Inne & Ute
OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS    

Vårteckenutmaning 2010 & paus...

 
Vitsippor och lamm... Blir det mer vår än så här?

Det går knappt att tro att det är sant, men snart drar den årliga vårteckenutmaningen igång under ledning av Viveka med fina bloggen Humlebacken. Den 1 mars går startskottet och därefter presenterar bloggare i hela vårt avlånga land vårtecken på sina bloggar varje måndag. Allt från egna trädgården och vårgarderoben till säsongens mat och naturens nykläckta ungar förevigas. Endast fantasin sätter gränser. Låter det kul? Anmäl dig genom att skicka ett mail till Viveka. Glöm inte att skriva din bloggadress och vilket landskap du bloggar ifrån. 

Som någon kanske har märkt är vår bloggnärvaro under all kritik just nu. Tiden räcker helt enkelt inte till. Igår flyttade vi tillbaka till huset (härligt!)  och idag har vi ramat in tavlor och köpt halva IKEA Malmö. :-) Imorgon  blir det besök på varuhuset i Helsingborg för lite kompletteringshandling. Skruvdragaren går varm och vi hinner knappt ens heja på Sverige i OS som de så väl förtjänar. Tack och lov att det finns radio. Något fredagsmys hinns helt enkelt inte med den här veckan, det får bli monteringsmys här hemma istället. Vi ses på måndag igen när det är dags för första vårteckenutmaningen. Den här gången gör den verkligen skäl för namnet... Känns minst sagt klurigt att hitta vårtecken i vinter-Sverige. Ha ett skönt slut på veckan! :-)


Se växternas framfart i trädgården.

 

 


Nyköpt patina från Åhléns


Nu kommer ett nytt avsnitt i kärlekssagan Åhléns+Jimmy Schönning. Den är gången bär det namnet "Personlig patina" - vilket är föga förvånande eftersom det är stilen på mångas läppar just nu. Syftet är givetvis att visa hur man kan uppnå den här åtråvärda trenden med just Åhléns prylar och Jimmy lyckas som vanligt alldeles utmärkt. Även om de flesta av oss inte kan fuska genom att flytta hemmet till en lagom nedgången fabrikslokal för att få den rätta atmosfären så visar han ändå hur man genom att blanda blommigt med randigt, västerländskt och orientaliskt, gammalt nött med nytt och stilrent kan få till en skön personlig mix. Det viktigaste av allt är kanske alla personliga stilleben, fast man kan ju ifrågasätta hur personligt det är när anledningen till att de finns och innehållet i dem i mångt och mycket är det är dikterat av en starkt rådande trend. Fint är det i alla fall. :-)

Bilder: Åhlens (pressbilder)

Fototriss - Oväntat



Inte helt oväntat har jag valt vintermotiv till veckans fototrisstema - oväntat. För visst är det oväntat mycket snö i Skåne den här långa vintern. Bilderna är tagna i trädgården efter att snön oväntat kom då en del av utemöblerna fortfarande stod ute.

Fredagsmys - I Nolita









Oj, vad litet tid det blir över på kvällarna när arbete, vardagsbestyr och OS-tittande är avklarat. Bloggen sköts lite med vänsterhanden i nuläget. Det är ju bara vinter-OS vart fjärde år och är man sporttoka så är man. Ha tålamod... så snart nästa veckas tillbakaflytt är avklarad och OS är slut ska jag återta min gamla bloggidentitet.

Lite fredagsmys måste vi i alla fall ha för att få den rätta helgkänslan. Idag åker vi till detta proffsinredda nyrenoverade tegelhus i Nolita, New York. Det finns få ställen jag hellre spenderar helgen på än i NYC. Det skulle vara Vancouver då. ;-) Jag gillar den sköna tyngden i inredningen, som inredarna själva kallar vintage modern. Trots att mycket av möbler och snickerier går i mörka kulörer gör stora fönster och vita väggar att det ändå inte känns murrigt. Mest gillar jag den skönt sammansatta sittgruppen i vardagsrummet, med vår egen stolhet Mathson representerad. Fönsterpartiet från detta rum in till den vackra matplatsen är också något extra. Ta ni en sväng på Manhattan så kollar jag in svenskarnas insats på dumburken. När ni kommer tillbaka firar vi Kallas andra guld med champagne. Heja Sverige och ha en riktigt trevlig helg! :-)










Bilder: Remodelista


Somriga linnehanddukar hos Cosas

Igår var jag arg... jättearg. Inga jätteallvarliga saker, men det hände saker på jobbet som satte mina känslor i gungning och har de väl börjat gunga så kokar det över. Jag hade tänkt göra ett gladsaksinlägg igår, men när jag satte mig vid datorn insåg jag att det inte gick att vara glad, så det får bli en annan gång. :-) Idag känns det lite bättre - tiden tryter dock så idag blir det ett snabbt inlägg om en trevlig nyhet från Cosas. Gillar de somriga och medelhavsinspirerade bilderna på vackra linnehanddukar och linneservetter från svenska Picnic. Kan ge lite skön fransk känsla åt vilken svensk grillkväll som helst. Ses på fredagsmyset! :-)




Fototriss - Känsla

 

Det finns många bilder att välja mellan i arkivet på temat känsla, därför blir det inga nya bilder till denna veckans fototriss. Dessutom är det läge för lite sommmarkänsla i denna sega vinter...

Första bilden visar känslan av kärlek och trygghet i mammas varma, sköna famn efter badet. Den andra fångar den stolta, segervissa känslan av att ta sina allra första steg, givetvis med bästa nallen i släptåg. Slutligen eftertänksamheten i storasyrrans blick när något fångar hennes uppmärksamhet. Fler känslosamma trissar hittar ni här.


Fredagsmys - I Laurel Canyon


Dagens fredagsmys tillbringas i Laurel Canyon, beläget utanför Los Angeles i soliga Kalifornien. I detta enorma hus på nästan 500 kvadratmeter bor en kvinnlig fotograf med sin familj. Det är lätt att förstå att huset ofta får agera modell för de egna fotojobben. Trots att huset har mindre än tio år på nacken har det gott om själ. Man har medvetet satsat på kontrasterande ytskikt - ofta med ett patinerat uttryck. Kanske något att ta efter? Nya hus behöver ju inte var de perfekta "gipspalats" som så ofta är fallet i vårt avlånga land.

Se er runt i huset och fascineras över det "franskt industriella" köket med tillhörande matplats. Ljuskronan är magnifik och stolarna snyggt mixade. Den singelbelagda gården andas Medelhav med enkla bistro-stolar och grånat ädelträ. Här finns mycket vackert att njuta av. När ni är klara ses vi i mitt favoritrum - det härliga läsrummet med sköna fåtöljer, överbelamrat soffbord, tavelvägg som heter duga och stora vikdörrar mot trädgården. Galet snyggt! :-) Trevlig helg!


Bilder från Apartment Therapy

Många rätt hos Spiti












Bilder: Sköna hemStyle files

Att det har blivit minst sagt populärt att bryta av den svartvita strama inredningsstilen med lite mer besjälade och rejält patinerade möbler och accessoarer i form av orientmattor, trämöbler, brickbord, sittpuffar, bruna skinnfåtöljer och annat är något vi sett mycket av den senaste tiden. En hel del goda exempel på detta visas på bilderna här ovanför.

Stockholmsbutiken Spiti, som även finns på webben, ligger helt rätt i tiden när det gäller att hitta de rätta prylarna till den här omhuldade stilen. Här finns riktigt många schyssta saker att hitta för den som tycker att det här är värt att eftersträva. Välj ett par saker och kombinera med era nyköpta vita soffor och retromöbler för den rätta känslan. Eller förresten... gör som ni vill... mångfald och personligt tycke och smak är alltid det "rätta". :-)



Kollage av bilder från Spiti


Sommarsäng









Jag vet att man ska leva i nuet och allt det där, men det är så himla svårt att inte längta åtminstone liiite till sommaren när man ser alla ljuvliga vår- och sommarnyheter som bokstavligt talat öser över oss så här års. Jag vill inte att tiden ska gå ännu fortare än den redan gör, men eftersom den bistra kalla vintern inte ser ut att vilja släppa taget så kan jag ju åtminstone fixa lite sommarfeeling på bloggen.

Habitat brukar ha en stark sommarsäsong med schyssta utemöbler och accessoarer och det här året är inget undantag. De små caféborden och stolarna i glada sommarfärger, ljusslingorna, picknicktillbehören och allt det andra får gärna flytta hem till oss. Jag köper hela paketet. Blev också förtjust i de blomstrande sängkläderna från Pottery Barn. De är egentligen lite för småmönstrade och kulörta för min smak, men det kan inte hjälpas - så här års drömmer jag om en sommarsäng. :-)




Sängkläderna Woodland Organic från Pottery Barn


Fototriss - Inuti


Tur att veckans fototrisstema - Inuti - kom idag och inte förra söndagen då jag var magsjuk. Ni kan tänka er hur de bilderna hade kunnat se ut...

Då jag har en förkärlek till elektronik i alla dess former föll sig valet på motiv till veckans tema naturligt. Dotterns förstärkare fick ställa upp som modell - av med höljet och vips... Visst är elektronik vackert?! ;-)
Fler tolkningar på temat hittar ni på fototrissbloggen!

Fredagsmys - På ett Fjäll i Australien




Det kan tyckas som att gå över ån efter vatten i dessa snörika tider, men i dagens fredagsmys åker vi faktiskt hela vägen till Australien för att vicka på rumpan i pisterna "Down Under". Med tanke på den minst sagt skandinaviska inredningsstilen och att stället faktiskt heter "Fjäll" kommer vi säkert att känna oss som hemma. Vi inkvarterar oss i de läckert inredda lägenheterna och far sedan upp- och nedför backen dagen lång. Det gäller att öva upp skidlärarkunskaperna - imorgon blir det premiäråk för storasyster. På kvällen blir det middag med storslagen utsikt och myspys framför brasan. Precis vad man behöver efter en lång dag i backen.  
Böj på knäna! ;-) Trevlig helg!







Bilder: Fjäll och Remodelista

Ett dopp i naturen

Bild: Decojournal

Tänk att ligga i det här badkaret, beläget mitt i en pampig allé, och filosofera bland tända ljus och kanske lite fågelkvitter... Kul med inredning som inte lämnar en oberörd. Önskar ibland att jag vågade vara lite modigare och tänka lite mindre på vad som fungerar i längden. Hänge sig lite mer åt vad som faller en in och vara lite crazy. Det är dock bara att inse att en sådan här tapet aldrig kommer att ta plats i vårt badrum hur cool jag än tycker att den är. Badkaret kan däremot få flytta in på studs. Mums! :-)


Mer skönhet från Hay


Danska Hay lyckas med det mesta de företar sig - så även den här gången när Tube Chair lanseras i materialkombinationen trä/aluminium. Tube Chair, formgiven av KiBiSi, förmedlar samma coola loungekänsla som många av sina Hay-syskon. Hur bekväm den är med sina ribbor ska jag låta vara osagt, men den är onekligen skön att vila ögonen på. :-) Sköna ser också de läckra färgglada filtarna Plus 9 och Dot ut att vara. Perfekt för de sommarkvällar jag längtar så efter.
Bilder Hay

Hemlängtan

Vackra bruksföremål från Iris Hantverk

Hemlängtan hade både jag och Ebba igår när vi tillbringade kvällen/natten på Barnakuten. Efter nästan sex timmars lååång väntan och en rad svåra prövningar för vår lilla var väntan över. Med en rejäl dos antibiotika utskriven för att kunna kurera både öron- och lunginflammation (stackars liten) fick vi äntligen komma hem igen. Idag sover Ebba och mamma tittar på fina saker till både sig och liten. :-)

Hemlängtan är också namnet på en finfin webbshop med ett skönt och konsekvent sortiment som känns lite mer "tillbaka till naturen" än den genomsnittliga inredningsbutiken. Mycket av varorna är klassiska i en stil som alltid fungerar, men som kanske ändå är extra aktuell just nu. Allt är dessutom väldigt smakfullt presenterat med vackra produktbilder. Dessutom driver affärsinnehavaren Jenny en trevlig blogg med anknytning till butiken.

Gillar ni, som jag, de vackra bruksvarorna från Iris Hantverk i robusta naturmaterial kan man fram till den 14 februari slå till på dem till 20% rabatt. Ebba blir glad för de fina nybörjarpusslen från Mudpuppy medan storasyster skulle bli lycklig över ett Classic Cars i ursnygg plåtask från samma tillverkare.

Barnpussel från Mudpuppy


Till sist slänger jag några lystna blickar på fina kuddarna från Linum. Kanske får det här bli kuddkombon till nya soffan? Det tål att tänkas på. Nu ska jag ta hand om vår lilla sjukling. 


Alla bilder är hämtade från Hemlängtan




Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...