligt antal variationsmöjligheter. Fördelen: jag tröttnar aldrig. Nackdelen: jag blir aldrig "färdig"... ;-)

De här miljöerna tilltalar mig och känns samtidigt enkla att genomföra i en svensk standard-"lya" utan en enorm budget. Vitt, svart och trärent är gemensamt för de tre och ligger onekligen i tiden. Extra hårt bultar mitt hjärta för de översta.

På söndag välkomnar vi maken hem efter en veckas arbete i Singapore. Mycket efterlängtad av både fru och barn. Först ska vi få finbesök av mormor och morfar - och spendera ledig fredag med att köpa födelsedagspresenter till "moi" medan barnen är på dagis. Jag ska inte klaga... :-) Trevlig helg på er alla!

Bilder: Coté maison

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...