Inne & Ute
 OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS   

Odlingstips (med viss varning)


Jordärtskockor från landet och bild på jordärtskocksoppa från Arlaköket

I vårt sommarhus har vi sandjord och det skulle nog gå otroligt bra att odla sparris där. Men sparris behöver passas så det fungerar inte. Faktum är att vi har inte fått riktigt något att fungera, förrän nu. Jordärtskockor. Jag fick tio små knölar av en gullig arbetskamrat med orden "skyll dig själv om du stoppar ner dem någonstans". Förra våren petade vi ner dem i landet mellan potatisen och sommarblommmorna. Nu i mars-april har vi skördat kilovis med jordärtskockor. Överlycklig ringde jag min arbetskamrat för att tacka. Något uppgiven sa hon "vad bra att du gillar dem för du kommer aldrig att bli av med dem". Så kontentan är: Gillar du jordärtskockor och vill ha något lättodlat - kör på, men man ska kanske tänka sig för en eller två gånger innan man petar ner dem i rabatten i en villaträdgård. Skickar även med ett superenkelt recept på en god jordärtskockssoppa.

Kommentarer:

Sparris ska vi köpa till fler plantor, tycker inte det är så mycket passning ändå. Man måste bara bestämma sig var dom ska stå för man flyttar inte gärna på den.

Jordärtskockor lockar mig inte så mycket men däremot har vi haft majs vid ett par tillfällen. För några år sedan satte vi popcornmajs och fick en stor skörd. Tycker dock inte att de var så bra att poppa men som dekoration var de fina. Kul ändå att pröva odla olika grönsaker!

Fortsatt skön helg... i solen...?!

2009-04-18 @ 15:59:55

Känner igen det där med galna, invaderande jortärtskockor. Hade många i ett hörn av trädgården innan - men förra våren stansatte vi det hörnet så nu är där uteplats istället.

2009-04-18 @ 19:09:28

Jag tänkte testa att odla jortärtskockor tänkte vi också prova att odla fast i pallkrage så vi hoppas kunna hålla dem i fason.

Det ser otroligt gott ut.

/Nina

2009-04-18 @ 23:36:39
Christel

Åhh så gott, men nu vågar jag nog inte sätta det hemma....bätttre att få av er. :-)Det räcker med kvickroten. Örk!!!Ha det fint i solen

2009-04-20 @ 08:50:37

Det är såå gott med jordärtskockssoppa. Vi tänkte odla i barnens sandlåda, det kanske är avgränsande nog eller så får man gräsmattan full...

2009-04-21 @ 09:55:21

Kommentera inlägget här:

Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

bloglovin
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 

2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...