Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Bäst just nu...


Bild: Fermobshop oxo


Bästa trädgårdsmöbeltipset från mig just nu är den underbara soffan Louisiane från ytterst pålitliga franska tillverkaren Fermob. Fermob gör nästan bara trädgårdsmöbler "to die for" - och den här soffan är inget undantag. Som brukligt med Fermobs möbler, finns det 24 härliga färger att välja mellan. Mitt val blir mjukgröna Willow Green - som gärna skulle få flytta in i vår trädgård. Finns för 4000 riksdaler hos bland annat Svenssons i Lammhult. Nästan så jag önskar att våra senaste budgetbänkköp från det blågula varuhuset inte ska ha så bra kvalitet. ;-)Soffan Louisiane i sköna färgen Willow Green (Bild: Svenssons i Lammhult)


Bild Meubles.com
En vacker hybrid

Den anas på långt håll...


... små, röd-orange blommor som lyser upp omgivningen.


När man kommer närmre ser man dess fulländning...


Hybridnejlikeroten sprider värme även när solen inte lyser. :-)


I denna undanskymda vrå står numera en studsmatta. Får se om den fastnar på bild någon gång... ;-)Fredagsmys - På uteplatsen


Helg igen och hög tid för fredagsmys. Minns inte när det var fredagsmys senast. Skäms på mig! Idag blir det mys i vackra utemiljöer från Elle Decor. Jag tilltalas såväl av de tillbakahållna arrangemangen där de vackra omgivningarna får spela huvudrollen, som av det härligt färgsprakande här ovanför. Kräver en del mod att genomföra. Helst av allt slänger jag mig i hängmattan på den sista bilden. Så vackert! :-) I det riktiga livet firar jag in helgen med mina kollegor - härligt med fredagsöl i solen. Imorgon ska vi göra trädgården fulare - men barnen gladare. Studsmatta ska inhandlas. Hoppas på glada barn och därmed lite mer tid till föräldrarna att gräva i trädgården. ;-) Ha en riktigt skön helg!!Bilder Elle Decor

Allium i blom


Så var ännu en helg till ända. En innehållsrik sådan med bland annat vårens andra stugbesök och en efterlängtad hemvändande man. Han hade tydligen läst bloggen för under söndagen var det ett flitigt fotograferande i trädgården. Först ut ur bildbanken är det som gör mig gladast just nu - de rosalila allium-bollarna. Det gäller bara att rädda dem undan barnens klåfingriga händer - eftersom de tycker att de är minst lika fina. Jag kan inte klandra dem. :-) Har vi tur får de vara ifred så att vi kan njuta av deras vackra blomning under åtskilliga veckor framöver.
Vårliv


Att plocka in grönt och andra naturnära färgskalor är ett säkert sätt att ge somrig fräschör till inrednigen. Det behöver inte vara de traditionella snittblommorna om ställs i vaserna. Ta vad som finns i trädgården. Med många vaser tillsammans blir det ännu vackrare.  (Bild: Sköna hem)

Snart kan ännu en arbetsvecka läggas till handlingarna. Sommarens ledighet rycker allt närmre och utelivet har börjat på allvar. Av vintern finns snart inga spår i trädgården. Det blir allt grönare och nya blommor slår ut för varje dag som går. Underbart! Dessvärre är varken fotograf eller kamera hemma och kan föreviga allt som händer just nu, men så fort han sätter sin fot hemma på söndag ska det fotograferas. Det är verkligen en härlig tid! Ett inlägg med trädgårdsbilder efter helgen utlovas härmed. :-) Tills vidare får ni njuta av dessa vårvackra bilder från Sköna hem. Ha en skön helg! :-)

Mixade stolar fungerar bra även utomhus. Här ett vackert exempel från Sköna hem.


Tulpanfrossa
Just nu råder det tulpanfrossa i trädgården. De femtio lökarna som grävdes ner i höstas ger äntligen lön för mödan. De vita tulpanerna 'Spring Green' och 'Purissima' står nu i full blom och kantar gången in i trädgården. Den som sade att lagom är bäst, visste inte vad de pratade om - mycket är bäst. :-) Nåja, det gäller att njuta. Den som sade att underbart är kort - hade däremot helt rätt. Köldknäppen som kom i veckan har dock gjort tulpanerna gott och gör att vi kan njuta av dem lite till. Inget ont som inte har något gott med sig. ;-)

Helg igen... Galet! Den här helgen bjuder på Asien-färd för maken och högtidlig dansuppvisning med äldsta dottern på söndag - för oss som är hemma. Stort. :-) Ha en skön helg!
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...