Till kräftorna

Kantarellpaj serverad med en enkel sallad. (Foto privat)
Här kommer ett sommarrecept på kantarellpaj med västerbottenost. Kanongod som ensamrätt eller ett riktigt topptillbehör på kräftskivan. Vi hade turen att ha egenplockade kantareller - det är ett bra år för kantareller känns det som. Här kommer receptet:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten
1 gul lök
1/2 kg kantareller
200 g västerbottenost
3 dl crème fraiche
3 ägg
1. Arbeta samman smör och mjöl till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta samman. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda 5 minuter i 225 grader.
2. Stek löken, ta den till sidan när den blivit glansig. Fräs sedan svampen tills all vätska kokat in. Salta och peppra.
3. Riv osten och blanda med löken och svampen, lägg blandningen i pajskalet. Vispa ihop crème fraiche och ägg. Salta och peppra. Häll blandningen i pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i 225 grader i 25 minuter.

Kommentarer:
Åh det där receptet ska jag skriva upp! Du har väl inte missat min tävling? Man kan vinna 1000 kr på hemmating.se =)
Åh vad gott det låter, vilken lyx att kunna plocka egna kantareller, det här receptet skulle jag verkligen vilja testa, jag gillar ju pajer!
Ha det bra.
Kram Rebecka
Låter verkligen som ett topprecept till kräftorna!
Kantareller som är så gott! Tyvärr hittar vi alldeles för få, det är säkert någon som hunnit före :)
Ska spara detta recept för framtiden. Vet att många har paj till kräftor men inte vi... äter desto fler kräftor istället... och ost efteråt. Gott, gott!
Kram Irene
Det låter jättegott. Vi testar på lördag
kram
C&G
Mmmm, vad smarrigt! Västerbottenost-paj brukar vi ha, men inte med kantareller... ska nog testa det!
Åh så gott.
Hur vågar du fresta så när jag försöker hålla igen...:-)
Plockar fram det om 2 mån.
åh vad du frestas....det såg och verkar supergott.
Trevlig helg/jenny
Den såg GOD ut! Tack för receptet, det sparas!!
fin blogg :D
Mums vad gott... ska kanske prova mig på den till kräftskivan ikväll?! Trevlig helg!
Vadå gott?????
Ha det!
Tack för receptet...
sv: ja det har jag verkligen! :)
hr du haft en bra sommar?
Låter underbart!!
Själv plockade morfar och dottern en heldel igår då råkar ha lycka att ha ett kantarell ställe i dungen bredvid Pusselbo huset, bara att plocka de som är lagom stora och spara de mindre till ett senare tillfälle.. härligt
Trevlig helg
Maliin
Oj så gott det lät! Jag blev jättesugen på att göra den i veckan.
Svar:
Vad roligt att du ser fram emot lanseringen, för snart är den här! :) Vi har hittat ett hus hos Myresjö också, men det är iofs samma koncern. Det blir att prata med banken på torsdag, men det är bara för att få lite mera koll. Vi kommer inte köpa hus riktigt än. Kram Sandra
Västerbottenpaj är sååå gott!
Har faktsikt letat kantareller förra helgen.
Hittade inga, men nya försök ska göras!
Gotland var alldeles underbart så mycket att se och göra.På hela ön och i Visby,
Trevlig helg
Oooo...jisses vad gott det låter!
Kram
Mums! Jag åt kräftor igår med Västerbottenpaj till. Men det här funkar nog säkerligen lika bra :)
Mm, det lät ju riktigt gott! Tyvärr är jag inte fan av kräftor, det tar för lång tid att pyssla med!
Tackar, det receptet ska jag testa. Alltid roligt att ha något nytt.
/Jenny
Tack för din kommentar! Har beställt hem tapetprov, så vi får se vad det blir för tapet! Ska ut och kika lite mer i butik också!
Åhh så gott! älskar kantareller!
Snygg skål! Är det Rörstrand? Var är den köpt!
Älskar Marimekko! :D
Tack så mycket för receptet! Jag gjorde pajen i går och vi åt kräftor till. Pajen var verkligen supergod!
Kram från Helena
Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på här i hemmet! Västerbottenpaj är alltid gott.
Fin blogg du har förresten, Kram!
<a href="http://bakrecepten.se/recept-vasterbottenpaj/">Västerbottenpaj recept</a>
det ser jättegott! mmm...tack för foto
Kommentera inlägget här:

den får man testa :)