Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Vince - för alla stringälskare



Vince är samlingsnamnet för denna trevliga nyhet från pålitliga Maze. Serien är formgiven av Louise Hederström och innehåller skohylla, hatthylla, vägghylla och tidningsställ. Formspråksmässigt påminner det starkt om vår älskade svenska stolhet stringhyllan - vilket bör vara ett smart drag. Själv gillar jag skarpt den retroinspirerade designen som vi ser så mycket av i dagens formgivning. Jag skulle gärna skruva upp de söta vägghängda hyllorna i sovrummet. :-)


            Bilder: Maze


Fototriss - Utblommat







Det blev visst inte årets sista trädgårdsinlägg förra veckan.... Veckans fototrisstema Utblommat var för kul för att motstå. Särskilt med fina bilder på Allium från förra helgen i färskt minne. En nyknäppt bild på en höstlik Rudbeckia gör trissen komplett. Fler utblommade bilder hittar ni här.


Fredagsmys - I Tunisien



Vem vill följa med till denna turkos-vita dröm? Idag beger vi oss till Tunisien för att avnjuta veckans fredagsmys på hotellet Dar Bibine. Visst känns det lockande att tanka lite sol och värme innan hösten slår till på riktigt? I dessa nordafrikanska trakter checkar vi in på detta vitkalkade hotell som visar prov på en härlig korsbefruktning mellan traditionellt och modernt. Badrummen är en dröm för alla betongälskare och man har på ett snyggt sätt smugit in moderna klassiker på flera ställen i den rustika miljön. Svalka er i poolen, ät lunch i skuggan under segeltaket, mys på rummen eller lapa sol i solsängarna. Här är det lätt att trivas! Trevlig helg! :-)


Bilder: Dar Bibine


Gladsaker - September

1. Glow oljelampa av Thomas Sandell, Iitala (Bild: DesignOnline) - 2. Japanese Wooden Dolls, Hay Shop - 3. Porslinsburkarna Cammeo av Louise Campbell, Kähler - 4. Återvinningsbehållarna Husmus, Muungano - 5. Kudde av Anne Nowak, Normann Copenhagen (Bild: BoBedre) - 6. Knopparna/Knokoarna Talking Heads av Sebastian Bergne, Eno (Bild: Casa Shop) - 7. Bedförvaringen /tidningskorgen Triumf av Mats Broberg och Johan Ridderstråle, Klong

Efter två månaders sommaruppehåll är det dags att börja välja lite gladsaker igen och här är september månads potpurri. Ett helt gäng med fina prylar som alla åker upp på den redan långa önskelistan. Jag gillar som vanligt Thomas Sandells säkra formgivning - den här gången kommer den i form av oljelampan Glow - som även finns i färgerna rött, svart och sand. Fina förvaringsburkarna Cammeo i vitt porslin är en dröm för alla "vitt med accenter"-älskare. De levereras med flera färgglada band som man kan byta efter humör. Med de fina behållarna Husmus från Muungano blir källsorteringen en lek. Kudden från Normann Copenhagen med samma glada färgställning känns väldigt glad utan att bli för galen. Allra högst upp på månadens önskelista kommer nog ändå vedförvaringen/tidningskorgen Triumf. I avsaknad av öppen spis fyller jag den med inredningsmagasin. Så fin! :-)

 


Tävling hos Living Like Linda


Nu är det dags att vinna go'a glada krukgubbar till barnens rum. Det är fina bloggen Living Like Linda som i sammarbete med Innerum.se lottar ut inte mindre än tre stycken i valfri färg till en lycklig vinnare. Vill du också prova lyckan? Du hittar tävlingen här. :-)


Sommarens sista suck...


Sommarens sista middag på terrassen?

Den gångna helgen har bjudit på ljuvligt sensommarväder i Skåne. Vi har varit ute så mycket det bara gått och använt kameran flitigt i försök att fånga allt det fina som finns i trädgården just nu. Det mest uppseende-väckande är vårt olivträd som till vår stora förvåning stoltserar med flera oliver. I detta inlägg får ni följa med på vad som kanske är sommarens sista trädgårdsrunda.


Vårt fruktbara olivträd.


Chilifrukter och björnbär i väntan på skörd.


Rudbeckian blommar vackert tillsammans med prydnadsgräset.


Vackrast just nu - kärleksört (Sedum 'Matrona') och japanskt gräs (Miscanthus Sinensis 'Malepartus').



Fredagsmys - Hos färgglada Sofie



Idag fredagsmyser vi i detta lika personliga som charmiga hem på Vesterbro i Köpenhamn. Att det bor en student i denna fantastiska lägenhet fylld av spännande konst och designklenoder är svårt att se. Överallt visar arkitektstuderande Sofie prov på en övertygande känsla för färg, form och mönster. Vi hänger mestadels i det svartvita köket - med glada gula accenter. Kanske någon tar plats i den knallgula kökssoffan? Hallen med dess mönstrade mattor och randiga fondvägg är också värd en extra titt. Blir någon bloggsugen finns det en inspirerande arbetsplats - komplett med Eames-stol och färgglad konst. I vardagsrummet sitter vi sedan och pratar och dricker vin innan vi går ut och "gör Köpenhamn". Trevlg helg! :-)


Bilder: Boligmagasinet


Tävling hos Furnish



Nu är det tävlingsdags igen. Den här gången är det Emmy med favoritbloggen Furnish som ordnar tävling i samarbete med designonline.se. I potten ligger inget mindre än två finfina Mine-glas från Kosta Boda i valfri färg. Må bäste man/kvinna vinna. :-)


Fototriss - Avlång








Vårt bidrag till veckans fototriss med tema avlång är samtidigt ett litet vykort från förra veckans Tokyo-besök. Trots att resan mest innebar arbete kom kameran ändå med hem sprängfylld med bilder - det gäller att passsa på. :-) Bilderna visar i tur och ordning; en skyskrapa i ovanligt läckert format, snabbtåget Shinkansen och en man i färd med att hantera en bit tonfisk med en kniv värdig en samuraj. Spana in de snygga lamporna på sista bilden. Någon inredningstoka som vill kidnappa dem och kamouflera dem med svart sprayfärg? ;-) Här hittar ni fler avlånga bidrag.


RUM - Hem, inredning, design, livsstil


Magasinet RUM med reportage från stilsäkra stylisten Pamela Pomplitz hem (Bilder: RUM)

Jag hade glädjen att få ett prima recensionsexemplar av tidningen RUMs "Hemspecial hösten 2009" - och det var ett nummer fullspäckat med inspiration. Tidningen tar ett annat grepp än traditionella svenska heminrednings-magasin. Mindre inredning enligt den svenska "standardmodellen" - ofta kännetecknat av vitt med accenter och skandinaviska designklassiker - och mer plats för lite udda inredningsfilosofier, högst personlig smak och excentricitet. Kul! :-) Här ser ni några av mina personliga favoriter. På solklar förstaplats kommer lika stil- som färgsäkra stylisten Pamela Pomplitz. SÅ coolt!


Snygg arbetsplats hemma hos Eric Ericsson samt glimtar från Zara Arreheds härligt personligt inredda hem.


Fredagsmys - På terrassen


Terassen är redo för höstmys! Vi har mycket sol på vår uteplats och den värmer gott än så länge.

Jag lånar Malins Fredagsmys-rubrik men håller mig hemmavid denna helg. Tycker att det var igår jag vårstädade och gjorde fint på terassen - men nu är det dags igen. I veckan som gått har jag njutit av det fina vädret medan jag har gjort terassen höstfin. Överblommade fjärilslavendel har fått ge vika för glödande ljung. Än är det värme i luften (åtminstone söderöver) och jag tänker spendera så mycket tid jag kan utomhus och njuta av den vackra tid som hösten faktiskt är! Trevlig helg! :-)




Budda har fått sällskap av höstfin ljung och ser nöjd ut med detta.



Lilltjejen slumrar bakom bambun medan jag pysslar. Kärleksört och lite grönt pryder uteplatsen.



Ingen kan väl klaga på pelargonerna i år! De blommar fortfarande för fullt.


Inspirerande retrokänsla från väster

Bilder: Uncommon hos Etsy

Kikade igenom mitt alldeles eget sopberg i form av en överfull mailbox av nyhetsbrev och ramlade över lite inspirerande retroprylar från det stora grannlandet i väster. På de översta bilderna kan ni se några av Uncommons sköna prylar som finns att köpa hos Etsy. Fina klockor och speglar i härliga färger som känns retro, moderna och lite "eko" på en och samma gång. Kan det bli mer rätt? Dessvärre skickas de inte till Sverige, men för den som är mer lyckligt lottad än jag och inte är född med tummen mitt i handen känns det inte helt omöjligt att knåpa ihop själv. :-)

Även i USA verkar intresset för 1900-talets klassiska stolar i alla dess former vara outsinligt. Hos Inhabit finns det både kuddar, tavlor och annat att köpa med dessa fina tryck i sköna färger. Har man inte vägarna förbi USA kan de dock vara lite svårare att få tag på, men det är väl inget hinder för alla pyssliga heminredare? Det verkar göras tryck på löpande band hemma i stugorna - och med ett så fint mål i sikte kan till och med jag tycka att det vore värt besväret. ;-)

PS. Den här veckan tar jag lite bloggpaus. Maken har åkt till Japan och jag och flickorna till den inte fullt så exotiska men ack så mysiga sommarstugan. Lyckas nog inte hålla mig ifrån datorn helt - men om jag inte kommenterar lika flitigt som jag brukar så vet ni varför. :-) DS.


Bilder: Inhabit


Fredagsmys - I Provence



Efter att ha fajtats med en trist halsfluss och hög feber igår så känner jag ett stort behov av lite skönt lantligt avslappnat uteliv - därför hyr vi för dagens fredagsmys in oss i detta charmerande hus i självaste Provence. Här har renoveringen genomförts med varsam och säker hand med ett resultat som helt och fullt uppfyller drömmen om Provence. I det urcharmiga köket förvandlas vi alla till mästerkockar och njuter sedan av maten på den mysiga uteplatsen. Efter en kort promenad genom vingården når vi den charmiga poolen där vi tar ett skönt kvällsdopp, efteråt värmer vi oss framför öppna spisen. När ögonlocken börjar bli tunga finns det gott om sovrum att välja på. Ta den fina trappan upp eller njut av den fina utsikten över ägorna från sovrummet annexet. Här är lätt att trivas! Trevlig helg! :-)


Bilder: La Petite Bastide



Tävling hos Skönt Hemma



Jag tänkte prova min lycka i ännu en tävling. Den här gången är det fina bloggen Skönt Hemma i samarbete med RoyalDesign.se som står som arrangörer. Vinsten är inget mindre än en tjusig grön Vera från Pappelina. Pappelinamattor står alltid på önskelistan - så jag håller en tumme för mig så får ni dela på den andra. :-)


Kantarellrisotto


Kantarellrisotto med kalvfilé. Bild: Alltommat.se

Det finns fortfarande gott om kantareller både i skogen och affären så till helgen blir det en Risotto på kantareller med grillade kalvfiléer. Fast det är risotton jag vill åt så jag tar nog något annat kött (får se vad som finns). Till detta lyxar jag till det med en Allegrini Valpolicella Superiore 2006 för 99 kronor. Men en sådan här maträtt är inte kinkig med vinet, man kan ta sitt röda favoritvin.

Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...