Inne & Ute
 OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS   

Idéer föder idéer - från pudrig pastell till grön-vit-svart


Bilder; överst: Living Etc; möbler höger t. vänster: Urban, Bertil, Norvald  & Bjursta (Bilder: IKEA)

Någon som minns mitt stolinlägg? Svårt att välja? Interiören till vänster visar hur man på ett personligt sätt kan kombinera olika stolar till en charmig helhet. Här har man uteslutande använt sig av ommålade IKEA-möbler för att få till den rätta pastelliga looken. Jag gillar att man brutit av de mjuka pastellerna med en skarpare gul ton - som känns minst sagt aktuell. Det blåmålade bordet faller mig däremot inte i smaken, det byter jag till ett rektangulärt ljust (vitlaserat?) träbord. För ytterligare mysighetsfaktor ändrar jag även belysningen och hänger upp ett gäng rislampor som på bilden till höger. Klart! :-) Klarar du inte av pasteller? Scrolla ner... :-)


Bilder; överst: Living Etc; växter: hemtrevnad (bild: Odla); ljuslyktor: 2 light (bild: Design House Stockholm) ;bord Bjursta; stolar höger t. vänster: Urban, Norvald och Bertil (bilder: IKEA)

För er som, liksom jag i verkliga livet, föredrar inredning utan pasteller kan man lätt som en plätt åstadkomma ovanstående fräscha matplats med i princip samma ingredienser. Behåll rislamporna, byt till ett svart bord och låt stolarna gå i kulörerna vitt, grönt och svart (Bertil ska målas). Ett par vita krukor med hemtrevnad och några ljuslyktor på bordet. Under bordet rullar jag ut en svart-vit-randig Bob från Pappelina. En ny mathörna har uppstått, med minimal insats och till en billig peng. Med IKEA, färg och fantasi kan man komma långt. :-)


Kommentarer:

Tycker du har bra smak när det gäller inredning. Men det måste ta tid att leta upp alla tips och göra olika kombinationer.Du ska veta att jag blir jätteglad att du vill titta in hos mej. Att få snälla kommentarer ger inspiration, så tack!!!!!!

2009-03-01 @ 10:55:01

Jag är riktigt sugen att ha olika stolar i köket, det är snyggt! Och här fick jag ju massa inspiration, TACK :)Svar: Ja visst är fåtöljen häftig? Men lär ju kosta en förmögenhet om den hamnar i produktion, så jag lär inte ha råd ändå... Kram emmy

2009-03-01 @ 12:15:39

Svar: Ja, haha. Jag tycker inget han designar är snyggt, tyvärr. Blir för mycket!!

Förra året hade jag RIKTIG födelsedag ja :) Annars brukar vi fira den 28e februari istället. Lite knäppt det där :) haha. Kram Emmy

2009-03-01 @ 12:22:32

Lägg till loppis till IKEA, färg och fantasi så går det att komma precis hur långt som helst! :)2009-03-01 @ 14:03:52

Riktigt fint! Tycker om idén med att blanda olika stolar. Funderar på att köpa olika stolar på loppis i sommar till landstället och måla alla i samma färg.Kram

/Johanna

2009-03-01 @ 14:25:47

Säga vad man vill om Ikea, med deras möbler finns det oändliga valmöjligheter. Bara fantasin som sätter stopp.Svar: Ja jag tycker absolut du ska bege dig till Amsterdam, eller ännu hellre Utrecht som tar en halvtimme från Amsterdam med tåg. Där finns det ännu mer shopping och mysiga restauranger i oändlighet. Jag vet redan att jag vill hit igen, men då när det är sommar.

Ha en skön söndag!

Tess

2009-03-01 @ 17:08:56

Jag tycker det är hur charmigt som helst när man ser olika färger på stolar runt ett bord men där till att ha det själv, det kan jag inte tänka mig! Jag är alldeles för strikt i min inredning för det! Däremot tycker jag om färgerna i ditt kollage, pasteller gillar jag inte särskilt, lite för mesigt!

Ha en bra kväll!

2009-03-01 @ 17:19:48

Festligt! Precis när jag skickat iväg min kommentar till dig så tänkte... möjligen i en sommarstuga! :)Men det är jätteroligt med dina kollage och visst finns det annat än svartvitt, absolut. Jag har också kryddat på med lite färgiga inslag i min blogg... kanske lite väl häftiga men det är kul med kontraster!

2009-03-01 @ 17:36:51

Hade jag haft plats så hade jag haft ett svart Bjursta nu.....ska se om jag kan göra nåt åt mitt ekbord.....kommer inte till skott bara. Lite mycket annat på G just nu.Kram!!!

2009-03-01 @ 18:07:40

härlig blogg

2009-03-01 @ 18:47:56

Jag har en utmaning till den ut av er, eller kanske båda, som vill göra. Finns på min blogg! Kul om ni antar den!

Ha det gott!

2009-03-01 @ 21:05:39

Jag diggar Urban, jag önskade bara att han fanns i fler färger.

2009-03-02 @ 18:32:39

Kommentera inlägget här:

Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

bloglovin
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 

2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...