Inne & Ute
 OM BLOGGEN  |  KONTAKTA OSS   

Long time no see...

Ett förråd har flyttat in i sensommarträdgården..

Ett långt sommarlov - och numera blogguppehåll - är till ända. Sex veckors semester är slut och vardagen har rullat igång igen. Känns faktiskt förvånansvärt okej - men det närmast obefintliga sommarvädret kan ha med den saken att göra. Inte lika trist att stänga in sig på kontoret när höstkänslan börjat infinna sig.

Sol eller regn - trädgården drar alltid. Mellan skurarna under sista semesterveckan snickrades ett styck trädgårdsförråd ihop och placerades längs med ytterhäcken mot vägen. Förutom att förvaringsytan är ytterst välbehövd - skapar det också en barriär mot gatan utanför. När allt är snickrat och målat återstår nu det roligaste. En bokhäck ska sättas framför halva förrådet för att skärma av avställningsytan bredvid förrådet. "Osynliga" ytor för diverse trädgårdsskräp är svårt att få nog av. Det ska också sättas in fönsterglugg, byggas spaljé och planteras för att väva in det kantiga förrådet i grönskan. Visionen är klar - endast arbetet återstår. Can't wait! :-)

Finast just nu är vår Clematis Huldine som blommar överdådigt mot spaljén när vi som mest behöver det... På bilden till höger ses förberedelsen inför nästa helgs trädgårdsprojekt - plantering av bokhäck.

Vår pärlemo-skimrande clematis med mängder av blommor som söker sig till solen.

Kommentarer:

Nej, det var inte igår, kul att du är tillbaka!

Förråd behövs verkligen för redskap och annat. Det ser fint ut och genomtänkt med häcken som avskärmning.

Vi skulle renoverat vårt i somras men det rann ut i sanden. Fast hösten är ju lång och kommer inte kylan för snabbt så...

Fantastiskt clematis, så mycket blommor!

Kram

2011-08-28 @ 18:52:35

Så fint det ser ut! Låter smart med en avenboksplantering. "Skräpplatser" kan man som sagt inte få nog av, tyvärr.

Och så mycket fint ni har det i rabatterna! Här har det blivit lite stiltje i trädgårdsgörat. Vi har dock fått målat carporten i alla fall.

2011-08-28 @ 20:25:04

Heeej! Vilket fint förråd :D Visst e det skönt med ett ordentligt trädgårdsförråd! Planeringen runt det verkar också bli fint. Jag har varit dålig på o sköta trädgården i sommar, det beror nog på att vi har haft så trist väder, det e liksom inte lika kul då :(

Jag hade planer på att vi skulle göra klart vår framsida i sommar. Dra upp plattorna o lägga singel, men vi har varken känt för det eller haft råd. Så vi får skjuta det ett år till. Men vi skulle även behöva bygga ett tak över våra cyklar nästa år, får väl se vad vi har lust o råd med då :)

Det enda projekt vi har gjort i sommar e innertaket på altanen, men det e inte riktigt klart än. Men det ska det bli iaf. Sen måste jag också dela en del växter som har blivit för stora och sen tänkte jag även se om jag hittar nån fina barrväxter till framsidan :)

2011-08-30 @ 21:38:35

Kul med trädgårdsprojekt! Bokhäck o spalje låter som en bra vision! Och förvaringsutrymme går det verkligen aldrig att få nog av. Vi får inte plats med bilen i vårt dubbelgarage eftersom det på något konstigt sätt blivit fullt..!

2011-09-01 @ 20:33:26

Kommentera inlägget här:

Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar:

bloglovin
Twingly Blog Search link:http://inneoute.blogg.se/ sort:published Recent linking posts
RSS 

2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...